Mısır

78 16 8
                                    

Mısır'ın Fethi'ne çıkan Yavuz Sultan Selim Han
Sina Çölünü nasıl geçeceğini düşünürken, rüyasında Muhyiddin Arabi (رَحْمَةُ اللهِ عَلَيْه) Hazretlerini görür.

Yavuz Sultan Selim'e şu tavsiyelerde bulunur:
Koyun derilerinden su tulumları yap ve develere yükle.
Askerlerin ağız, burunlarını ve kulaklarını iyice kapat, çünkü çölün kumu çok incedir..

Bu tavsiyeleri tutan Yavuz Sultan Selim, Sina Çölü'nü geçerken, ilahi bir hediye olarak çöle 200-300 yılda bir yağan yağmur kendisine yetiştirilmişti.

Yavuz Sultan Selim askerleri ile çölü geçerken, bi ara attan inip yaya yürüdüğü ve bu sırada cok heyecanlı ve değişik bir haleti ruhiyede olduğu görülür. Fakat kimse bir şey sormaya cesaret edemez. O anda bütün askerler attan inip yaya yürürler. Daha sonra bunun sebebi büyük hükümdara sorulduğu zaman şöyle cevap verir:

"ALLAH TEÂLÂNIN Resulü Peygamberimiz (صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) önümüzde yaya yürüyüp bize yol gösterirken bizim atla gitmemiz edebe uygun mudur ?"

İşte Tarih, İşte Ecdad, İşte İman...

Mekânın Cennet Olsun Atam Yavuz Han...

🍬Bölümün şekeri🍬

KADİR SÜRESİ OKUMANIN Faydaları

📌 Yatsıdan sonra Kadir Sûresini 7 kere okuyan gökten inen bütün şerlerden  sabaha kadar afiyet te olur. Yemin etsem yalancı çıkmam ki bunu okuyan bitirmeden  cehennemden beraat yazılır.
(Hadis i Şerif )

📌 Güneş doğarken okuyana 70 kere Allahu Teâlâ salat eder 70 kere rahmet eder dünyanın hangi parçasında otururken orada Kadir Sûresini okuyup kalkarsan nerede Kadir Sûresi okuyup bırakırsa orada okuduğun yere bir melek yerleştiriyor o melek kıyamete kadar onun günahları için istigfar eder. Kıyamete kadar ve şeytanlar bin senelik mesafede ondan uzak olurlar.

📌 Her cuma gecesi 7 kere kadir suresi okuyana (yatsıdan sonra okusa) Allahu Teâlâ bütún melekleriyle beraber o na salat ederler.

(Hadis i Şerif )

📍KADIR SURESININ NAMAZDA OKUNMASINDA COK BUYUK FAYDA VARDIR.

Güzelce abdest alıp  Kadir Sûresini 1 kere abdesten sonra okursa Allahu Teâlâ 50 senelik gündüzleri oruç geceleri teheccüd yazıyor 50 senelik.

📌   İki kere okursa 
İbrahim ve Musa (Aleyhimüsselâm)ın sevaplarına ortak ediyor.

📌3kere okursa Cennetin sekiz kapısı açılıyor istediginden giriyor.

📌 Kadir süresini 4kere okuyan Kur'ân-ı Kerîm'i hatim etmiş sevabı alır.

Kadir Süresini 10 kere okuyan kimse bin küçük günahı bağışlanır.”
Hadis-i Şerif yine:

Kadir Suresini 100 kere okuyan kimsenin kalbine ismi Ä’zamin ilham eder o kimse dilediği kadar dua eder ve duası kabul olur. Yani Cenab-i Hak, bu kimsenin hacetini istek dileklerini lütfederek verir

Cuma gecesi Kadir Suresini 1000 kere okuyan kimse Sevgili peygamberimizi rüyasında görür

Kim ki bir dileği vardir 41 kere okusun. Dilegi verilir.(Muradina nail olur)

Sabah ve akşam namazlardan sonra 3 kere okuyan kimse şeytanın şerrinden emin olur, cümle sıkıntılardan necat (kurtuluş) bulur

Şu halde kadir süresini okuyanın tüm dilekleri verilir. Rızkı bol ve kolay olur. Hasta ise şifa bulur. Belalardan uzak kalır. Sıhhat ve afiyeti devamlı olur.

Kadir suresini okuyan kimsenin sesi, okurken kelimelerin çıkmasıyla cereyan ettikçe, sanki kılıcını sıyırmış da Allah(ﷻ) yolunda savaşıyormuş gibi sevap kazanır.

Cuma namazından hemen sonra 2 rekat ALLAH rızası için namaz kılıp, 1000 defa Kadr Sûresini okuyan Peygamber Efendimizi (صَلَّى اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) rüyasında görür.

Kadir Suresi fakirler için zenginliktir, zayıflar için izzet ve şereftir; belayı, hastalığı daha çok defedicidir. Azabından kurtarıp güven sağlayıcıdır. Dünya ve ahiret sıkıntılarından kurtarıcıdır.

KISSADAN HİSSE 2 Where stories live. Discover now