#57

80 5 0
                                    

Henri Cole prošel branou Burzy. Neprošla jsem za ním. Vylezla jsem na jednu z budov. Přeběhla jsem přes několik střech. Snažila jsem se, aby mi nezmizel z pohledu, což bylo celkem těžké, když byla Burza plná lidí. Pak se ale zastavil a stál tam. Předpokládala jsem, že má hlídku. Nebo tak něco... Nikdy jsem nepochopila, na co jsou na Burze hlídky. Když jsem chtěla někomu vybrat kapsy, stejně mě nezatavili.

Sedla jsem si na střechu a sledovala Henriho. Vytáhl si doutník a ve stínu zdi pokuřoval. Nechala jsem nohy viset přes okraj střechy a rozhlížela jsem se po budovách. Nemohla jsem si pomoc. Prostě jsem chtěla, aby to tady skončilo. Problém byl dostat sem všechny bosse.

,,Budeš se zlobit, když bych tě hodil dolů?" ozval se za mnou mužský hlas. S povzdechem jsem se otočila. Za mnou stál Geels s Lukem.

,,Ne, díky," pousmála jsem se. Geels s Lukem si sedli vedle mě.

,,Je to s nimi náročný," stěžoval si Luke. ,,Protáhl mě půlkou Ketterdamu, jen abych skončil tady."

,,Nemusel jsi do toho jít," zarazila jsem ho.

Ušklíbl se. ,,Ale já chtěl."

,,Tak si nestěžuj."

Rozhlédla jsem se po střechách. Jak sem mám sakra dostat bosse, aniž by pojali podezření, že po nich jdu. 

,,Spřádáš plány?" zvedl Geels obočí.

Pomalu jsem se na něj otočila. ,,Chci, aby to skončilo tam, kde to začalo," připustila jsem.

,,Svoláš Setkání?" zajímalo Luka.

Zarazila jsem se. Úplně jsem zarazila. Zvykla jsem si, že všechno je těžké... Že je potřeba týdny dávat dohromady plány, aby všechno vyšlo a teď...

,,Ty jsi génius," usmála jsem se na něj.

,,Počkej...," zarazil se. ,,Tebe to nenapadlo."

Stáhla jsem si klobouk do čela a vrátila se k pozorování Colea.

Geels zkoušel šeptem říct něco Lukovi. Problém byl v tom, že to k šeptu mělo daleko, takže jsem to slyšela já, i přes hluk z Burzy. Otočila jsem se na něj a změřila si ho pohledem. Radši sklapnul.

Henri Cole se vydal přes Burzu pryč.

Otočila jsem se k oběma důstojníkům. ,,O tomhle ani slovo." Vydala jsem se přes střechy za Henrim Colem. Měla jsem dost času na přemýšlení, ale nemohla jsem se soustředit. Nešlo to. Za týden a kousek se opět setkám s Annie Shine. Tentokrát to budu muset udělat. Zachránil tě čas, Annie, ale příště bude na mojí straně. Bude. Luke s Kazem měli plán... Budu mít na zabití Annie půl hodiny.

Henri Cole měl hlídat na balkónku, na kterém bude hostitel mít svou řeč, což bylo pro mě nejlepší místo. Budu je mít všechny na dostřel. Sejmu vyslance z Ravky... Jenom aby měla Rada problém. Další na řadě bude Annie. Ze sklepa prý vedla tajná chodba do Lidu. Chtěla jsem se velvyslanectví vloupat ještě před večírkem, abych si to ověřila. Nemůžu jít někam naslepo. Celý plán měl tolik věcí, které se mohly pokazit. Ale to i van Eckův. A my dělali přesně to, co chtěl. Proč by to nemohlo vyjít nám?

Life in Ketterdam [Dokončeno]Kde žijí příběhy. Začni objevovat