24. Αλήθεια

65 5 0
                                    

«Τι διάολο;» ο Τζο σηκώνεται όρθιος, ακούγοντας την πρόταση της Καμίλ.

«Μισό, μισό. Τι εννοείς με το “ερωτικό τρίγωνο”;» απορεί ο Έμετ έκπληκτος κοιτάζοντας εμάς τους τρεις: τον Έντυ, τον Τζο κι εμένα, μπερδεμένος.

«Δεν υπάρχει ερωτικό τρίγωνο!» γαβγίζει το σηκωμένο αγόρι.

Δύσπιστα ο αδερφός του στρέφει την ματιά του σ' εκείνον – και σχεδόν μπορούσα να δω τα ερωτηματικά να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι του, ζαλίζοντάς τον.

«Παιδιά, ελάτε τώρα, ας μην χαλάσουμε το απόγευμα μας με τις χαζομάρες της Καμίλ.» λέει η Χάνα αγανακτησμένη με τους καβγάδες της σημερινής ημέρας.

Και, ω Θεέ μου, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί της.

« “Χαζομάρες”; » επαναλαμβάνει ενοχλημένη η Καμίλ «Μάλλον δεν έχεις δει τις κόκκινες καρδούλες που κάνουν τα μάτια τους όταν τη βλέπουν!» κοροϊδεύει αναφερόμενοι στους δύο νέους.

Ο Έντυ έχει κατεβασμένο κεφάλι, αποδεχόμενος ό,τι ξερνάει το στόμα της.

Αντίθετα ο Τζο είναι εχθρικός. Λάθος. Εξαγριωμένος. Δεν επιτρέπει καν τα λόγια της να εισχωρήσουν στο υποσυνείδητο του – τα απορρίπτει πλήρως σαν αποβράσματα.

«Μαλακίες!» φτύνει την λέξη, με τους πάντες στο δωμάτιο να παρακολουθούν. Κάποιοι με αγωνία, ακηδία κι άγχος.

«Ω έλα τώρα μην το παίζεις αδιάφορος – ξέρω ότι την θέλεις. Και ξέρω ότι το ξέρεις κι εσύ.» η μαυρομάλλα κοπέλα με το σώμα αγγέλου αποκαλύπτει την σατανική της φύση, για άλλη μια φορά, φέρνοντας στα όρια τον ίδιο τον διάβολο «Έχω δει τον τρόπο που την κοιτάζεις όταν αυτή δεν βλέπει...»

Φωνή που στάζει δηλητήριο, μα λόγια...

«... τον τρόπο που αντιδράς όταν ακούς να μιλάμε για αυτήν...»

Λόγια που αγαλιάζουν την καρδιά μου.

«Κι ας μην αναφέρω το ότι παραμιλάς το όνομα της στον ύπνο σου.»

«Αρκετά!» ο Τζο κοπανάει το χέρι του στο τραπέζι, τρανταζοντάς το, κάνοντας τα πάντα να κουνηθούν πάνω σ' αυτό. Οι φλέβες στους πήχεις του είναι εμφανέστατες μαζί με τους τονισμένους μύες του. Όλα πάνω του είναι τόσο τσιτωμένα, σκληρά. Κάθε μεμονωμένο χαρακτηριστικό του προδίδει το ποσό εξωφρενών είναι, συνεπώς το μόνο που κάνει ο καθένας μας είναι να αναπνέει, ξέροντας πως δεν έχουμε περιθώρια για άλλες βλακείες.

Μόνο Μία ΦοράWhere stories live. Discover now