Kapitel 24

12.4K 372 81
                                    

Kapitel 24

''Vadå lysa upp som en julgran? Plottwist, Gus är jultomten!'' Utbrister Alec störsamt. På något sätt hamnade vi ihoptryckta i en soffa och kollar på The fault in our stars, jag kan inte fokusera på filmen för Alec ställer sådana dumma och roliga frågor hela tiden. Alla gråter när Gus berättar att hans cancer har kommit tillbaka förutom jag och Alec, jag försöker mitt bästa att inte dö av alla skratt attacker.

''Hans cancer har kommit tillbaka.'' Förklarar jag med rösten tjock av skratt.

''Och hur fan har det med julgranar att göra?''

''Kan ni va tysta? Detta är typ den sorgligaste delen av filmen.'' Skäller Alice med gråt i rösten, detta får bara mig och Alec att skratta hårdare.

''Kan vi spola tillbaka till sexscenen?'' Frågar Alec.

''Nej!'' Säger alla strängt i mun på varandra. Jag skrattar igen och lägger mitt huvud instinktivt på Alecs axel, vi stelnar till båda två. En gammal vana jag hoppades att jag hade glömt, jag drar mig snabbt ifrån honom och kryper djupare ner i soffan.

Alec ler roat och plötsligt känner jag en hand smyga sig upp på mitt lår, oh hell no. Tänker han seriöst börja tafsa på mig här i en fullsatt soffa, inte för att det hade varit okej någon annanstans. Jag blänger varnande på honom men han ignorerar mig och håller kvar blicken på tv-skärmen, dock så han ler busigt. Jag försöker diskret flytta hans hand utan att någon märker men han håller envist kvar den.

''Alec... flytta din jävla hand.'' Väser jag tyst så att ingen annan hör.

''Du gillar det, ljug inte.'' Viskar han och smeker upp och ner för mitt lår, jag fortsätter blänga på honom men han håller envist kvar den. Jag börjar så småningom nypa honom i sidorna men då klämmar han på mitt lår vilket får mig att rycka till.

''Vad?'' Fräser Madde bredvid mig, klart irriterad över att jag inte kollar på filmen.

''Ehm, vill du ha popcorn?'' Jag vet inte riktigt vad jag ska säga så jag föreslår det som en ursäkt att komma bort från Alec.

''Jaja, gör det du.'' Jag bara råkar sparka till Alecs smalben när jag ställer mig upp. Om jag ändå bara kunde 'råka' slå honom över käken också.

Jag sätter mig på diskbänken medan popcornen poppas i papperspåsen i mikron men stängda ögon och lyssnar på ljudet av torkade majskorn som exploderar, förvånansvärt lugnande.

''Vad gör du?'' Underbart, Alec igen. Jag öppnar ögonen igen, Alec står lutad mot en annan diskbänk mittemot mig.

''Poppar popcorn, vad ser det ut som?'' Muttrar jag bara tyket.

''Det var inte det jag menade.'' Jag höjer på ögonbrynen, Alec låter uppriktig och allvarlig. ''Ena sekunden hatar du mig och i andra kan du inte få nog av mig, jag vill bara veta vad din deal är.'' Wow, jag var inte beredd på detta.

''Jag har ingen deal, why so serious?'' Viskar jag i ett försök att skämta igenom att imitera The Joker, mitt skämt uppskattas inte.

''Jag är bara så trött, du ger alla dessa mixade signaler.'' Åh, jag ger alla dessa mixade signaler?

''Seriöst? Det är du som i ena sekunden beter dig lika oskyldigt som en valp och i andra som en sliskig pervert, vad är din jävla deal?'' Och bara sådär är det där jävla flinet tillbaka på Alecs läppar och han kommer närmare.

''Vilken karaktär skulle du säga att du föredrog?'' Ler han och ställer sig framför mig på golvet, jag sitter fortfarande på diskbänken.

''Ingen av dem, men om jag måste välja så väljer jag valpen.'' Fnyser jag. Då är Alecs händer plötsligt på mina lår och särar på dem, innan jag hinner stänga dem igen har han ställt sig emellan dem.

''Lögnare, jag vet att du inte vill erkänna det med du gillar den här sidan av mig också.'' Jag kan inte andas, hans ansikte är bara några centimeter från mitt. Varför gör den här närheten mig fortfarande andlös.

Vafan håller han på med! Jag är så jävla förvirrad över vem han är och vad han vill. Vill han bara ha sex med mig för att vinna någon sorts tävling? Retas han bara med mig? Vill han ha mig tillbaka? Jag är så jävla förvirrad!

''Vad vill du Alec? Vad fan vill du?'' Frågar jag allvarlig, jag är trött på att inte veta.

''Just nu? Just nu vill jag bara ta dig här och nu.'' Viskar han i mitt öra och börjar kyssa min nacke, så det handlade bara om sex hela tiden. Jag knuffar ilsket bort honom, stänger av micron och rusar ut ur köket.

''Tessa, det var inte det jag menade!'' Ropar Alec efter mig, jag ignorerar honom och rusar upp på mitt rum. Jag låser dörren och kastar mig ner i sängen.

Jag klarar inte av den här förvirringen! Mitt hjärta och hjärna säger helt två olika saker.

- Han var otrogen mot dig! Behöver du någon mer övertalning? Han vill bara vinna det här spelet för att bevisa att du inte är över honom.

Han har förändras, han kanske gömmer det bakom badboy fasaden men han kanske är uppriktigt ledsen och fortfarande kär i dig!

Jag känner tårar fylla mina ögon men jag torkar snabbt bort dem, jag vägrar gråta mer över den här jävla idioten. Jag ska ta några minuter att återhämta mig och sedan gå tillbaka till filmen, ignorera Alec men inte för mycket så att de andra märker att något har hänt.

När jag kommer ner igen är det nästan vid slutet av filmen, Alec sitter fortfarande i soffan men denna gång ihoptryckt av massor av tjejer. Han har en tjej lutad på varsin axel och en som sitter bakom och leker med hans hår, han ser uttråkad men det kan ju bara vara filmen. När han ser mig komma ner för trappen lyser han först upp i ett leende men sen kommer han ihåg tjejerna runtomkring sig och hans leende byts ut mot en bister min.

Jag sätter mig på utkanten av soffan. Jag sneglar då och då på Alec. Jag kan inte låta bli att fyllas med svartsjuka med alla de där tjejerna klängande på honom, jag trodde de var mina vänner. Dock jag sa till dem att de var okej flera gånger men de borde ändå respekterat det faktum att han är min ex-pojkvän/förbjuden frukt.

Efter filmen packar alla upp och åker hem, som tur har Alec försvunnit vilket betyder att jag inte behöver lägga ner energi på att köra ut honom.

Ex vs ExWhere stories live. Discover now