Μια νεράιδα για τη Φιλίπα

By athina_plkn24

152 30 0

Γειά! Αυτη δεν είναι δική μου ιστορία είναι βιβλίο. Διαβάστε την περιγραφή στην πρώτη σελίδα του βιβλίου. Hop... More

Περιγραφή
ΠΑΤΣ
Δεντρόσπιτο
Δεντρόσπιτο No2
Δεντρόσπιτο Νο3
Δεντρόσπιτο Νο4
Δεντρόσπιτο Νο5
Αποστολή
Η μέρα της αναχώρησης
Η μέρα της αναχώρησης Νο2
Καινούρια μαθήτρια
Μεταμόρφωση
Μεταμόρφωση Νο2
Μεταμόρφωση Νο3
Κουπόνια ευχών
Κουπόνια ευχών Νο2
Κουπόνια ευχών Νο3
Απόφαση
Απόφαση Νο2
Απόφαση Νο3
Πεφταστέρι
Πεφταστέρι No2
Πεφταστέρι No3
Νέα ζωή
Νέα ζωή No2
Νέα ζωή Νο4
Νέα ζωή Νο5
Συμφιλίωση
Συμφιλίωση No2
Συμφιλίωση No3
Συμφιλίωση No4
Νυχτερινή επίσκεψη
Νυχτερινή επίσκεψη No2
Η πιο δημοφιλής της τάξης
Η πιο δημοφιλής της ταξης No2
Η πιο δημοφιλής της τάξης No3
Η χαμένη ευχή
Η χαμένη ευχή No2
Ο κύκλος της ζωής
Ο κύκλος της ζωής No2

Νέα ζωή No3

1 1 0
By athina_plkn24

Καλά, δεν ήταν κι άσχημα όλα αυτά. Όχι ότι θα κερδίζαμε το βραβείο, βέβαια. Άκου διαγωνισμός ταλέντων! Γιατί υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στη διατύπωση. Αυτό το "ταλέντων". Και το γεγονός ότι εγώ δε διέθετα κανένα. Συν, ότι δε θα τολμούσα ποτέ να βγω μπροστά σε κοινό. Όχι πια. Μερικές φορές πολύ θα ήθελα να μπορούσα. Θα κατάφερνα άραγε να το ξανακάνω;  Δε νομίζω. Δε θα ήθελα να ξαναπεράσω την ταπείνωση της τελευταίας φοράς. Ήταν η τελευταία φορά που θα βοηθούσα σε ένα πάρτι.

Ούτε να το σκέφτομαι δεν ήθελα.

Έχωσα πάλι στην τσάντα το γράμμα και έβγαλα το βιβλίο των μαθηματικών.

Αλλά δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Δύσκολα πράγματα. Πάντα προτιμούσα τις λέξεις από τους αριθμούς. Η Σάρλοτ ήταν πολύ καλύτερη από μένα στα μαθηματικά και με βοηθούσε, μου εξηγούσε διάφορα. Πάντα μαζί τα κάναμε τα μαθήματα.

Σκέφτηκα να πάω στο δεντρόσπιτο να ρωτήσω τη Μαργαρίτα. Αλλά αποκλείεται να ήθελε να με βοηθήσει. Ούτε καν ήξερα αν ήταν καλή στα μαθηματικά. Τίποτα δεν ήξερα για εκείνη. Όσο πιο πολύ το σκεφτόμουν, τόσο συνειδητοποιούσα πως τελικά για κανέναν δεν ήξερα τίποτα πια. Η μαμά κι ο μπαμπάς μού ήταν το ίδιο άγνωστοι με τη Μαργαρίτα. Η Σάρλοτ ήταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Τίποτα δεν καταλάβαινα από το φυσιολογικό αυτό κόσμο.

Έκλεισα το βιβλίο των μαθηματικών και πήρα αυτό με τα μαγικά κόλπα. Έτσι, μήπως ξεκολλήσει λίγο το μυαλό μου από την άγνωστη αυτή πραγματικότητα.

~timeskip~

Τα πράγματα έδειχναν κάπως καλύτερα το πρωί. Επίσης, μύριζαν καλύτερα. Αυγά με μπέικον. Υπάρχει τελειότερος τρόπος ν' αρχίσει κανείς τη μέρα του;

Πέταξα από πάνω μου τη μίζερη διάθεση της προηγούμενης νύχτας και ετοιμάστηκα για το σχολείο. Μόλις τελείωσα το πρωινό, έτρεξα να ταχυδρομήσω το γράμμα μου στη Σάρλοτ. Το είχα τελειώσει από χτες το βράδυ. Της έλεγα τα πάντα και το μόνο που είχα να κάνω ήταν να περιμένω για να δω αν θα με πιστέψει.

