Epilog

17.2K 521 109
                                    


~Alecs POV~

"Rör på dig, kossa!" Jag rycker till och tittar ner på Tessa som blänger irriterat på mig, jag skvätter lite jord på henne som straff för att ha kallat mig kossa.

Jag vet inte vems idé det var att bergsklättra tillsammans men eftersom Tess har klagat hela vägen, det var säkert Gabriels idé. Varken jag eller Tessa är något stort fan av höjder och jag är 100 procent säker på att han visste det.

Jag är rädd att hon när som helst ska dra mig i foten så att jag faller mot min död, men vi är som tur fastspända så hennes mordförsök skulle misslyckas. Är det dåligt att jag behöver oroa mig för att min flickvän ska mörda mig? Jag tror det är det, vi behöver hjälp.

Resten av gruppen är typ uppe, hon klagar på att jag är seg men egentligen så håller jag bara tillbaka för att klättra i hennes takt. Jag hör också Madde och Alice snäppet framför oss ha ett liknande gräl.

"Jag njuter bara av utsikten, ursäkta mig!" Snäser jag tillbaka, Tessa vänder försiktigt på huvudet för att också kolla in omgivningen. "Och med utsikt menar jag utsikten över ditt urringade linne, bra val." Flinar jag och sneglar ner på hennes bröst väl synliga från den här vinkeln. Hon ville att jag skulle klättra före henne, antagligen för att kolla in min bak, can't blame her.

"Du är inte lite fräck." Muttrar hon och blänger ännu ilsknare på mig. "Skynda på att klättra upp till toppen så jag kan knuffa ner dig igen." Jag skrattar och skyndar på lite.

Uppe på toppen samlas gruppen, de flesta har tagit med sig fika. Jag och Tess sätter oss lite längre bort för att äta våran ifred.

"Jag kom och tänka på en sak, du berättade föresten aldrig vad som hände med Ella på dansen?" Frågar hon nyfiket och lutar sig tillbaka. Det var ju några veckor sedan, hur kommer man att tänka på det när man bergklättrar? Det finns tusen andra saker att tänka på då, typ 'Hoppas jag inte dör om jag trillar nu', det är iallafall det jag tänker på.

"Varför prata om henne när man kan prata om dig?" Säger jag charmerande och lägger armen över hennes axlar för att föra henne närmare mig på marken. Jag vill undvika den möjligt farliga zonen.

"Jag är bara nyfiken på vad som hände, hur kom hon hem?"

"Det gjorde hon inte, hon låg med första bästa kille, blev gravid och fick herpes." Jag ser roat på när hennes haka faller ner till marken och hon stirrar storögt på mig. "Jag skojar, hon kom hem i säkert behåll. Jag fick dock en utskällning av mamma när hon kom hem över att jag lämnat henne där för dig." Tessa pustar lättat ut.

''Skräm mig inte sådär, jag hade känt mig så skyldig.'' Säger hon och slår mig lätt på axeln. Solen stiger fram igenom molnen och lyser upp hennes ansikte, det slår mig än en gång hur slående vacker hon är. Hon drar handen igenom sitt gyllen bruna hår för att få bort det från sitt ansikte med det blåser tillbaka. Hon sätter då istället upp det i en slarvig knut.

''Verkligen? Jag trodde att du ogillade henne.'' Jag lutar mig framåt och hon rodnar svagt och ler nervöst, fullständigt bedårande.

''Ja, men det var innan-'' Jag avbryter henne.

''När du var svartsjuk?'' Jag höjer ögonbrynen och sätter mina fingrar under hennes haka för att vinkla upp henne ansikte mot mitt.

''Jag var inte svartsjuk, det var du-'' Hon hinner inte avsluta innan jag tryckt mina läppar mot hennes kraftfullt, hon försöker först frigöra sig i någon sekund men det tar inte långt tid innan hon slänger sina armar runt min nacke och för oss ännu närmare. Jag kan bara inte få nog av henne, hon är som en drog.

Ex vs ExWhere stories live. Discover now