ALLAH ile yaptığınız ticaret

38 7 7
                                    

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Hazreti Osman (رَضِىَ اللهُ  عَنْه)'ın
Suudi Arabistan bankasında hesabının olduğunu biliyor muydunuz?

Ve Medine de Haremi Şerif'in dibinde beş yıldızlı bir otelinin olduğunu biliyor muydunuz?



Efendimiz(صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ)'in Medine'ye Hicret'inden sonra Müslümanlar Medine'de çoğaldı. Medine'nin en büyük kuyularından birisinin ismi 'Roma Kuyusu' idi. Bir tane yahudinin elinde idi ve bu yahudi bir damla suyu bedava vermiyordu parayla satıyordu.

Hazreti Osman (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) bunu öğrenince yahudinin yanına gitti Ve yahudiden kuyuyu satın almak istedi, yahudi satmadı. Hazreti Osman (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) onu kuyunun yarısını satın almaya ikna etti. Bir gün kuyu Hazreti Osman'ın (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) bir gün yahudinin.

Yahudi açgözlülüğünden kabul etti. Dedi ki: ' Öyle yaparsam rekabet olur suyun fiyatı artar.' Ama iş tersine döndü.

Hazreti Osman (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) kendi gününü Müslümanlara ve herkese vakfetti. İnsanlar Hazreti Osman'ın (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) günlerinde gelip su ihtiyaçlarını karşılıyorlar evlerine de yetecek kadar götürüyorlar. Yahudinin günü geldiğinde kimse gitmiyor. Ve yahudi zarar ettiğini görünce Hazreti Osman'a (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) geldi ve geri kalan kuyunun yarısını yirmi bin dirheme Hazreti Osman'a (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) sattı.

Hazreti Osman (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) o yarıyıda Allah yolunda Müslümanlara vakfetti. Bir müddet sonra bir sahabei ikram Hazreti Osman'a (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) geldi. Kuyuyu aldığı fiyatın iki katını teklif etti.

Hazreti Osman (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) dedi ki: ' Daha fazlasını veren var.'
Üç katını teklif etti.

Ve yine dedi ki: ' Daha fazlasını veren var.'

Dokuz katını teklif etti ve yine Hazreti Osman (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) dedi ki: ' Daha fazlasını veren var.'

Ashabı kiram dedi ki: 'Bundan daha fazlasını veremem.'
Hazreti Osman (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) dedi ki: ' Kuyuyu Hazreti Allah'a vakfettim o bir haseneye bir iyiliğe on katını veriyor.'

Hazreti Osman (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) orayı vakfetti. Zaman geçtikçe kuyunun arazisinde insanların yiyipte yere attığı hurma çekirdekleri yeşerdi ve büyük bir hurma bahçesi oldu.

Osmanlı son dönemine kadar Hazreti Osman'ın (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) kuyusunun hurma ağaçlarının sayısı 1550 tane idi. Ziraat bakanlığı bu hurmaları topluyordu yarısını yetim ve miskinlere dağıtıyordu ve geri kalan yarısını da satıp Hazreti Osman bin Affan (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) adına bankada bir hesap açıp yatırıyordu.

Ve böyle her sene bu malın zekatı da çıkartıldı. Yarısı yetim ve miskinlere dağıtıldı yarısı bankada biriktirildi.

Ve bununla Mescidi Nebevi'nin yanında büyük bir arsa alındı. Bu arsanın üzerine beş yıldızlı büyük bir otel yapıldı. Şimdi otel bitti yıllık en düşük geliri 50 milyon riyal diyorlar.

Bunun yarısı da yetim ve miskinlere dağıtılacak ve gerisi yine Hazreti Osman bin Affan'ın (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) hesabına yatırılacak.

Daha acayibi aradan on dört asır geçmesine rağmen şimdiki otelin arsası ve otelin binası belediyede tabusu Hazreti Osman bin Affan (رَضِىَ اللهُ  عَنْه) adına.

İşte gördünüz mü? Allah ile yaptığınız ticaret böyle uzun müddet devam ediyor. Bunun sevabını düşün.

Boşuna Peygamber efendimiz(صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ)  demedi;

"Her peygamberin cennette bir arkadaşı var benimde cennetteki arkadaşım Osman bin Affan'dır."

Cenab-ı Allah bizi onun feyzinden bereketinden mahrum etmesin. Bizleri de buna benzer hayırlar ve vakfiyeler yapmayı nasip eylesin.

Allahümme salli ala seyyidina Muhammed ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Hep hayırlar görün ve hayırlar ile karşılaşın inşallah.

اَللَّهُمَّ آمِينْ اَجْمَعِينَ

KISSADAN HİSSE 2 Where stories live. Discover now