6. Bölüm

8.5K 811 239
                                    

Keyifli Okumalar...

"Kız kardeşimden uzak duracaksın!" Aksi mümkün değilmişçesine sert ve gür bir ses tonuyla söylenen sözler sokakta yankılanıp kulaklarından içeri dolarken Kurşun yumruğun etkisiyle sağ tarafa doğru çevrilen başını dikleştirdi. Parmakları ağrıyan elmacık kemiğinin üzerine giderken bakışları abisini tutan Nergis'e çevrildi.

"Nergis'e değil bana bak! Seni bir daha uyarmayacağım, kız kardeşime yaklaşmayacaksın."

"Buna karar verecek olan kişi Nergis." Kurşun'un sakin bir tonda dudaklarından dökülen sözler üzerine Çınar daha da sinirlendiğinde Nergis abisini daha fazla tutamayacağını anladı.

"Abi, sakin ol. Mahalledeki herkes senin yüzünden başımıza toplanacak."

"Mahalledeki insanlar ne der diye şimdi mi düşünmeye başladın, hanımefendi?" Nergis, abisinin dokundurmasını anlayınca kaşlarını çattı.

"Mahalledeki insanların ne diyeceği umurumda bile değil, gece gece tatsızlık çıkmasını istemiyorum sadece. Sende artık sakinleş!" Çınar kardeşinin sözleri üzerine bir adım geri çekilerek Nergis'in üzerinde olan ellerinden kendisini kurtardı.

"Seni bu adam konusunda uyarmıştım Nergis. Abin olarak hiç mi söz hakkım yok?"

"Abi, şuan bu konuyu tartışmanın ne yeri ne de zamanı. Evde konuşuruz."

"Biz konuşmuyoruz Nergis, farkında mısın? Konuşan sadece benim sen ise sadece kendi bildiğin yolda ilerlemeye devam ediyorsun." Abisinin devam eden sinirli tavırlarına karşılık Nergis kendisini sakinleştirip öylece bekledi. Sokağın ortasında abisiyle laf dalaşına girmeyecekti.

"Tek bir yanlışını bekliyorum. Tek bir yanlış...ondan sonra kız kardeşimin bulunduğu ortamda bile olamayacaksın." Çınar'ın parmağını sallayıp üzerine gelmesi üzerine Kurşun bulunduğu yerden hiç kıpırdamadan onun tehdit dolu sözlerinin bitmesini bekledi. Aklı bir an Nergis'i bir daha göremediği dünyanın içinde kendisini düşününce kalbi bu düşünceye katlanamayacağına belirtmek istercesine sıkıştı. Elmacık kemiğinin üzerindeki eli istemsizce kalbinin üzerine indiğinde Çınar'ı sakinleştirmek için söyleyecek bir şeyler düşündü.

"Nergisle biz ci-"

"Nergis ve sen diye bir şey yok. Anla bunu!"

"Ben Nergis'i seviyorum." Kurşun, Çınar'ın bir kez daha sözlerini kesmesine izin vermeden hızlıca konuştuğunda Çınar işittiği bu sözler üzerine sanki kötü bir koku almışçasına yüzünü buruşturdu.

"Seviyor musun? Sen kimsin de benim kız kardeşimi seviyorsun? Kendine bir dön bak, ben bir kadını sevecek kadar adam mıyım diye."

"Abi!" Nergis'in bıçak kadar keskin sesi araya girdiğinde Çınar'ın şaşkın bakışları Nergis'in üzerine çevrildi.

"Nergis, sorun değil. Abinle tartışma." Kurşun, Nergis'in kolunu kavrayıp onu abisinden birkaç adım uzaklaştırdı.

"Yapma şunu. Yapma, Kurşun!" Nergis'in aniden öfkeyle Kurşun'un parmakları arasından kolunu kurtarıp kendisine bağırmaya başlaması karşısında Kurşun ne yapacağını bilemeyerek öylece durdu. "İnsanların senin hakkında ileri geri konuşmasından bıktım usandım artık. Seni tanımayan insanların seni aptalca kalıplara sokmasına katlanamıyorum ama sen her seferinde karşıma geçip 'sorun değil, Nergis' diyorsun. Sorun, bu benim için sorun Kurşun ve artık senin için de bir sorun olsun. İnsanlara cevap ver. Kendini, gerçek Kurşun'u gösterecek bir şeyler söyle. O çok sevdiğin sessizlik insanların seni yanlış anlamalarına sebep oluyor, anla artık!"

KURŞUNWhere stories live. Discover now