Kapitel 16

11K 341 53
                                    

Kapitel 16

''Tess-tamente! '' Ropar Gabriel från längst bak i bussen när jag stiger på nästa morgon. Tess-tamente? 

''Jag trodde mitt nya smeknamn va Tess-tikel?'' Skrattar jag och sätter mig bredvid honom.

''Jag kan inte skrika ut testikel i en fullsatt buss, det skulle ju bara vara konstigt.'' Fnyser han. ''Hur som helst så känner jag mig ganska upprörd idag, en smula irriterad.'' Ibland är Gabriel en sådan tjej. 

''Jaha? Varför?'' Frågar jag och plockar ointresserat upp min mobil.

''När tänkte du berätta att du hånglade med Alec, självmant om man får tillägga, igår?'' Jag drar efter andan, hur fan kan han veta det? Lögner, lögner, lögner, kom igen Tess! Va snabbtänkt för en gångs skull.

''Nej.'' Väldigt övertygande. ''Jag skulle aldrig kyssa Alec, vart har du fått det ifrån?'' Skrattar jag nervöst.

''Madde sa att-'' 

''Madde är gay!'' Jag slår handen över min mun och ångrar redan att jag sagt det, jag fick panik. Fördelen är att Gabriel nu släppt kyssen med Alec helt och hållet.

''VA?!'' Jag lägger två fingrar över hans mun och hyssjar honom, vi får en del konstiga blickar av resten av bussen.

''Håll käft.'' Fräser jag. ''Du måste hålla det hemligt och inte berätta för varken Madde eller Alice att jag berättade för dig.'' Viskar jag.

''Alice? Varför inte Alice?'' Fan, jag måste tänka innan jag pratar.

''För att... Madde ville berätta inom sin om tid och du vet hur nära de två är. Kan vi snälla prata om något annat, jag har redan sagt för mycket.'' Jag ser på Gabriels ansikte att han har hundratals frågor, dock han har nog med förnuft att hålla käft för tillfället.

När bussen stannar vid skolan rusar jag ut före Gabriel, han kommer brotta ner mig så fort han får chansen och förhöra mig. Det gör han varje gång jag gömmer något från honom, han har förstört flera överrasknings fester för sig själv och många andra.

Jag springer in i skolan med Gabriel i hack i häl, jag letar desperat efter ett gömställe. Toaletten! Jag fortsätter springa igenom skolan men stannar när jag ser Alec i ögonvrån, om Gabriel inte hittar mig kommer han säkert Alec vara hans andra val. Ugh, så många problem!

''Du kommer med mig.'' Jag tar tag i Alecs arm och rusar in på tjejernas toalett. Jag pustar ut och blundar och lutar mig utmattat mot väggen.

''Herre gud, Tessi. Om du ville ha mig för dig själv kunde du ju bara ha sagt det.'' Jag öppnar ena ögat och ser Alec komma emot mig. Hans ena hand snirklar sig runt min korsrygg men han kommer inte längre än så förens jag hunnit örfilat honom två gången. Den första gången för att han ska hålla sina händer för sig själv och den andra för... ja det är kul.

''Rör mig inte, du gör mig spyfärdig.'' Säger jag och rynkar äcklat på näsan.

''Du verkade inte så spyfärdig igår.'' Säger han flörtigt och närmar sig än en gång, jag slår honom på axeln i hopp om att han ska fatta att JAG INTE ÄR INTRESSERAD. 

''Varför är du så pervers idag? Du är det för övrigt men idag är du bara en idiotisk kåtbock.'' Förolämpar jag honom. Han ser inte ut att ta illa upp över huvud taget, det tas väll som en komplimang vilken pervers planet han nu kommer ifrån .

''Jag pervers? Det var du som drog in mig på toaletten, det är klarspråk för 'Ta mig, ta mig här och nu!', duh.'' Påstår Alec som om det är uppenbart.

''Du är fan hopplös. Vad jag vill prata om är kyssen igår. Gabriel kommer förhöra dig och du kan inte låta honom få reda på något, och ingen annan för den delen. Förstått?'' 

''Varför spelar det någon roll om Gabriel vet?'' Jag förvånas över kylan i hans ton, han blir plötsligt helt allvarlig och jag känner mig obekväm.

''Ehm, jag vill helst inte att någon ska veta. Så håll tyst annars så....'' Fan, jag kan inte komma på med något bra hot.

''Naw, Tess. Dina repliker gör ju min dag.'' Han lägger huvudet på sned och ler medlidande. 

''Idiot.'' Fräser jag och går mot dörren.

''Tönt.'' Flinar han tillbaka.

''Manshora.'' Snäser jag tillbaka en sista gång och stänger dörren bakom mig. Jag kommer ut i hallen, det visar sig att jag är sen igen, grymt.


Vid lunch ser jag Alice och Madde sitta bredvid varandra ensamma vid ett litet runt bord, dem står ut i mängden och jag ser dem i ett helt annat ljus än förut.

''Hej! Ni ser skinande ut idag.'' Ler jag och sätter mig ner, man ser tydligt att de håller händer under bordet.

''Är det så uppenbart?'' Alice rodnar och makar sig lite.

''Ja ni sitter typ två millimeter ifrån varandra och man ser tydligt att ni håller händer under bordet.'' De släpper direkt varandras händer och flyttar ifrån varandra lite.

''Vad spelar det för roll? Ingen i skolan skulle bry sig, förutom alla de killar vars hjärtan ni skulle krossa.''  Blinkar jag åt dem, Alice ser dock osäker ut medan Madde skrattar. Hon öppnar munnen för att säga något men då fylls vårt lilla bord med folk, alla stirrar på mig och pratar i mun på varandra. Jag hör ingenting med hinner uppfatta 'Alec'.

''Kan alla knipa käft!'' Utbrister jag tillslut när jag i flera minuter försökt förstå vad dem säger, de tystnad. Jag vänder mig till Elsa som är den mest karismatiska och chattrigaste av alla mina vänner.

''Kysste du Alec?!'' Tjuter hon och alla börja prata i munnen på varandra igen. Hur fan fick de reda på det? Gabriel? Madde? Alec? Vad ska jag göra? Förneka det? Nej det vore att ljuga, jag hatar att ljuga för att jag blev alltid påkommen i lögnen.

Så jag gör vad jag alltid gör när jag blir satt på stället, jag flyr.

Ex vs ExWhere stories live. Discover now