Kapitel 10

12.1K 307 29
                                    

Kapitel 10

Jag vaknar av att klockan går av, jag lyfter huvudet helt för snabbt från kudden och jämrar mig som en hundvalp över huvudvärken som exploderar i huvudet.

''Det är lördag!'' Vrålar jag irriterat och kastar den i väggen. Den slutar inte pipa ändå. Jag borde ha stängt av den innan jag kastade in den i väggen, för säkerhets skull. Jag dyker ner under täcket och somnar nästan innan mamma stampar in i rummet, när dörren slår i väggen men en smäll jämrar jag mig igen.

''Klockan är 7, stäng av din väckarklocka!'' Mamma tar upp väckarklockan från golvet och stänger av den. Lättnaden av tystnad är så överväldigande att jag nästan somnar direkt men mamma tycker såklart att detta är den perfekta timingen för en pratstund. 

''Så, hur var festen igår då?'' Fest? Åh juste!

''Bra, kan jag snälla få sova?'' Jag kryper ihop till en boll under täcket.

''Baksmälla? Tessi, dricker du? Jag fattar att det är vad ni ungdomar gör men jag tyckte aldrig riktigt att du var den typen.'' Jag är glad att mamma är förstående men just nu vill jag bara sova bort huvudvärken. 

''Det är jag inte heller, du ser ju vad som hände. Får jag sova nu?'' Nästan ber jag, som om det vore hennes val. Mamma skrattar lite roat men jag hör dörren stängas försiktigt och tillfredställningen av tystnad faller än en gång över rummet.

Men när jag är just på gränsen till att somna om ser jag Maddes väska på golvet, varför är Maddes väska här? 

''Jävla helvete!'' Jag sätter mig upp i sängen drastiskt och gnyr i några sekunder över huvudvärken. Jag ignorerar yrseln och hoppar ur sängen där jag möts av en ny smärta. Jag upptäcker först nu bandaget runt min fot, juste, jag trampade ju i glas. 

Jag bär också fortfarande klänning vilken jag slänger på golvet och byter till en för stor t-shirt och svarta mjukisbyxor. 

Det finns inga spår av att Alice och Madde varit här i natt och jag tror inte de hade åkt hem stupfulla när mitt hus är på andra sidan gatan. Detta betyder att de antingen tuppat av hos Alec eller följt med någon kille hem. Jag borde tycka synd om dem men jag är fortfarande arg för att de totalt dissade mig igår.

Jag provar att ringa dem men de svarar som förväntat inte. Första alternativet är att leta hemma hos Alec, inget jag ser fram emot men förhoppningsvis kan jag smyga mig in omärkbart. 

Jag ''smyger'' över vägen som den naturliga spion jag är. Några få bilar står fortfarande parkerade utanför huset, ser ut som några glömde sin roll som den nyktra förarn. 

På baksidan har den riktiga orkanan röjt fram. Tomma ölburkar och klädesplagg täcker hela terassen. En tjej ligger däckad bredvid poolen, hon håller om en stor, uppblåsbar delfin. En kille och en tjej ligger halvnakna på gräsmattan och mumlar till varandra, samtalet ser helt för seriöst ut. Men finns det någon bättre tid att ha ett deep talk än med baksmälla på någon annans gräsmatta klockan 7 på morgonen?

Jag ignorerar dem och går in i huset, där jag bemöts av fler livlösa ungdomar. Jag ser upp vart jag går, det sista jag vill är att dem ska vakna och äta mig levande, den här scenen påminner seriöst om en zombie film.

I början är jag försiktig med att inte göra något oväsen men ju fler som vaknar och snäser åt mig att vara tyst ju mindre bryr jag mig. 

''Alice? Madde?'' Visk-ropar jag, inget svar. ''Alice! Madde!'' Den här gången möts jag av stön från massa bakfulla tonåringar.

''Tess.'' Viskar någon bakom mig. Jag vänder mig om och får syn på Alec insvept i en filt. Hans hår är rufsigare än vanligt och hans ögon är blodsprängda, han har huvudet på sned och kollar trött på mig. ''Shhhhhh.'' Hyssjar han åt mig.

''Var är Alice och Madde?'' Alec tar ett tag på sig att svara, jag ser hur han har problem att pricka namnen. 

''Ehm, kolla mitt sovrum. En tjej gick in dit med en kille, kommer inte ihåg om hon hette Madde eller Alice.'' 

''Och du stoppa dem inte? Du har inte något problem med folk som har sex i din säng?'' Frågar jag förundrat.

''Jo, men inte just då.'' Han kliar sig i nacken, vi står tysta ett tag innan jag rusar upp för trappan och börjar kolla igenom alla rum. 

När jag rusat in i ett rum för tredje gången med ett naket par ser jag en dörr öppnas lite längre bort i korridoren. Ut kommer en vinglig Madde i sin lilla, tajta klänning som hon försöker knäppa helt, man ser tydligt vad hon har gjort där inne. Jag stampar fram till henne och tar henne lite väl hårt i armen, jag snurrar runt henne och håller henne stadig tills henne blick möter min.

''Åh, hej Tess.'' Mumlar hon skyldigt och ler försiktigt.

''Jag ska döda er sen, först, vart är Alice?'' Maddes ansiktsuttryck förändras plötsligt och hon sneglar knappt märkbart mot rummet hon precis kommit ut ur. 

''Hade ni en trekant eller?'' Jag tränger mig förbi Madde och öppnar dörren. På en lyxig dubbelsäng ligger Alice i endast underkläder, hon stönar trött men har fortfarande inte märkt mig.

''Ehh, snarare en tvåkant.'' Mumlar Madde bakom mig, det tar mig en sekund eller två för att förstå vad som har hänt mellan de två.

''Jahaaa, det var ju...'' Jag vet inte riktigt hur jag ska reagera så jag bara står där tyst. Jag har inte något emot det eller något men vi har varit bästisar fett länge så massor av frågor bara dyker upp i huvudet. Hur länge har detta hållit på? Hur kommer detta påverka TheSuperFabGirlsCrew? Borde vi byta namn på vår grupp? Vi har liksom haft det namnet länge nu och det känns lite gammalt... Men framför allt, hur länge har detta hållit på?

Ex vs ExWo Geschichten leben. Entdecke jetzt