+13

968 97 128
                                    

Gençler affedin ilhamım gitti anca keyfi yetti

"Polise gittin mi?"

"Gittim ama hala ses yok."

"Evinin çevresinde hiç gördün mü?"

"Görmedim, o yüzden daha korkunç."

"Fotoğrafları görebilir miyiz? Fikir yürütmek için sadece."

Gülerek savurdum kurnazlığını Raúl'un. "Asla."

Neven bağcıklarından kafasını kaldırıp bize iki saniyeliğine baktı. "Benim de başıma gelmişti bir kere," dedi işine geri dönüp.

"Sen ne yaptın?" dedim ilgiyle oturduğum yerde ona dönerek.

"Ödedim parayı, başka ne yapacaktım?"

"Ama siz istediklerini yaptıkça onlar devam edecek, görmüyor musunuz?" Hayıflanarak döndüm soyunma odasına. Birkaç kafa daha bana döndü. Herkesin kulağı bendeydi, soyunma odasına gelmeden önce sıcak havuzda biraz zaman geçirmiştik, onlara söylememin hiçbir şeye etkisi olmayacağını hatta belki yardım edebileceklerini düşünüp derdimi anlatmıştım ve anlatmaya devam ediyordum ancak hazırlanmamız gerektiği için bir yandan işlerine devam ediyorlardı. "Belki zamanında sen o parayı vermesen, bir paparazzi eksilmiş olacaktı."

"Sadece benden mi geçiniyor sanıyorsun?" dedi gülerek. Şortunu da giydikten sonra ceketini kucağına alıp yanıma oturdu. "Emin ol ünlülerin bir uzvudur paparazziler. Gereksiz bir uzuv, bir nevi. Kurtulamazsın."

"Böyle olmaz ama. İnsanları sapıklık yaptığı için ödüllendiremeyiz. Ben korkuyorum, bir şey yapmaktan çekiniyorum. Paranın son günü yaklaştı, verirsem bile fotoğrafları medyaya sürmeyeceği belli değil."

"Alışman senin yararına olur," dedi Neven, elini omzuma atıp.

"Bu herkesin başına mı geliyor?" dedi Pamir, bir kişinin daha zamanında takip edildiğini öğrenmenin şaşkınlığıyla.

"Sayılır," dedi Leo, formasını başından geçirmeden hemen önce. "Seni hiç takip etmediler mi?"

Pamir hızla iki yana salladı kafasını. "Bu benim yeterince ünlü olmadığımı mı gösteriyor?"

"Hayır, sadece sıkıcı bir hayatın olduğunu gösteriyor," dedi Jose, dalga geçme niyetinde bulunmadan. Maç sırasında bazen uyuz etse de saha dışında çok cana yakın, eğlenceli bir insandı.

"Yani daha kötüsü." Sesinin kısılmasına üzülerek oturduğum yerde yanına yaklaştım. Elimle omzunu sıvazladım ama gülmeden de edemiyordum. Takip edilmediğine üzülen bu insan nasıl baba olabilirdi, aklım almıyordu.

"Dostum, evlisin, çocuğun var, sessiz sakin hayatını sürüyorsun. Seni çekerek nasıl para kazanmalarını bekliyorsun?"

"Sen konuşmaya devam ettikçe ben sinirleniyorum," dedi Jose'ye delici bakışlar atarak. Bakışları ürpertince elimi omzundan çektim, yerime geri döndüm.

"Ama haklıyım. Feza'yı takip ettiler çünkü eşcinsel olduğunu açıklayan ilk futbolculardan. Bir sevgili yakalamak istiyorlar. Leo'yu takip ettiler çünkü sürekli parti veren işsiz insanın teki. Partilerinde mutlaka olay oluyor. Neven'ı ettiler çünkü sevgililerini aldatıyor."

"Bir defa," diye bağırarak araya girdi Neven. "Yalnızca bir defa!"

"Fark eder mi? Aldattın ve bunu yaparken kameralara yakalandın. Beceriksizliğin aldatmandan daha kötü," demesiyle katılmayan sesler eşliğinde üzerine birkaç eşya atıldı.

"Yakalanmazsanız yaşanmamıştır," diye ona destek oldu Raúl, odanın diğer ucundan bağırarak.

"Bakın, Raúl ne demek istediğimi anlıyor." Yanına gidip beşlik çaktı. Yeniden Pamir'e dönüp "Anladın işte," deyip ona atılan eşyaları sahiplerine aynı hızla teslim etmeye koyuldu.

UzatmalarWhere stories live. Discover now