#23

111 5 0
                                    

Když Kaz s Inej odešli, zašla jsem ještě za Jannie. Nebyla sice nadšená, že po ní chci, aby předala zprávu Hawkinsovi, Geelsovi a Clintonovi v jednu ráno, ale slíbila jsem jí příplatek. Za peníze udělá člověk v Ketterdamu všechno.

Sešli jsme se v hrobce Rollinsů. S Annie jsme tam byli už v šest, protože jsem nechtěla, aby prozkoumávali hrobku mojí rodiny.

Když jsme se sešli všichni, vysvětlili jsme jim situaci.

,,Je to bouda," prohlásil Geels rovnou.

,,Souhlasím," přikývl Hawkins. ,,Jedna věc udělat chybu jednou, ale opakovat ji?"

,,A nebo je to příležitost," prohlásila Annie.

Bentona jsem vyšachovala ze hry. Bylo mi jedno, že přijdu o Střelené šípy. Měla jsem je. Gaunery, Líté šelmy, Ostré racky, Falešné hráče a Ohaře. Všichni bossové se rozhodli jít v této době proti Střeleným šípům. Nepotřebovala jsem ještě vytahovat z průšvihů další lidi. Stačili jsme my. Pekka Rollins si samozřejmě nenechal ujít příležitost rozšířit naše území a připojil se k ostatním, aby zničili Střelené šípy.

,,Měl bys to udělat," trvala jsem na svém. ,,Bude o jeden gang míň."

,,A spolupracovat s nimi?" zvedl táta obočí. ,,Máme nějakou úroveň."

Usmála jsem se. ,,Vždycky jsi říkal, že nic v Barrelu nemá úroveň. Nemáme srdce ani svědomí."

Položil mi ruku kolem ramen. ,,Proč jen má moudra vytahuješ v tu nejhorší chvíli?"

Pokrčila jsem rameny a přehodila jsem si nohu přes nohu.

,,Nemáš odpověď," divil se.

,,Vždycky mám odpověď," odsekla jsem.

,,Jak chceš tedy vyhrát válku o Barrel?" pousmál se. Měla jsem čekat, že vytáhne něco takového.

,,Na tohle jsem odpověď ještě nevymyslela," přiznala jsem. ,,Ale všechno má svůj čas, že tati, ale chci odstranit Střelené šípy. Zabereme Morgue u soutoku kanálů a mám přístup prakticky kamkoli..."

,,Takže chceš Morgue jako dárek k narozeninám?"

,,K svátku. Ten je blíž." Podívala jsem se na otce.

,,Dobrá," nechal se přemluvit. ,,Dostaneš Morgue."

Radostí jsem ho objala kolem krku.

Měli jsme s Morgue vlastní plány. Byla to jedna z nejjižnějších částí Barrelu. Opuštěné místo. Městská hlídka ho prakticky nehlídala, což nám přišlo vhod. Všichni jsme své bosse požádali o to samé a všichni souhlasili.

,,Může to ohrozit všechno," trval Geels na svém. ,,Je to teprve týden a všichni jsme nahraní. Nevíme, co dělat. Musíme předstírat, že se nic neděje. Musíme poslouchat ten odpad, který je nad námi a který spolupracuje s lidmi, kteří nejsou z Barrelu a kteří netuší, čím jsme si prošli." Zarazil se, když si všiml Annieina pohledu. ,,Tebe jsem nemyslel," dodal rychle. Annie nad tím jen mávla rukou.

,,Už jsi skončil?" zvedl Kaz obočí.

Geels po něm hodil nenávistný pohled.

,,To byl snad nejdelší proslov, který jsme od tebe kdy slyšel," rýpl si Jesper, ale Inej do něj šťouchla loktem. ,,Stačí že oni dva." Kývla na Kaze a Geelse. ,,Nemusíš se k nim přidávat."

,,Pojďme to vyřešit. Momentálně vedeme válku proti Střeleným šípům a Jackson chce se mnou ještě probrat strategii," odfrkl si Hawkins. ,,Jako by na moje rady někdy dal."

,,A co myslíš, že Per Haskel," souhlasil Kaz. ,,Podle něj se dá všechno vyřešit postaru. U whisky."

Pousmála jsem se. ,,I když nejsme plnoletí." U Pera Haskela bylo známo, že se snaží, alespoň v tomto ohledu dodržovat zákony.

,,Vy mladí u vody," ušklíbl se Geels. On už mohl několik let.

,,Vypadlo ti tam někde k," upozornila jsem ho.

,,To tam bylo úmyslně," zavrtěl hlavou. ,,Podle mě to máš z toho, že piješ v šestnácti. Měla bys Haskela poslechnout. Myslíš jenom na alkohol."

,,Já," zvedla jsem nevěřícně obočí. ,,Nemůžu myslet jenom na alkohol, když vedu válku o Barrel."

,,Pojďme to vyřešit," zavrtěl Clinton hlavou. Byl z nás výrazně nejstarší. Patřil do starší generace, ale někdy nám i rozuměl. Před pár lety mi pomohl se vloupat do domu jednoho z radních a ukrást čelenku za dvě stě tisíc kruge, která měla být dar pro významnou dívku ze Šu. Zjistili to až v den, kdy dívka přijela. Prostě skandál, jaký dokáží vyvolat jen ti nejlepší.

,,Každý má jeden hlas," řekla jsem. Souhlasili.

,,A důvod." Kaz se opřel o jeden ze sarkofágů. ,,Chci slyšet důvod."

,,Jsem proti," začal Hawkins. ,,Je to past." To jako důvod stačilo. Všichni jsme to chápali.

,,Proti," pokračoval Geels. ,,Důvod je stejný jako jeho." Kývl na Luka.

,,Proti," pokračoval Clinton. ,,Máme jiné věci na práci než zkoušet, jestli van Eck na nás ušil další boudu. Takhle Barrel nezachráníme."

,,Pro," nesouhlasila Annie. ,,Kdo říká, že je to opravdu past. Možná nás van Eck jednou převezl, protože znal naše kroky, ale teď..."

,,Nepřátelé se vždycky nechávají špehovat," zavrtěla jsem hlavou. ,,Mohl tenhle krok předpokládat stejně jako ty předtím. Říkám ne. Nemůžeme tolik riskovat. Riskovali jsme doteď a skončili jsme tady. Musíme vymyslet plán a bojovat..."

,,V noci jsi vypadala, že souhlasíš," namítla Annie. ,,Měla jsi i plán, který by vyšel."

,,Jen teoreticky. Je moc věcí, které se můžou pokazit." Stáhla jsem si klobouk víc do čela. Vážně jsem to chtěla provést? Musela jsem být pořádně unavená.

Skutečné rozhodnutí ale zůstalo na Kazovi, Inej nebo Jesperovi. Stačila polovina a plán byl schválen. Tak to prostě v Barrelu fungovalo.

,,Souhlasím s Gaiou," řekl Kaz po dlouhém mlčení. ,,Máme problém se Střelenými šípy a potřebujeme Morgue. Neměli bysme se ještě snažit vyprovokovat Radu, aby zaútočila a pozabíjela nás. Říkám ne. Je to šílenství."

Krůček po krůčku. Kdysi mi Kaz vysvětlil podstatu tohohle plánu. Trval dlouho a potřeboval vytrvalost, ale většinou vycházel.

,,Je rozhodnuto," podívala jsem se omluvně na Annie.

Life in Ketterdam [Dokončeno]Where stories live. Discover now