Kapitel 12

11.3K 344 23
                                    

Kapitel 12

Det första jag reagerar på när jag vaknar är lukten av gummi, som något uppblåsbart. Detta är definitivt inte gräs. Jag öppnar ögonen och det första jag ser är en flinande Alec på poolkanten. Vänta lite! Poolkanten? Jag sätter mig hastigt upp vilket inte är en sådan bra ide när man ligger på en poolmadrass mitt i en pool. 

Jag tappar självklart balansen och i nästa ögonblick befinner jag mig i kallt vatten blandat med utspilld öl. Jag tar mig upp till ytan och kippar efter luft, inte för att jag varit under ytan speciellt länge utan för att jag blev överraskad. På kanten sitter en road Alec som kollar självbelåtet ner på mig.

''Först av allt, den här poolen är fett ohygienisk. För det andra, hur fick du hit mig utan att väcka mig?'' Frågar jag samtidigt som jag ser ett par trosor flyta förbi mig.

''Jag bar dig.'' Svarar han bara och rycker på axlarna. ''Du sover väldigt tungt, jag tappade dig till och med så det kanske var därför du inte vaknade.'' Jag tar förskräckt på mitt huvud.

''Tappade du mig?!'' Jag häver mig upp på kanten.

''Nej, ta det lugnt jag skojade bara!'' Utbrister han i skratt men det är för sent, jag har redan tacklat honom över kanten så han landar med ett stort plask i poolen. Dock så tacklade jag honom med en sådan kraft att jag efter en stund av balanserande på kanten också faller i.

Alec flyr snabbt ur vattnet vilket är tur för honom för jag är ett simtag från att dränka honom. Okej det är en överdrift men jag är trött, bakfull och riktigt irriterad.

''Okej, jag är ledsen. Här!'' Han sträcker fram handen för att hjälpa mig upp, detta kan vara en fälla. Jag grabbar tag i hans hand men istället för att dra mig upp drar jag ner honom. Jag skrattar förtjusat som en 5 åring när jag plötsligt kommer på mig själv, jag har roligt... med Alec. Detta är hardcore flirting! Jag tänker inte leka i vattnet med mitt ex som jag hatar.

Vi slutar båda att skratta och står bara helt för nära och stirrar på varandra. Hans händer vilar på min höft under vattnet eftersom han precis skulle knuffa iväg mig när vi båda plötsligt stannade upp. Jag vill att han ska släppa, mest för att jag inte kan varken tänka eller röra mig. Han drar åt sig händerna sakta men det bryter inte förtrollningen.

Slå honom! Fly! Bara gör något istället för att stå där som en idiot! Jag backar ett steg vilket är tillräckligt för att bryta förtrollningen och vi båda kollar bort. 

''Så...'' Börjar jag men Alec är redan ur poolen för att slippa fler pinsamma tystnader. Han går faktiskt in, vänta va? Han ska inte få dissa mig, jag dissar honom. 

Frustrerad klättrar jag upp från poolen och först nu träffar morgonkylan mig, hårt. Jag hackar tänder och tvekar på om jag ska gå in efter Alec eller bara gå hem och glömma att detta hänt. Alec är en skitstövel och det kommer han alltid att vara, det finns inget anledning för mig att stanna en sekund till.

Jag ska precis gå när något mjukt och fluffigt täcker mig, jag snurrar runt och möter Alecs blick. Han står bara någon decimeter ifrån mig och jag får plötsligt en svårighet att andas. På mina axlar har han hängt den goaste, mjukaste morgonrock jag någonsin kommit över. 

Hans mörkblåa ögon är läskigt nära min bruna och när de för en snabb sekund sneglar ner på mina läppar blir jag rädd, han tänker kyssa mig! Men jag vill inte kyssa honom... eller? Nej! Nej!

Han lutar sig närmare och när jag är hundra procent säker på att han kommer kyssa mig stannar han upp, istället drar han luvan på morgonrocken över mitt huvud och backar ett steg. Jag kan fortfarande inte avgöra om jag är lättad eller besviken.

''Vi ses på måndag.'' Han pressar ihop läpparna till ett stelt leende och går in i huset igen. Vafan hände just?!

Han lurade mig! Han ville se om jag skulle göra motstånd och när jag inte gjorde det ville han bara få mig att se dum ut! Den jäveln!

Eller så ville han faktiskt kyssa dig men var osäker på hur du kände.

- Han är Alec! Om han ville kyssa mig och jag inte gjorde motstånd skulle han redan ha kysst mig.

Det låter som du vill att han ska kyssa dig. 

Efter en snabb debatt med mig själv lämnar jag deras trädgård fortfarande med morgonrocken över mig, jag har lite saker att tänka över.

Jag tar lång tid på mig i duschen att tänka på allt odrägligt och svinigt Alec någonsin gjort men allt kommer tillbaka till hur jag kände när jag trodde att han faktiskt skulle kyssa mig. Just nu kan jag bara förneka det.

Ex vs ExWhere stories live. Discover now