Ήμουν έτοιμη να μπω στο αμάξι όταν με φώναξε ο μπαμπάς. Δε με ένοιαζε καν αν θα άκουγε συνέχεια ραδιόφωνο. Ήταν μια ευκαιρία να χαζέψω απ' το παράθυρο και να σκέφτομαι τη μέρα που είχα μπροστά μου. Τη μέρα που δε θα άρχιζε με ντροπιάσματα και κίτρινα βαν. Τέλεια.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, έφτασα στο σχολείο χαμογελαστή.

"Ε! Τι λες για το διαγωνισμό ταλέντων;" μου ψιθύρισε η Λόρεν την ώρα που η κυρία Χόλντσουορθ έπαιρνε απουσίες.

Σήκωσα τους ώμους. Τι να πω; Τίποτα δεν είχα να πω.

"Η Μπεθ κι εγώ θα πάμε", είπε χαμογελώντας στην κολλητή της γεμάτη περηφάνια.

"Αλήθεια;" Στη φωνή μου μάλλον ακούστηκε και η απορία μου. Γιατί η Μπεθ με τη Λόρεν ήταν εξίσου "ταλαντάρες" μ' εμένα. "Και τι θα κάνετε;"

"Θα τραγουδήσουμε!"

"Όχι μόνες μας", είπε η Μπεθ. "Λέμε να πούμε μερικά τραγούδια και με κάποιους άλλους από τη χορωδία".

"Α, ναι; Τέλεια", είπα.

"Εσύ; Θα πάρεις μέρος;"

"Και να κάνω τι;" ρώτησα.

"Ε, εσείς οι τρεις. Ησυχία!" είπε η κυρία Χόλντσουορθ σηκώνοντας το κεφάλι από τον κατάλογο.

"Συγγνώμη, κυρία", απαντήσαμε και οι τρεις ταυτόχρονα. Χάρηκα που κόπηκε η συζήτηση πριν μπούμε σε τίποτα λεπτομέριες για το πόσο ατάλαντη και αδιάφορη ήμουν.

Η Μαργαρίτα άνοιξε απότομα την πόρτα της τάξης. "Συγγνώμη που άργησα", είπε λαχανιασμένη. "Με πήρε ο ύπνος".

Η στολή της ήταν χάλια, το πουκάμισο της έξω από τη φούστα και το πουλόβερ της δεμένο όπως όπως στη μέση της. Το φόρεσε στο πι και φι με το που κάθισε, αλλά εγώ πρόλαβα να δω το φούσκωνα στην πλάτη της. Ήταν λες και οι ωμοπλάτες της είχαν διπλασιαστεί σε όγκο. Και δεν ήμουν η μόνη που το πρόσεξε. Η Τρίσα Μάιλς και κάτι άλλες απ' το θρανίο της άρχισαν να τη δείχνουν και να ψιθυρίζουν διάφορα.

Η κυρία Χόλντσουορθ κούνησε το κεφάλι και σημείωσε το όνομά της στον κατάλογο. "Αυτή τη φορά συγχωρείσαι μιας και είσαι καινούρια στην τάξη ", είπε. "Αλλά θα είναι και η τελευταία".

Η Μαργαρίτα κοίταξε την Τρίσα και την παρέα της και τράβηξε την καρέκλα της δίπλα μου. Ακόμη την έδειχναν και χασκογελούσαν με τα χέρια μπροστά στο στόμα. Ήθελα να της πω μια παρηγορητική κουβέντα. Ήθελα να ξέρει πως δεν το έκαναν μόνο σ' εκείνη, πως πάντα γελούσαν με τους άλλους με την παραμικρή ευκαιρία. Αλλά η Μαργαρίτα το μόνο που έκανε ήταν να με κοιτάξει άγρια και να χωθεί στα βιβλία της. Το πρόσωπό της ήταν κατακόκκινο.

"Τι;" τη ρώτησα. Γιατί, δηλαδή,  να κοιτάει εμένα με τόσο απαίσιο βλέμμα;

"Όλη νύχτα στριφογύριζα σ' αυτό το μέρος.", μου είπε απότομα. "Στις πέντε το πρωί με πήρε ο ύπνος".

