4.

989 34 21
                                    


Justin

"Pojď sem prosím." Pověděl Jacob a Alyssa se v rychlosti hned rozeběhla nahoru za ním. Něco se mi nelíbilo. Nelíbil se mi Jacobův přízvuk jak k Alysse mluvil. Byl to takový ten nechápavý a naštvaný přízvuk. Nedalo mi to a vypnul jsem zvuk u televize abych slyšel jejich rozhovor.

"Hej!" Vyjekla na mě Patricie ale já jí jenom položil ukazováček na rty.  "pštt!" Prskl jsem po ni trochu a začal odposlouchávat ty dva nahoře.

"Co to je?" Slyšel jsem tichý rozčílený hlas Jacoba. Rychle jsem se zvedl z gauče a v tichosti ale převážně rychle jsem vyběhl nahoru po schodech. Možná že to není to co si myslím ale chci se přesvědčit.

"Kniha." Vylezlo z Alyssy odtažitě. "a co dělá v mém domě kniha?" Ptal se dál nebezpečně pomalu. "J-jak si se k ní vůbec dostal?" odbočila trochu Alyssa od jeho otázky. "Šel jsem ti pro pití a zakopl o tvou tašku. Byla otevřená a vypadlo z ní tohle." Řekl jednoduše ale pořád v sobě trochu dusil vztek. "Zeptám se tedy ještě jednou.. čteš tyhle sračky a je ta kniha tvoje?" Zeptal se bez emocí.

"Je to m-.." chtěla se přiznat Allysa ale já jí zastavil.

"Moje kniha Jacobe." Stoupl jsem si do dveří a pozoroval jejich reakce. Alyssa na mě překvapeně koukala ale ne tolik jako Jacob. Tomu pomalu vypadávali oči. "t-tvoje kniha?" Zeptal se překvapeně.

"Jo. Alysso moc ti děkuji že si mi pro tu knihu do knihovny zašla když já jsem nemohl." Řekl jsem a přešel k Jacobovi a knihu mu z ruky vzal. Koukal na mě nechápavě a skenoval mě pohledem jestli náhodou nelžu. "Je to tak alysso?" Zeptal se stálým překvapením v tváři. Otočil jsem se k Jacobovi zády a naznačil Alysse ať souhlasí. "A-ano." vykoktala ze sebe váhavě.

Krátce jsem se usmál a mrkl na ni. Pořád se tvářila strašně zaraženě. "No nic já si jdu číst. Vyřešte si to." Mrkl jsem na Jacoba a opustil místnost. Oba stáli pořád na jednom místě bez hnutí. Přešel jsem do svého pokoje a v rychlosti prolistoval listy té knížky. Pousmál jsem se a položil jí na stolek. Pak už sem šel dolu za Patricií koukat na ten strašný film.

Alyssa

Ležela jsem v pokoji vedle Jacoba který mě jemně hladil po zádech. O něčem mi povídal ale já ho vůbec nedokázala vnímat. Pořád jsem myslela na to co se tu před takovými dvěmi hodinami odehrálo. když Bieber řekl že mě bude krýt nečekala jsem že to opravdu myslí vážně. Tak strašně dlouho se navzájem dráždíme a on se mě nakonec zastane. Nechápala jsem proč to vlastně udělal a chtěla jsem to vědět.

"Proč jste na sebe najednou s bráchou tak hodní? Jak já vím tak jste se ještě o víkendu nenáviděli." Řekl překvapeně. Popravdě i já jsem z toho byla dost zaskočená. "My se stále nesnášíme. Jen jsem mu šla do knihovny pro knížku." Odpověděla jsem jednoduše ale přitom tak nepravdivě.

"Brácha byl vždycky magor do knížek. Takže mě to ani nepřekvapuje." Vydechl a já hned zpozorněla. "On čte? Ehm teda říkal mi to ale myslela sem že si dělá srandu." Opravila jsem se aby to nevyznělo podezřele a on si zas nemyslel pravdu o tom že je to moje kniha.

"Jo. Už v dětství hodně ty sračky četl. Pak když mu bylo 19 tak o tom začal hodně hodně mluvit. O tom jak je to hezký a že bych chtěl svůj život tomu přizpůsobit. Sralo mě to tak jsme se kvůli tomu jednou poprali. Trefil jsem ho první a on se bránil. A teď se na něj podívej. Je mu 24 a pořád ty nesmyslné hovadiny čte." Řekl se špetkou rozčílení v hlase

"Ty si se s ním pral jen protože povídal o tom jak skvělé knihy jsou?" Zeptala jsem se až moc překvapeně. "Jo. No tak nedělej že jsi překvapená. Radši mi řekni svůj názor na knihy?" Zeptal se. "souhlasím s tebou." Vydechla jsem protože jsem se na nic jiného nezmohla. Nesouhlasila jsem. Těžce jsem nesouhlasila. Knihy je to nejkrásnější co v životě mám. Jen to musím skrývat.

HIS BROTHER [JBFF]Kde žijí příběhy. Začni objevovat