Kapitel 23

12.6K 358 53
                                    

Kapitel 23

''Kasta inte det där mjölet på mig, du vågar inte!'' Skriker jag och klamrar fast mig vid Elsa som redan är täckt i mjöl. Madde håller hotfullt i mjölpåsen och slänger mjöl på alla som försöker ta den ifrån henne.

Det är söndags morgon, eftersom mina föräldrar inte är hemma bjöd jag hem massa kompisar över på en övernattningsfest. Vi tänkte att det skulle va en bra idé att baka nyttiga frukostmuffins, we were wrong, so wrong.

Madde träffar mig med mjölet i ansiktet och jag känner det fylla min mun och näsa. Jag hostar och spottar medan alla runt skrattar åt mig. Jag springer skrattande och spottande ut för att ta skydd men också för att hämta luft. En tjejs skrik hörs innan jag stänger dörren bakom mig och andas in den friska morgon luften.

Jag ser Alecs hus på andra sidan gatan, vi har inte setts sedan parken. Jag hatar att medge att jag är nyfiken på vad han håller på med. Ibland åker han iväg mitt i natten och kommer tillbaka en eller flera timmar senare, oftast full. Jag målade hos dem i förrgår men stötte inte på honom då heller.

Saknar du honom redan? Säger en retlig röst i mitt huvud. Du har hans nummer, skicka bara ett diskret sms. 

Innan jag hinner tänka om drar jag upp min mobil börjar tanklöst att skriva.

Till: Alec...ew: Hej, tänkte bara meddela att jag kanske inte kommer kunna måla hos er längre. Jag har sökt ett annat jobb. 

Onödig information? Ja. Jag vet att han inte alls har med det och göra men vad annars ska jag skriva? Efter någon minut får jag ett svar.

Från: Alec...ew: Ok, varför kände du att det var nödvändigt att dela det med mig?

Jag: Men säg inget till Ann, jag är inte säker på att jag fått det än.

Fan, Tess. Vad vill du få ut från den här konversationen?

Alec...ew: Varför är du täckt i mjöl? Eller är det kokain?

Jag kollar upp mot Alecs hus, jag får syn på en Alec i fönstret med bar överkropp. Han ser ut att precis ha vaknat

Jag: Nej det är bara ett morgon bak som gått fruktansvärt fel. 

Jag skickar och kollar upp mot fönstret för att se hans reaktion. Han flinar roat, jag väntar på att han ska svara men han sätter istället bara mobilen mot örat. Han ringer mig, fan. Det är så mycket svårare att prata med honom när jag hör hans antagligen sexiga morgonröst.

''Godmorgon?'' Hälsar jag men det låter mer som en fråga.

''Hej, Tess.'' Hans morgon röst är hes och som förväntat fett sexig. ''Varför väckte du mig för att meddela något så ointressant?'' 

''Varför kan du aldrig vara trevlig och uppskatta att jag faktiskt skrev något till dig.'' Snäser jag tillbaka, jag blänger surt på honom och sätter mig ner mer ryggen lutad mot dörren.

''Förlåt, vart ville du komma då?'' Jag leker med en slinga av mitt mjöliga hår och försöker undvika Alecs blick. Vart vill jag komma?

''Jag vet inte...''

''Tess, vill du ha mig? För om du vill det kan du bara sluta pladdra och komma över.'' Jag chockas av det plötsliga uttalandet. Han står fortfarande i fönstret och masserar trött sin tinning.

''Va? Nej, jag vill inte 'ha' dig.'' Försvarar jag mig ilsket. 

''Isåfall kan du väll bara låta mig sova.''

''Handlar det bara om sex med dig, om man inte vill knulla så spelar man ingen roll. Handlar detta inte om något annat.'' Jag slår handen över min mun, varför sa jag just det? 

''Så, vad vill du att 'detta' ska handla om då?'' Jag ser härifrån att han höjer intresserat på ögonbrynen, klart förvånad över vad jag nyss sagt. Jag sa precis att det finns en chans för oss, men det gör det inte! Jag måste gå och baka muffins nu!

