Csapatmunka

265 21 0
                                    

Külső szemszög:

Zabuza hirtelen elkezdett nevetni.
- Végem? Tényleg nem vetted a lapot? A technikád csak béna imitálás, semmi több, ahhoz kevés vagy, utánozó majom, hogy engem legyőzz. Habár nem fogysz ki a trükkökből. A kis szentbeszéded közben lemásoltad a víz klón jutsumat. A kivitelezésed hibátlan. A klónoddal mondattad el azokat a szavakat, hogy rávond a figyelmemet, míg te elbújtál a ködben, arra várva, hogy mikor támadok. Nem rossz, de nem tegnap kezdtem a szakmát.
Ekkor megjelent az igazi Zabuza Kakashi háta mögött. Zabuza elrúgta Kakashit.
Hihetetlen. Annyira ledöbbentem az előbbi tettemen, hogy nem tudtam időben az ellenségre koncentrálni. És ezért most a sensei fizeti meg az árát. Valamit tennem kell! De mit?! - bosszankodott Natsumi.
- Rajta! - kezdett el szaladni Zabuza, de hirtelen megtorpant. - Makibishi tüskék? Le akarsz lassítani? Bolond - Zabuza beleugrott a folyóba.
- Sensei! - kiáltott Naruto.
- Elképesztően hatékony a taijutsuja - mondta Sasuke. Kakashi mögött hirtelen megjelent Zabuza.
- Gyökér. Víz börtön jutsu.
- Rosszul alakulnak a dolgok - sóhajtott Natsumi.
- A börtönöm bár vízből készült az acélnál is biztosabb. Aki nem mozog az nem harcol. Ennyit a legendás Kakashiról. Veled később foglalkozom. Előbb a szemed láttára leszámolok a porontyaiddal.
- Meg kell mentenünk a senseit! - fordult a többiekhez Natsumi.
- Az nem fog sikerülni. Víz klón jutsu. Azt hiszitek hogy a fejpánttól máris ninják lesztek? Aki már annyiszor nézett szembe a halállal, a szeme se rebben tőle, csak az mondhatja el magáról, hogy ő ninja. Ha olyan halálosak lesztek, hogy említést tesznek rólatok a Bingo könyvekben, azzal talán kiérdemlitek a ninja megszólítást, de ninjának nevezni olyan takonypócokat, mint ti, röhej.
Narutot elrúgta Zabuza klónja.
- Srácok! Fogjátok Tazunát, és futás! Itt nem nyerhettek. Minden erejét leköti, hogy börtönben tartson engem, ezért csak a víz klónnal támadhat rátok, de a klón nem távolodhat  el messze a gazdatesttől. Ha elszaladtok nem lesz képes követni. Fussatok!
- Azt felejtse el! - rontott neki a klónnak Natsumi. Próbálta mellkason ütni, de Zabuza klónja gyommorszájon rúgta, és métereket repült hátra. Szerencsére sikerült talpra érkeznie.
- Egyetértek - bólintott Sasuke. - Segítenünk kell!
Sasuke shurikenekkel támadt a klónra, de Zabuza mindet eltérítette. Ezután felugrott a levegőbe, és egy kunaival készült támadni, de a klón megfogta őt a nyakánál és eldobta.
Ezúttal Naruto támadt, de Zabuza őt visszarúgta.
- Megőrültél, hogy egymagad támadtál rá?! Sasukét is simán lerázta magáról. Geninek vagyunk, nem győzhetünk le egy jonint! Mégis mire volt ez jó?! - akadt ki Sakura.
- Te ezt nem értheted - hajtotta le a fejét Natsumi. Nem értheted, hisz nem voltál ott akkor. Az Iruka-sensei fejpántja volt eredetileg.
Sakura már kérdezni akarta, hogy ezt hogy értette, amikor megértette Naruto tettének az okát.
A fejpánt? Csak ezért tette?
Naruto nehezen felkelt a földről.
- Hé, te, metélt szemű majom! Ezt vésd be a Bingo könyvbe! A ninja nevét, akiből egy nap Avarrejtek Hokagéja lesz. Ő sohasem hátrál meg. Ez vagyok én, Uzumaki Naruto. Figyeljetek, Natsumi, Sasuke! Halgassatok meg! Van egy tervem.
- Igen? Mond - fordult felé Sasuke.
- Kíváncsivá tettél - mondta Natsumi.
- Ezt tesszük.
- Végre érted mi a csapatmunka, igaz?
- Sasuke, ennek nem most van itt az ideje - sóhajtott Natsumi.
- Oké. Na, srácok! Mutassuk meg mit tudunk! Rendben. Készen vagytok? Szivassuk meg a tagot!
Zabuza hirtelen elkezdett nevetni.
