62. Bölüm - FİNAL

19 4 0
                                    

Hep birlikte yepyeni başlangıçlara...

Dile kolay, iki buçuk sene... 1 Ocak 2018'den itibaren kaleme aldığım ve sindire sindire yazarak birçok kez yazmaya ara verdiğim, her verdiğim aranın ardından müthiş deneyimler yaşadığım ve çok daha dolu bir şekilde bölümlerini yazmaya devam ettiğim Kozmik sona erdi. Her ne kadar kitap tamamlanmış olsa da bu kozmik maceranın son bulmadığını başta Dünyalıların, Megfrelalıların, Seyrulelalıların ve ardından tüm kozmosun gözlerinden görebiliyorum. 

Tüm yaşam Doruk'a kendi serüveninde öğretmenlik yaparken, Doruk da benim başlıca öğretmenim oldu: o, nasıl geldiğini bilmediği Megfrela'da doğanın bütünlüğünü deneyimlerken onun yaptığı her keşif ve yüreğinden gelen cesareti, tüm bu süreci hızlıca kavrayarak müthiş sıçrayışlar yaşaması; Seyrulela'ya yardımcı olarak bir nevi öğreterek öğrenmesi ve kendi gezegeni ile, gezegenimiz Dünya ile görüşerek onun bizimle daima bütün olduğunu göstermesi harika ötesi dersler çıkarmamı sağladı. Öncelikle sana sonsuz teşekkür ederim Uzay'ın Doruk'u; kozmosun açtığı bu yeni kapıdan içeri hep beraber girdik ve birbirimizi asla yalnız bırakmayacağız. 

Doruk'un Dünyalı dostları Eda ve Savaş'a en içtenlikle teşekkür ederim; onlar koşulsuz sevgiden doğan dostluğu bende derinlemesine hissettirdiler. Ayrıca üçünün birlikte birçok yaşam geçirdiğine ve onların kozmik dost olduklarına eminim. 
Ve evet, onlar Megfrela'yı ve Seyrulela'yı keşfetmeye çok yakın. Ancak Doruk'un onlara Dünya'nın gerçekte kim olduğunu anlatması, öncelikle Dünyalarını keşfetmeye niyetlenmelerini sağladı. İkisi de öylesine büyük bir kozmik keşfin eşiğinde ki, onların heyecanı bu satırları yazarken dahi hissediyorum.

Her çocuk filtresiz bir beyinle, sonsuz hayal gücüyle doğar ve hiçbir şey onlar için imkansız değildir; öyle ya, geldikleri boyut zamanın ve mekanın ötesindeyken onlar nasıl kendini sınırlandırarak doğabilir ki? Ama göründüğü üzere eski enerji sistemi bunu başardı ve seneler içinde imkansızlıklar öğretildi. Böylelikle olgunluk adı altında hayal gücümüz sınırlandı. İşte burada Emirhan Doruk'a en başından itibaren yardımcı olarak onun filtrelerinden ayrılmasında etkin bir rol oynadı. Doruk'u kozmik maceraya hazırlayan ve beyninin olması gerektiği gibi sınırsızlaşmasına yardımcı olan Emirhan'a sonsuz teşekkür ederim; onun rehberliğinin yalnızca Doruk'a olmadığını, benim de dersler çıkarmamı sağladığını söyleyebilirim. 
Not olarak eklemem gerekirse, eski enerjide yer alan bu sınırların insanların deneyimleri ve enerji düzeyleri için gerekli olduğunu ve tüm insanlığın özgür iradeleriyle bunu planladıklarını düşünüyorum. Fakat yeni enerjide hiçbir filtreye ihtiyacımız olmadığını mutlulukla söyleyebilirim. Sadece koşulsuz sevgi titreşimiyle uyum sağlamak dahi tüm buzları eritecek ve yepyeni keşifler yapılmasını sağlayacaktır.

Megfrela'nın çimenlerinden doğasına; Doruk'un ilk kozmik dostu İkulzar'a; ona anne şefkatiyle yaklaşan, keşif sürecinde çok büyük pay sahibi olan üstat Lotuprana'ya ve mantığı ile duygularını harika bir şekilde yöneten bilim insanı Muurik'e sıcacık teşekkürlerimi sunarım. Megfrela'yı kurgularken zihnimin tamamen bomboş olduğunu ve Doruk ile birlikte bu keşfin içinde bulunduğumu hissetmiştim; onun özel bir yer olduğunu iki buçuk sene içinde defalarca kez hissettim ve kesinlikle tıpkı Doruk'un düşündüğü gibi bana da çok kapsamlı öğretmenlik yapan yerlerden biri oldu. Megfrela ya da Yılkapi bir teleskopla görünmeyebilir, ama o, bir gemiyle ulaşılamayacak kadar uzak görünse de hepimizin hiçbir gemiye ihtiyaç duymadan ziyaret edebileceği kadar yakın. Ondan bir santimetre dahi uzak değiliz, Doruk bunu bize defalarca kez gösterdi. 
Peki, Megfrela'da neler gelişti? Doruk'tan aldığım bilgilere göre Muurik Lotuprana'yı çok iyi anladı ve ışığın yapısını tamamen kavrayarak kozmik kafesi keşfetti, yani evrenin her yeriyle bağlantı kurabileceği doğal teknolojiyi keşfetti ve birbirinden büyüleyici çalışmalara imza atarak Megfrela'nın tekamül sürecini dengesizce etkilemeyecek şekilde gezegenine katkı sağladı. Ayrıca Megfredor'dan girerek Megfrela iletişime geçtikten sonra onun sözlerini çok iyi anlayarak her bir Megfrelalının dahil olduğu sistemler geliştirdiler. Bu noktada İkulzar genç olmasına rağmen harika ötesi işler çıkardı. Fakat bu süreçte fark ettim ki Megfrela birlikte hareket etme konusunda asla yalnız değildi. 

Kozmik (Kitap & Sesli Kitap)Where stories live. Discover now