Hayrlı Eş 🌸

66 10 8
                                    

Bir hocamız anlatırdı;

Hayırlı bir evlilik için her gün bir tane Cumâ Sûresi okunması gerekiyormuş. .

Hocamızın bir tanıdığı da bunu yaparak, her gün bir Cuma Sûresi okumaya niyetlenmiş. Niyetlendiği tarihi de, Cuma Sûresinin üst kısmına iliştirivermiş. Aradan belirli bir zaman geçmiş ve bu kişi evlenmiş. .

Evlendiği kişi dinine, diyanetine gayet düşkün kendisi ile uyumlu bir beyefendiymiş.

Bir gün eşi hanımının Kur'ân-ı Kerim'ini almış ve Cuma Sûresine gelmiş. Sûrenin üst tarafına iliştirilmiş olan tarihi merak eder ve hanımına bu tarihin ne olduğunu sorar merakla.

Hanımı o tarihi oraya neden yazdığını anlatınca, eşi de hayretle bu tarihin onun dönüş yaptığı tarih olduğunu, namaza başladığı ve devam ettirdiği gün olduğunu söylemiş.

Yani o hanımın hayırlı bir eşim olsun diye okumaya başladığı tarih, eşinin dönüş yaptığı tarih ile aynıymış.

Kıssadan hissemiz olan kısım bana sıkça soruluyor. Bekâr olanlar hayırlı bir eş için, evli olanlar ise eşinin namaza başlaması için ne yapılması gerektiğini soruyor. Bu gibi zamanlarda gayret ile beraber yapılması en elzem olan şey; duadır. .

Dua kaderi güzelleştirir. Kıssadaki kardeşimiz gibi, dua ilerideki eşimizi, çocuklarımızı, torunlarımızı koruma altına alır.

Önemsiz gibi gösterilmeye çalışılan dua, aslında bizi birçok kötülüklerden korur.

Bir imtihan içerisine girecek olsak bile, o imtihanı bizlere güzelleştirir. İmtihana dayanacak kadar imanı kalbimize bahşeder.
Yeter ki isteyin diyen bir Allah'ımız var iken, dua etmekten bizi aciz bırakan tek şey şeytandır, şeytanlaşmış nefsimizdir. .

Tüm emekleri güzelleştiren asıl şey dua iken, dua etmekte acizlik göstermememiz gerekiyor. Her an dua içerisinde olmalıyız.

Biz dualarımız kabul olmuyor gözüyle bakarken, Allah-u Teâlâ bizlere duamız ile ehemmiyet veriyor. Ayette de geçtiği gibi; ''Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var?''
. •Furkan - 77

Sizde duâlarınızda bu aciz kardeşinizi unutmayın.
UNUTMAYALIM BİRBİRİMİZİ

KISSADAN HİSSE 2 Where stories live. Discover now