- Nagy szavak egy ilyen kis taknyostól. Azt hiszed, hogy a terved majd megállja a helyét?
- Mit csináltok?! Mondtam, hogy fussatok! Ez a csata rögtön elveszett, amikor csapdába estem. Fussatok! Ez itt nem a bátorság próbája. A hídmérnököt kell védenetek. Folytassátok a küldetést!
- Maga mit szól? - fordult Tazuna felé Naruto.
- Talán nem titok, hogy mindez nekem köszönhető, mert én élni akartam. De ez ne akadályozzon titeket! Azt mondom tegyétek amit tennetek kell! Szálljatok harcba a mesteretekért!
- A vita ezzel eldöntve - mondta Sasuke.
- Igen, akkor most mi jövünk - szólalt meg Naruto.
- Kezdjük el! - bólintott Natsumi.
Zabuza megint elkezdett nevetni.
- Ti tényleg nem kapizsgáltok semmit, kölykök. Játszadoztok, és közben úgy tesztek, mintha ninják lennétek. A ti korotokban nekem már vér festette vörösre a kezemet.
- Zabuza, a démon - fordult a bérgyilkos felé Kakashi.
- Nocsak, szerepeltem a Bingo könyvetekben, mi?
- Régen a Ködrejteket még nem így nevezték, hanem Vérköd falunak. Ott ha egy növendék ninja akart lenni volt egy utolsó próba.
- Hmm. Tudsz a záróvizsgámról. Ez igen.
- Ott más a záróvizsga, mint nálunk? - kérdezte Naruto.
Zabuza megint nevetni kezdett.
- Mégis mi ebben olyan vicces? - kérdezte Naruto. - Nekünk is le kellett tenni a vizsgát.
- Le kellett gyilkolni a társaid, ahhoz, hogy átmenj? Gondolj bele! Olyan ifjú ninják, mint ti, akik egy tálból ettek, együtt edzettek. Részt vesznek a nagy vizsgán, ahol már mások a szabályok. Ölsz, vagy téged ölnek. Nincs megállás, amíg az ellenfeled lélegzik. Ő, aki tegnap a legjobb barátod volt, most vagy ő hal meg, vagy te.
- Ez rettenetes - szólalt meg Sakura.
- Tíz évvel ezelőtt a Ködrejtekben az ilyen záróvizsgákat betiltották, mert az előző évben egy sötét lélek gonoszsága töltötte meg az akadémiát.
- Ezt hogy érti? - kérdezte Sakura. - milyen sötét lélek? És milyen gonoszság? Miről beszél, sensei?
- Habozás és gátlás nélkül egy fiatal fiú  aki még nem is volt ninja megtámadta a társait, és több mint száz diáktársát mészárolta le.
- Ó igen - szólalt meg Zabuza. - Csodálatosan jó volt.
- Hihetetlenül kegyetlen! - akadt ki Natsumi.
- Még semmit nem láttál, kölyök - támadta meg Zabuza Sasukét. Sasuke a földön kötött ki, majd Zabuza rálépett a hasára.
- Megállj, te mocsok! - szólalt meg Naruto.
- Árnyékklón jutsu - Naruto és Natsumi egyszerre hajtotta végre a jutsut.
- Ó, árnyékklónok. És nem is olyan kevés.
Az árnyékklónok rátámadtak Zabuza vízklónjára. Naruto átváltoztatta az igaui Natsumit egy démon szél shirikenné.
Szóval ez a terved. Szép munka, Naruto! Biztos, hogy Sasuke is rá fog jönni - gondolta Natsumi. Naruto eldobta Natsumit Sasukénak.
Szóval ez volt a terved. Nem rossz, Naruto - gondolta Sasuke. Egy pörgés közben egy igazi shurikent is elővet. Natsumi egyik árnyékklónja pedig Narutoék mellett maradt, nehogy gyanút fogjon Zabuza.
- Démon szél shuriken. Árnyékmalom.
- Ez minden? Egy shurikennel hozzám sem érhetsz.
Sasuke eldobta az igazit, majd utána Natsumit is.
Szét fogok fagyni, de ezzel ráérek később foglalkozni - gondolta Natsumi.
- Na lám. Kikerülted a klónt, hogy az igazi testemet támadhasd. Okos, de ez még kevés - fogta meg Zabuza a shurikent. Ekkor Zabuza észrevette a másik démon szél shurikent.
- Egy újabb shuriken az első árnyékában? Ez az árnyékmalom? - Zabuza átugrotta a shurikent. - Mondtam, hogy a shuriken frászt sem ér.
Ekkor Natsumi visszaváltoztatta magát, a klonját pedig eloszlatta. Egy kunaival támadt Zabuzára, aki nem tudta kivédeni a támadást, ezért kénytelen volt elengedni a víz börtönt. Így Kakashi pedig kiszabadult.

Naruto - Shonen Jump fanfictionWhere stories live. Discover now