Kapitel 8

12.4K 339 29
                                    

Kapitel 8

''Mina fötter gör ont! Kan vi gå hem? Jag mår illa. Vi kommer inte känna någon!'' Klagar jag och joggar ikapp Madde och Alice över gatan.

''Typ hela skolan kommer, du känner alla.'' Stönar Madde irriterat. Jag biter nervöst på min läpp och funderar ut andra ursäkter för att gå hem tidigare. Jag kan såklart bryta ut i gråt och gnälla över hur det sårar mig att se Alec, det skulle de absolut gå på. Äh, bättre att få det överstökat.

Vi går runt huset till baksidan som är mycket större än jag trodde, de har en pool för sjutton gubbar. Hög musik, skratt och rop överallt runt omkring oss och jag känner mig mer eller mindre bortkommen i kaoset. Alla från skolan är här med mera och festen är lika vild inne som ute. Fulla ungdommar har redan slängt av sig kläderna och hoppat i poolen.

''Åh, poolparty!'' Utbrister Madde glatt, jag vänder mig om mot henne med död blick.

''Jag tänker inte bada i en pool med massa svettiga tonåringar, glöm det!'' Madde grimaserar illvilligt men rycker sedan på axlarna och gör vad hon var förbjuden att göra ikväll, lämna mig. Jag vänder mig mot Alice som drar iväg mig till ett bord med en stor bålskål. 

''Hur vågar hon?'' Säger jag gällt medan Alice fyller på två muggar.

''Här.'' Hon räcker mig en mugg och jag tar den tveksamt, den innehåller defentivt alkohol. Jag rynkar äcklat på näsan och Alice himlar med ögon.

''Nej tack.'' Jag sätter äcklat tillbaka muggen på bordet som om det vore en mugg med spya, Alice rycker på axlarna och tar en klunk av sin egen.

''Tessi, jag vill inte tvinga dig dricka eller något men du kommer sitta hela kvällen och klaga annars.'' Ber Alice och räcker mig en en gång muggen, jag suckar tungt och tar en klunk. Alkoholen bränner i halsen men det smakar gott. 

''Pax inte ta hand om fulla Tessi!'' Säger jag barnsligt och räcker upp en hand samtidigt som jag tar min andra klunk.

''Okej!'' skrattar Alice. ''Jag ska hitta Madde, kommer snart tillbaka. Alice lämnar mig och jag börjar mitt uppdrag, hitta någon jag känner. Såklart är hela skolan där men nödvändigtvis inte någon jag känner för att prata med så istället går jag runt och plockar på mig lite drinkar. Som sagt vill jag inte bli full men jag känner mig stel och bortkommen i vimlet. 

Jag hör plötsligt ett stort plask vid poolen, jag vänder mig om och ser Alec komma upp till ytan med kläderna på och allt. Hans följeslagare står bredvid skrattande. På tal om personer jag inte vill prata med. Fler personer har nu börjat klä av sig sina kläder när de märker att Alec hoppat i. Det är en stor pool men det blir ändå trångt och jag kan inte tänka mig ett mer snuskigt scenario.

När större delan av folkmassan nu hade lämnat land är det ganska glest runt omkring mig, det betyder att Alec nu kan se mig klart och tydligt, vilket han såklart gör. Hans ögon lyser upp och hans tränger sig igenom folkhavet, bokstavligen. Jag vänder mig om för att springa därifrån men går rakt in i bröstet på en lång, muskellös kille. Jag faller såklart omkull som den ypperst graciösa person jag är. Killen hoppar oförskämt över mig och dyker ner i poolen.

''Varför föll du?'' hör jag en bekant röst säga. ''Du är antingen full eller bara väldigt klumpig.'' Jag muttrar en svordom och tar mig upp på fötter.

''Jag har klackar, jag kanske tog ett glas eller två men jag är definitivt inte klumpig.'' Alec nickar i sarkastiskt instämmande och granskar mig uppifrån och ner. 

''Du ser bra ut.'' Ler han genuint och drar av sig sin blöta tröja som om det vore en helt normal sak att göra.

''Vad gör du? Detta är inte twilight, vanligt folk drar inte bara av sig tröjan utan anledning.'' 

Kolla inte ner, Tess! Kolla inte ner, du är starkare är så här! Ge honom inte tillfredställningen. Tänker jag till mig själv, varför var det så svårt att koncentrera mig helt plötsligt? Är det varmt här eller är det bara jag? På ett bord intill står en bricka med shots, jag tar ett glas och dricker upp den i ett svep. Tess, du skulle inte bli full!

''Min tröja är blöt, har du något problem med mig utan tröja?'' Flinar han retsamt men höjer ett ögonbryn när jag drämmer det nu tomma glaset på bordet.

''Nej, gör vad du vill. Jag tror jag ska gå. Tackar dig ödmjukast för en sådan dålig fest!'' Jag vänder mig om för att gå men Alec fångar upp min hand i sin och snurrar tillbaka mig. Jag öppnar min mun för att protestera men får inte ut ett ljud när jag upptäcker hur nära vi står. Musik vrålar ut ur högtalarna och Alec börjar röra sig till rytmen med min hand fortfarande i sin.

''Tessa, bailar conmigo.'' Säger han på spanska, jag ser på honom oförstående. 

''No hablo espanol.'' Alec drar mig närmare samtidigt som han lägger min hand på hans axel. Och nämnde jag att han fortfarande inte hade någon tröja på sig! Alla runt omkring oss har nu också börjat dansa tätt intill, vi blir tryckta tillsammans samtidigt som jag försöker trycka honom ifrån mig, såhär skulle inte kvällen bli.

''Alec.'' Säger jag varnande och snubblar till, i vanliga fall skulle jag slå till honom men golvet gungar och att hålla balansen i mina höga klackar blir allt mer av ett uppdrag. Jag tar omedvetet ett stadigare grepp om hans axel.

''Du kanske borde ta av dig skorna, du ser inte helt frisk ut.'' Jag gör som han säger och sparkar av mig klackarna, samtidigt grabbar jag tag i en tjejs drink, hon märker inte ens utan är upptagen att köra ner sin tunga i en annan tjejs hals. Killar står runt omkring och stirrar storögt på dem.

Jag hinner bara ta en klunk innan Alec tar drickan ur min hand.

''Du har nog druckit tillräckligt för ikväll.'' Han ser helt annorlunda ut nu, bekymrad nästan.

''Du bestämmer inte över mig, jag dricker hur mycket jag än vill!'' Sluddrar jag och sträcker mig efter muggen igen. Alec höjer drickan över mitt huvud och hur mycket jag än hoppar når jag den inte. ''Screw this, jag går.'' Jag snubblar vidare igenom folkmassan med Alec hängande hack i häl.

Jag ska precis vända mig om för att säga till honom att sluta följa efter mig när jag hör ett krasande under mina bara fötter. Jag sneglar ner och det visare sig att jag trampat på en trasig glasflaska, det gör inte ont men en blodpöl börjar sakta bilda sig under mina fötter. 

Ex vs ExWhere stories live. Discover now