~39 | 2~

681 74 9
                                    

  Elisa kraliçenin odasından ayrılıp direk bahçeye çıktı. Rahatlamaya ihtiyacı vardı. Uzun süredir odasındaydı ve bunalmıştı. Ön bahçeye tam geldiğinde Leydi Sophia ile karşılaştı.

"Leydi Sophia sonunda geldiniz demek!"

"Hoşbuldum prensesim!"

"İçeri girelim..." dedi ve birlikte bir odaya geçtiler. Hemen karşılıklı oturdular ve dinleniyormuş gibi sessizce konuştular.

"İstediğim şeyi buldunuz mu?" Dedi Elisa merakla. Sophia gülümsedi ve konuştu.

"Tabiki! Bulamasaydım nasıl yüzünüze bakardım? Ama almam çok uzun sürdü. Evin her yerini aradım ama bulamadım. Meğerse duvardaki resimlerin birinin arkası dolapmış. Abim orada saklıyormuş. Bu yüzden birkaç gün geciktim." Dedi ve defteri Elisa defteri aldı. Gülümsedi ve konuştu.

"Getirdin ya gerisi önemli değil" dedi ve defteri aldı arkadaşını da sevgiyle uğurladı Elisa.

Arkadaşı gittikten sonra Elisa hizmetçisi Juliayı çağırarak birkaç kitap almasını söyledi. Julia da hemen prensesin istediği kitapları alıp getirdi. Elisa kitapların arasına vergi defterini koydu ve Aileenin odasına gittiler.

Aileenin odasına geldiklerinde Aileen şaşırdı. Ama onu yine de içeri aldı. Elisa Aileene hemen Prens Markı çağırmasını söyledi. Aileen nedenini anlamasa da abisini çağırdı. Prens Mark da odaya geldiğinde Elisa konuşmaya başladı.

"Prens Mark, Prenses Aileen, bildiğiniz gibi vergi defteri meselesi vardı." Dediğinde Mark Aileene baktı. Sonra Elisaya döndü.

"Siz bunu nereden biliyorsunuz?" Dedi merak ve sinir karışımıyla.

"Konumuz bu değil Prensim..." dedi ve kitapların arasından defteri çıkardı. "İşte asıl defter burada" dedi ve defteri iki kardeşe verdi. Mark hemen defteri alıp inceledi. Gözleri kocaman oldu. Bu gerçek defterdi.

"Siz nasıl? Nasıl bu defteri buldunuz?"

"Bir şekilde buldum... Sormanız gereken soru ne istediğim..." dedi. Prens Mark bu sözleri duyunca ciddileşti.

"Ne istiyorsunuz?" Dedi. Acaba tahttan çekilmesini filan mı isteyecekti? Eğer öyleyse bunu unutması gerekiyordu!

"Biliyorsunuz ki eşim prens Theo tahta geçebileceğini düşünüyor. Ama biliyorsunuz ki o melez. Tahta geçme ihtimali çok az. Ama o bunun farkında değil. Bu yüzden size demek istediğim şu: taht için sizi destekleyeceğim. Biliyorsunuz ki bazı asiller bizi destekliyor. O asilleri kullanarak size yardım sağlayabilirim. Sizde bunun karşılığında benim ailemi koruyacaksınız. Kabul mü?" Dedi. Elisa aslında defteri istiyorsan şartlarımı kabul et der gibiydi. Mark da bunun farkındaydı. Aileen ile kısa bir bakıştılar. Kız kardeşi olumsuz yanıt vermeyince Mark şartların fena olmadığını düşündü.

"Kabul ediyorum Prenses Elisa..." dedi. Elisa gülümsedi.

"Umarım ittifakımız hiç bozulmaz..." dedi ve defteri teslim etti.

Mark defteri aldı ve kardeşinin odasından ayrıldı. Bu gerçek defterdi. Çünkü defterde diğer vergi defterlerinde olduğu gibi babasının ve kendisinin anlayabileceği bir işaret vardı. Defterin en son sayfasında üç tane nokta vardı. Silik gibi görünen bu noktalar gerçek olduğunun ispatıydı. Koşarak babasının yanına gitti. Defteri babasına gösterdi. Babası ikna oldu ve Lord William'ın prense iftira attığını belirterek tüm unvanları elinden alındı. Ve prensin damgasını kimin aldığını söyleyene kadar işkence çekecekti. Lord buna itiraz etti ama Mark kanıtla gelmişti. İtirazları boşa gitmişti.

Elisa ilk defa prenslerden birini kurtararak tarafını belirlemişti. Artık kocasına olan savaşı resmen başlamıştı.

OyuncakçıWhere stories live. Discover now