''Inget! Hejdå.'' Jag lägger snabbt på och rusar in i huset. Madde och Alice bakar fortfarande men resten av tjejerna har hittat något annat och göra, de står alla i köksfönstret och kikar ut. Jag sträcker på mig för att se vad alla stirrar på, Alec står fortfarande i fönstret med bar överkropp. När han vänder sig om för att gå tillbaka ser man hans muskulösa, bara rygg och alla fnittrar och viskar.

''Åh, han är så snygg!''

''Gud, vi borde bjuda över honom.'' Föreslår någon. Aldrig! Alla vänder sig till mig men bedjande, stora ögon och putar med underläppen. 

''Nej! Efter att vi ätit, städat och packat kan ni gå dit men han kommer inte in i detta huset.'' Säger jag strängt.

''Men han känner ju dig, det är konstigt om massa tjejer bara dyker upp vid hans dörr.'' Säger alla i mun på varandra. 

 ''Seriöst! Alec jävla Flynn är inte tillåten i detta huset.'' Plötsligt blir det knäpptyst, äntligen lyssnar de på mig. ''Bra, inget mer tjat om saken.'' Det är fortfarande tyst, alla stirrar storögt på mig... eller på mig, mer som att det stirrar på något bakom mig. 

''TESS!'' Ropar någon bakom mig och jag flyger upp med ett gällt skrik. Alec! Alla skrattar samtidigt som jag försöker hantera hjärtattacken jag precis fick.

''Vafan är ditt problem?'' Säger jag och försöker låta tuff men det kommer ut mer som ett jämrande, jag slår honom hårt på armen för att klargöra att jag är arg. ''Vem sa att du fick komma hit?'' Han har bara dragit över en grå t-shirt men bär fortfarande sina svarta mjukisbyxor han antagligen sovit i.

''Jo, egentligen du. Man hörde hur desperat och trånande din röst var när du ringde.'' Säger Alec flörtigt och lägger armen över min axel som jag snabbt föser bort. Rodnaden stiger på mina kinder samtidigt som jag ser alla tjejers dömande blickar på mig, hycklare. ''Men du verkar inte vara den enda som vill ha mig här.'' Han blinkar flörtigt till tjejerna och jag himlar trött med ögonen.

Jag dras snabbt åt sidan av tjejerna, jag vet att förhöret nu börjar.

''Så du ville inte att vi skulle bjuda över honom med själv gick du ut och prata med honom, jävla hycklare!'' Utbrister tjejerna som står i en ring runt omkring mig.

''Nej, han ringde mig och fick fel signaler eller något.'' Försvarar jag mig halvt ärligt. 

''Snart tillbaka.'' Säger någon och springer upp för trappan, antagligen för att fixa sig. Och plötsligt står jag ensam med alla viskade och fixande på övervåningen. Det är bara jag, Alice, Madde och Alec kvar. Jag kommer ihåg innan jag blev ihop med Alec, jag hade en sådan stor crush på honom då. Om det hade varit mig idag hade jag också sprungit upp och fixat i ordning mig för att imponera, inte längre som tur är.

''Alec, du skapar kaos. Kan du gå?'' Vädjar jag och försöker inte att låta sur. Alec granskar det stökiga köket täckt i mjöl och smet. 

''Ser redan ganska kaosartat ut.'' Flinar han och ritar lite i mjölet på diskbänken. Alice sätter sig ner på en köksstol och Madde sätter sig snabbt i Alices knä, Alec höjer på ögonbrynen men säger inget.

''Alec, kom du hit för att vinna tillbaka Tessa eller vadå?'' Frågar Madde stöddigt. Alec ser plötsligt obekväm ut.

''Det är ett hus fullt med lättklädda tjejer, varför skulle jag inte vilja komma hit.'' Fnyser han, jag blänger surt på honom. Pervo!

''Okej, nog med idioti och perversitet för en söndag.'' Säger jag och börjar knuffa ut honom samtidigt som jag försöker kväva ett skratt men misslyckas ganska hårt. Alec lägger såklart märke till det och tar det som en inbjudan att stanna. 

Ex vs ExWhere stories live. Discover now