"Και φταίω εγώ;" της ψιθύρισα.

"Είπα ότι φταις εσύ;" μου αντιγύρισε. Γύρισα τα μάτια μου στο ταβάνι.

"Κοίτα, το ξέρω πως δε φταις εσύ", συνέχισε. "Αλλά μπορείς να μου φέρεις κρυφά καμιά κουβέρτα; Δεν είμαι συνηθισμένη να κοιμάμαι σε σκληρά πατώματα".

Έγνεψα ναι. "Θα κάνω ό,τι μπορώ". Και μετά άνοιξα το τετράδιό μου, χωρίς να ασχοληθώ με τα ξεφυσήματα της Μαργαρίτας που μου είχαν σκάσει τα νεύρα.

Όσο συνέχιζε η μέρα, εγώ σκεφτόμουν συνέχεια την πρώτη μου ευχή και αναρωτιόμουν αν πράγματι είχα κάνει καλά. Θέλω να πω, εντάξει, πολλές φορές με είχε φέρει σε δύσκολη θέση ο μπαμπάς και με έκανε να νιώθω γελοία μπροστά στους φίλους μου. Και η μαμά, μια απ' τα ίδια ώρες ώρες. Αλλά σίγουρα ήταν τόσο χάλια; Και τελικά αυτή η αλλαγή είχε κάνει καμιά μεγάλη διαφορά στη ζωή μου; Ήμουν, δηλαδή, πιο ευτυχισμένη τώρα πια;

Η μαμά μιλούσε πάλι με τις νέες φίλες της όταν βγήκα από το σχολείο. "Τα λέμε το βράδυ", τους φώναξε όταν μπήκαμε στο αμάξι. Δεν είχαμε φτάσει ακόμα σπίτι όταν συνειδητοποίησα πως δεν με είχε ρωτήσει καν πώς είχε πάει η μέρα μου. Όχι ότι την είχα ρωτήσει κι εγώ, δηλαδή.Όσο πιο πολύ το σκεφτόμουν, τόσο πιο χαζή ένιωθα.Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είχα ιδέα τι να πω στη μαμά μου.

Όταν φτάσαμε σπίτι, ανέβηκα κατευθείαν στο δωμάτιό μου. Είχα ξαπλώσει στο κρεβάτι και διάβαζα ένα μαγικό κόλπο όταν κάποιος μου χτύπησε την πόρτα.

Είδα τη μαμά."Αγάπη μου, δε θα διαβάσεις τα μαθήματά σου;" ρώτησε.

"Σε μισό λεπτό. Απλώς θέλω να τελειώσω αυτό το κόλπο".

"Καλύτερα να το αφήσεις κάτω και να ξεκινήσεις τώρα αμέσως", είπε αυστηρά η μαμά.

Έκλεισα το βιβλίο. Η μαμά δε με είχε πιέσει ποτέ με τα μαθήματα. Και εγώ δεν είχα καθυστερήσει ποτέ το διάβασμα. Τι έγινε; Ήθελα να της πω κάτι, αλλά ήταν μάταιο. "Εντάξει", είπα τελικά. Αλλά στο στομάχι μου φτερούγιζε μια πολύ περίεργη αίσθηση. Θυμός. Αδικία. Άγχος. Όχι, δεν ήταν δίκαιο!

Continue Reading

You'll Also Like

13.1K 474 23
Ο Γιώργος και η Εβελίνα..... Ο Γιώργος είναι το γνωστό bad boy του σχολείου και η Εβελίνα είναι μια απλή κοπέλα. Γνωρίζονται χρόνια, μεταξύ τους από...
309K 10K 39
"Και ποιος ο λογος να ξέρεις;" "Πες μου μικρή" "Όχι" Με πλησιάζει και βάζει το χερι του στο μάγουλο μου "θα μου πεις;" νιώθω την ανάσα του στον λαιμό...
50.8K 3.3K 50
[ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ] ~ Περίληψη στο πρώτο κεφάλαιο ~ Don't copy my story please © Cover by: _Anta-Hellen_
105K 4.4K 58
σε γνώρισα στο σκοτάδι κάτω από το φως του φεγγαριού , ήσουν άγριος μα ταυτόχρονα όμορφος τόσο που νόμιζα ότι έβλεπα τον θεού του έρωτα μπροστά μου...