~49 | 2~

494 60 8
                                    

Elisa koşarak saraya girdi. Korkmuştu. Nasıl böyle bir hata yapmıştı? Bebeğini tehlikeye sokmuştu. Bunu tekrarlayamazdı. Theonun annesi bir çözüm değildi. Artık acele karar vermeyecekti. Korkusu tüm bedenini kapladı. Birkaç adım daha attıktan sonra duyguları kontrolden çıktı. Yere oturdu, başını dizlerine koyarak ağlamaya başladı. Birinin onu halde görüp görmemesi umrunda değildi. Ağlamaya ihtiyacı vardı... Hıçkırıklarının arasında belli belirsiz bir ses duydu. 'teyze!' diyor gibiydi. Elisanın gözleri kocaman açıldı. Ardından ses bir daha geldi.

"TEYZE!!"

Elisa başını hemen kaldırdı ve karşısına baktı. Bu gerçekti. Yeğeni Jack saraydaydı! Elisa hemen kollarını açtı. Yeğeni de ona doğru koştu. Birbirlerine sıkıca sarıldılar. Elisanın bütün korkusu bu sarılmadan sonra akıp gitmişti. İçi huzur ve mutlulukla dolmuştu o an.

"Teyze! Seni çok özledim! Nerelerdeydin?"

"Bende seni çok özledim Jack! Nasılsın? Neler yaptın? Seni çok merak ettim.  Odama gidelim, Bana neler yaptığını anlat" dedi ve Jackin elinden tutarak odaya gitti.

Odaya girince Jack olan her şeyi anlattı. Dedesiyle geçirdiği zamanları, teyzesini özleyişini ve tek başına kaldığı günleri. Üzüntüyle etrafa baktı. Sonra teyzesine dönerek 'Artık teyzem yanımda!' diyerek zıplamaya başladı. 'Şimdi sıra sende, neler yaptığını anlat teyze!' dedi. Elisa da onun bu hareketine güldü. Tuhaf ve komik olaylar anlatmaya başladı. Aklından uydurduğu hikayeleri... Gerçekte olanları kimseye anlatamazdı. Özellikle küçük yeğenine...

"Teyze! Ne çok şey yaşamışsın! Keşke beni de götürseydin birlikte eğlenirdik. Hem doğum günümde de yoktun..." Dedi ve kapı aniden açıldı. Theo gelmişti. Önce Elisaya sonra Jacke baktı. Elisanın değişen bakşılarını görünce Bu küçük çocuğun Ellie'nin oğlu olduğunu anlamıştı.

"Merhaba! Sen Jack olmalısın! Ben teyzenin eşi Prens Theo tanıştığımıza memnun oldum!" Dedi ve kocaman gülümseyerek elini Jacke uzattı.

"Merhaba Prens Theo! Bende memnun oldum!" Dedi ve Theonun elini sıktı. Elisayla kısa bir bakış atıp Jacke tekrar döndü.

"Jack! Sana çok beğeneceğin bir şey göstereceğim!" Dedi ve yarım gülüşünü ağzına yerleştirdi. Jackte 'Yaşasın!' diyerek kollarını havaya kaldırdı. Elisa bir şeyler döndüğünü anladı. Tedirgin bir şekilde Theoyu izlemeye başladı. Theo ise yavaşça masasına gitti. Çekmecesinden bir şey çıkarttı. Hızlıca arkasına aldı ve Jackin yanına geri geldi.

"Gözlerini kapat ve üçe kadar say" dedi ve Elisaya baktı. Jack saymaya başladı. Elisa anlamsız gözlerle bakarken Theo aniden arkasındaki şeyi gösterdi.

"Nasıl? Çok güzel değil mi?"

"Buna bayıldım!" Dedi Jack ve Theo elindekini Jacke uzattı.

"İstiyorsan senin olabilir" dedi ve gülümsedi. Jackte ona gülümsedi. Normalde olsa Theonun Jacke hediye vermesi Elisayı bu kadar korkutmazdı. Ama elindeki şey Theoyla tanışmasının sembolü olan 'Yeşil oyuncak tren'di.

OyuncakçıWhere stories live. Discover now