Πεφταστέρι No3

1 1 0
                                    

Χαμογέλασα στον εαυτό μου όταν τράβηξα την πόρτα του αυτοκινήτου. Έκλεινε με κανονικό θόρυβο! Και το κάθισμα δεν ήταν σκισμένο και μπαλωμένω. Κοίταξα το ταμπλό. Μέχρι κλιματισμό και cd είχε.

"Να βάλουμε λίγη μουσική, μπαμπά;" ρώτησα.

Ο μπαμπάς γέλασε και έβαλε ραδιόφωνο.

"Γιατί γελάς;" τον ρώτησα, χωρίς να χάσω το χαμόγελό μου, ενώ περίμενα να μάθω τι έβρισκε τόσο αστείο. Γιατί ένα πράγμα έπρεπε να παραδεχτώ στον μπαμπά μου: με κάνει να γελάω. Μερικές φορές δεν είναι ότι γελάς μόνο με τα αστεία του, αλλά σου βγάζει μια ακατάσχετη όρεξη να τον δουλεύεις. Μ' αρέσει το χιούμορ του και έχει ένα τρανταχτό γέλιο που σε κάνει κι εσένα να λύνεσαι.

"Μ' εσένα γελάω", είπε ο μπαμπάς. Έβαλε το σταθμό με τις ειδήσεις.

"Γιατί;"

"Μουσική! Όχι και μουσική!" χαχάνισε λες και είχα πει τίποτα γελοίο ή αστείο ή παράνομο.

"Μα..."

"Σσς, θα πει χρηματιστήριο τώρα". Και δυνάμωσε το ραδιόφωνο ν' ακούσει προσεκτικά τι έλεγε ο σχολιαστής για μετοχές και δείκτες και διάφορα πράγματα που μου ακούγονταν σαν ξένη γλώσσα. Έβγαλα να διαβάσω το γράμμα της Σάρλοτ.

Πολυαγαπημένη μου κολλητούλα. Καλύτερη φίλη του κόσμου...
Μόλις φτάσαμε εδώ και ήθελα να σου γράψω αμέσως.
Είμαι στο νέο μου δωμάτιο και γύρω μου βρίσκονται καμιά πενηνταριά κούτες. Δεν βρίσκω τίποτα! Και αρχίζω σχολείο αύριο!!!!!!!!!
Το σαββατοκύριακο θα πάμε στην Εταιρεία Προστασίας Ζώων να δω αν έχουν κανένα κουτάβι. Ανυπομονώ!
Αχ, μακάρι να ήσουν εδώ. Μου λείπεις κιόλας τόσο πολύ.
Άντε, γράψε μου γρήηηηηηηγορα.
Η κολλητή σου για πάντα
Σάρλοτ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Χαμογέλασα σιωπηλά στον εαυτό μου καθώς δίπλωνα πάλι το γράμμα για να το βάλω στην τσέπη μου. Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου, και ίσα που είχε ξεκινήσει.

~timeskip~

Φτάσαμε στην πύλη του σχολείου. Αυτό ήταν. Η μεγάλη δοκιμασία. Τι θα έκανε τώρα;

"Γειά, μπαμπά", είπα και έσκυψα να τον αγκαλιάσω. Όμως, τραβήχτηκε και με κοίταξε περίεργα λες και είχα κάνει κάτι αφύσικο. Μετά με χτύπησε απαλά στην πλάτη, έκανε "Σσς", να μη μιλήσω, δυνάμωσε πάλι το ραδιόφωνο και μου έκανε νόημα να βγω από το αμάξι.

Μια νεράιδα για τη ΦιλίπαTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon