Hoofdstuk 14

1K 71 17
                                    

POV Alec


Uiteindelijk kostte me het meer dan een half uur om een dood hert te vinden. Het beest was opengereten rond zijn buik en zijn bruine vacht zat onder donkerrood, opgedroogd bloed. Waarschijnlijk liep hij mank en had een of ander roofdier hem te pakken gekregen. De vraag was dan natuurlijk hoe een roofdier het bloed van zijn prooi op Nate gekregen had. Of ik dacht tenminste dat dit hetzelfde bloed was als het bloed waar Nate mee onder zat, in het halve uur dat ik gezocht had, had ik niks anders gevonden.

Ren, Damian, ren.

De woorden weergalmden in mijn hoofd en ik keek verward om me heen, op zoek naar de eigenaar van de stem. Of eigenaresse, het leek meer de stem van een vrouw. Man of vrouw, ik zag niemand. Alleen het hert dat met doffe ogen naar de hemel keek en de bomen die me zwijgend gadesloegen.

Alsjeblieft Damian, ren.

Duidelijk een vrouw, maar wel een lage stem voor een vrouw. Niet dat dat was waar ik me druk om maakte. Ik was meer geïnteresseerd in de onzichtbare eigenaar. Of de Damian waar diegene tegen sprak. Het sloeg echt compleet nergens op. Ach, het zou niet het eerste zijn dat helemaal nergens op sloeg. Ik zat ergens in de Veluwe, op de vlucht voor de politie en Rufus. Om een of andere reden had ik de meest slungelige nerd ter wereld mee genomen. Oh ja, ik ben de zoon van de duivel. Stemmen in mijn hoofd kan er dan ook nog wel bij.

Ren. Nu.

"Hou je kop!" schreeuwde ik gefrustreerd. Misschien niet verstandig, maar wie zou me moeten horen. Een onzichtbare spreker? Ja, tuurlijk. Nou, iemand leek me gehoord te hebben, want de bosjes achter me kraakten. Hoe was ik ook al weer op een van de weinige plekken met dichte begroeiing terecht gekomen?

*****

POV onbekend


Machteloos keek ik toe hoe Damian bleef staan. Toekijken, dat was het enige dat ik scheen te kunnen. Op mijn geschreeuw reageerde hij niet. Waar reageerde hij wel op? Die blonde jongen leek de enige te zijn die nog een beetje tot hem door kon dringen. Dat was ook te weinig.

*****

POV Nate


"Hou je kop!" Alec's stem galmde goed genoeg door voor mij om het te kunnen horen. De fles met water die ik in mijn hand had, liet ik vallen terwijl ik op sprong en op het geluid afrende. Het water dat er nog inzat, was roodgekleurd dankzij het bloed dat op mijn lichaam zat en liet een rode vlek achter in het droge zand. Niet dat ik er nog echt naar omkeek, om een bepaalde reden wilde ik zo snel mogelijk kijken wat er aan de hand was. Nieuwsgierig, maar ergens ook bezorgd. Het kostte me echter een tijdje om er te komen, want er kwam niet veel geluid meer. Alleen een misselijkmakende schreeuw, die me hielp uiteindelijk bij de plek te komen. Het probleem was alleen dat er niemand was. Niemand behalve het karkas van een hert en een dode man. Het blonde haar kwam me vaag bekend voor, maar ik besloot niet dichter bij te komen.

"Alec!" riep ik. "Alec!" Geen reactie. Niks, alleen lege stilte, dus ik besloot toch maar naar het lijk te lopen en toen ik hem omdraaide, herkende ik hem als Alexei.

Hey, ik ben niet dood. Dit keer mogen jullie met tomaten gooien, maar ik zou er nog een paar overhouden, want dan kan je er straks meer gooien. Ik heb besloten om van Duivelskind toch geen trilogie te maken, want ik zit mezelf klem te schrijven, waardoor ik er heel erg tegenop zie om verder te gaan. Dus ik heb besloten om het gewoon bij één boek te houden.Het tweede slechte nieuws is dat ik geen vaste update-datum in ga stellen. Als ik voor mezelf een eind-datum instel, ga ik ook met tegenzin schrijven en daar worden mijn stukken niet echt beter van. Over op goed, of beter, nieuws. Teneerste wil ik TheRedBookLover speciaal bedanken voor haar message een paar dagen geleden. Om me er even aan te herinneren dat er nog mensen zijn die dit boek-ding willen lezen. Daarna wil ik graag de rest van jullie bedanken voor het lezen en trouw blijven.Next, ik begin me te irriteren aan deze cover en ik heb een nieuwe gemaakt. Jullie mogen stemmen of jullie de huidige of de nieuwe willen. Yay.Bye en nog een gelukkig nieuwjaar!

Trouwens, vinden jullie het fijner als ik de P.O.V. erbij zet?

Duivelskind [Discontinued]Where stories live. Discover now