Kapitel 7

14K 330 27
                                    

Kapitel 7

''Säker på att du inte vill gå? Det kommer bli vilt, det kommer vara så många människor där att vi knappt kommer träffa Alec.'' Säger Alice och drar i min arm. Hon har försökt övertala mig hela dagen. ''Alla saknar dig, Tess. Hitta en annan kille på festen, ingen bryr sig om Alec men festen kommer vara as grym!''

''Okej!'' Utbrister jag till sist, jag ger upp. ''Vi tar några öl, dansar lite och sen sticker vi.'' Alice hoppar glatt på stället och kramar om mig hårt innan hon skuttar vidare till sin nästa lektion. ''Jävla helv-'' Börjar jag men blir avbruten av en välbekant röst bakom mig.

''Åh, vilket förtjusande sammanträffande att möta dig här! Säg mig, fröken Hope, är det inte en förtjusande fredag eftermiddag.'' Säger Alec i en överklassig accent och snurrar på sin osynliga mustasch. Det är inte det minsta roligt, inte det minsta... men varför ler jag då? Jo det brukade vara ett internt skämt mellan oss när vi var ihop.

''Åh, unge herr Flynn, jag önskar verkligen jag kunde säga det samma men din närvaro får mig att vilja spy.'' Säger jag och härmar retsamt hans överklassiga accent.

''Åh, vackra fröken, din oändliga charm är högst utsökt.'' Jag börjar gå till lektionen men Alec följer som väntat efter mig.

''Åh, skithög, varför börjar alla överklassiga meningar med 'Åh'?'' 

''Det kan man fråga sig.'' Vi fortsätter med vår Gentlemen's konflikt enda till klassrummet, jag går in men Alec följer efter. Jag vänder mig irriterat om och blänger irriterat på honom.

''Hejdå.'' Jag försöker knuffa ut honom igen men läraren jag inte ens sett stå framme vid tavlan harklar sig.

''Hope, Flynn, sätt er!'' Beordrar han. Jag släpper dörren hastigt och sätter mig ner vid närmaste bänk, säg inte att jag har den här lektionen med Alec.

''Ey, Alec!'' Ropar eleverna längst bak till han, jag muttrar något oförskämt till honom när han flinade går förbi mig och sätter sig med dem. Läraren ser irriterad ut över att Alec tagit all uppmärksamhet i rummet, det tar flera minuter för honom att få sorlet att tystna.

Lektionen är lika tråkigt händelselös som vanligt, jag försöker verkligen lyssna när läraren berättar om judendomens tillkomst men det faktum att jag inte över huvud taget bryr mig, försvårar det hela. Jag är nära att somna när jag får en pappersboll i huvudet. Jag vänder mig irriterat om för att se ingen mindre än Alec sitta och flina.

Jag knöcklar upp pappret och ser en mening skriven i snirklig handstil.

Om du ska va min dejt på festen får du säga det nu för erbjudanden bara rullar in! ;) Jag himlar med ögonen, klottrar ner ett svar och kastar tillbaka det över axeln.

NEJ! Jag är inte din dejt och kommer aldrig bli din dejt, jag kommer dock på festen för mina vänner övertalade mig. Vem har en dejt på en fest egentligen? Det är en fest! Efter en minut träffar pappersbollen en en gång mitt bakhuvud.

Ingen har dejter på fester, jag ville bara kolla om du skulle dit eller inte. Jag känner inte för att fortsätta diskussionen utan skrynklar ihop pappret och kastar den lyckat ner i papperskorgen vid dörren, jag vänder mig sakta om för att se om någon såg det fantastiska kastet. Jag blir besviken när ingen ser lika imponerad ut som jag känner mig.

Vid lektionens slut packar jag snabbt ihop mina saker för att slippa småprata med Alec, han blir som tur stoppad av hans fanclub. Det är nu slutet av dagen men trots det måste jag se Alec senare ikväll.

Vid busshållplatsen hittar jag Madde och Alice, de bär på stora väskor jag gissar att de packat med smink och hundratals outfits. Jag ville bara att detta skulle bli en lugn tjejkväll men nej, vi ska festa med exet jag försöker undvika.

''Tess, se inte så butter ut, du får mig att må dåligt! Vi kan skippa festen, du ska inte känna dig tvingad.'' Säger Alice när vi går på bussen och sätter oss längst bak. Jag är frestad att säga att jag absolut inte vill gå på festen vilket är sanningen, men jag ser hur exalterade Alice och Madde är.

''Jo, det ska bli jätte kul. Men lämnar ni mig med Alec så bygger jag är stor flaska, stänger in er i den och låter er ruttna där.'' Muttrar jag och Madde och Alice skrattar.

''Åh, du kommer alltid på så kreativa sätt att hotas.'' Déjà vu! Jag masserar min tinning men slutar när jag får konstiga blickar från Madde och Alice. Jag ler stelt och det duger visst för dem, de börjar chattra med varandra om kläder och blahblahblah... Detta skulle bli en lång kväll, allt jag ville var att ha en tjej kväll men jag antar att jag inte har varit på en fest på hur länge som helst. Jag försöker delta i diskussionen men jag behöver bara höra meningen 'Men den får mig att se skit fet ut!' och jag drar mig ut, bättre att låta dem sköta modet.

''Herre gud, du ser fantastisk ut, Tessi!'' Utbrister Madde och Alice i mun på varandra. Jag bär en yttig pyttig, svart klänning som kramar om mina kurvor perfekt. Den sitter så tajt att jag är osäker ett tag om jag faktiskt andas.

''Jag ser ut som en prostituerad.'' Stönar jag och betraktar osäkert min spegelbild.

''En dyr prostituerad, det finns en skillnad.'' Rättar Madde och drar på dig sin egna, röda, yttig pyttiga klänning.

''Det är inte riktigt looken jag satsar på.'' Jag drar av mig klänningen och letar i garderoben efter något mer i min stil. Jag plockar till slut fram en metalic, skimrig och guldig klänningen med en söt liten rosett över midjan. Jag håller fram det och Madde och Alice ler stelt, de ser missnöjda ut över sexighets nivån på klänningen.

''Söt, inte de sexigaste men söt.'' Det räcker gott för mig. Jag parar det med ett par svarta högklackar och några guldiga kedjor runt mina handleder. 

''Vi stannar inte länge va?'' Försäkrar jag mig men när jag ser över mot Madde och Alice flinar de bara lömskt, jag vet redan nu att vi kommer stanna längre än väntat.

Ex vs ExWhere stories live. Discover now