«Hoofdstuk 68»

4.9K 251 22
                                    

«Back to Normal»

«Daphnes P.O.V.»

We zijn al weer twee dagen verder, het is toch anders gegaan dan dat ik had verwacht. Kathy heeft naar mij geluisterd en heeft haar relatie met Harry stopgezet, nu dat was afgesloten gaf het mij meer tijd om na te denken over het aanzoek van Niall. Ik wou het wel accepteren maar ik weet niet zeker of ik klaar ben voor een huwelijk, ja ik hou van Niall maar dit gaat allemaal te snel.

"Daphne?" Ik keek op van het blaadje dat onder mij lag, Niall en ik hebben afgesproken om de voor en na delen van trouwen op te schrijven. Het enige wat er tot nu toe op het blaadje stond was het woord 'baby'. Niall en ik hebben het er over gehad en hebben afgesproken om als het ons lukt een baby te maken, hier heb ik meer zelfvertrouwen over dan over het trouwen, waarom? Ik heb geen idee.

"Nog meer?" Ik schudde mijn hoofd terwijl ik naar het plaatje keek, wat is het voordeel aan getrouwd zijn? Dat mensen weten dat hij de jouwe is? Dat er een stempel in je paspoort staat? Waarom hebben we baby opgeschreven? Dat kan ook zonder te trouwen!
Allerlei gedachtes liepen door mijn hoofd, maar geen enkele van die gedachtes was een voor of nadeel van trouwen.

Niall nam de pen in zijn hand en begon iet op te schrijven dat pressies in het meiden zat tussen voor en na delen. Zodra ik het vierletterwoord zag schoten we in de lach. "Yolo? Meen je dit?" Ik kon de tranen in mijn ogen voelen van het lachen, lichte kramp schoot door mijn buik. "Hoezo is het dan een na deel," vroeg ik puur uit nieuwsgierigheid toen ik eenmaal op adem kwam. Hij keek even naar het blaadje met een glimlach voordat hij naar mij opkeek. "Omdat ik voor altijd met jou samen wil zijn.."

Mijn ogen schoten open, het was donker in de kamer. Een straal licht scheen door de gordijnen naar binnen, dit aanzoek maakt me gek. Waarom kan ik niet gewoon ja zeggen? Ik keek naar Niall die naast mij lag te slapen, zijn zachte gesnurk was op het getik van de klok na het enige geluid dat de kamer vulde. Mijn ogen gingen naar de spiegel in de hoek van de kamer, links boven aan de spiegel was het blaadje geplakt. We zouden er ongeveer een week over na denken, als er iets in ons op kwam zouden we het opschrijven. Ik stond op uit bed en liep op mijn tenen naar de spiegel, naast de spiegel, op de dresser lag een pen. Snel schreef ik twee zinnen op het blaadje.

Pro And Cons

Pro:
Baby
Yolo.
Being a Wife, and having a Husband

Con:
Yolo.
(Ex)fans will hate me.
The past.

Waarom ik het verleden opschreef? Ik wil niet dat het nog een keer fout gaat. Ik heb het al eerder uitgeld maar het zit nou eenmaal diep in mij, iets dat mij nooit meer zal los laten.

De pen had ik terug gelegd op de dresser. Op mijn tenen liep ik weer zo stilletjes mogelijk naar het bed waar ik weer naast Niall kroop, niet te dicht tegen hem aan zodat hij niet wakker werd. Mijn ogen sloot ik voor wat ik dacht een seconde zou duren, maar wat de hele nacht bleek te zijn.

"Mama!" Ik keek naar de peuter die door de tuin op mij af kwam rennen, ze had lang, donkerblond, gekruld haar en een pastel roze jurkje aan en blauwe ogen. "Mama!" Ik zat op een wit tuinbankje met een kopje thee in mijn hand, alles zag er zo zonnig uit. Uit het niets kwam er nog een peuter achter de eerste aan rennen, "papa!". Deze peuter droeg pastel blauwe kleding, had blauwe ogen en ook donkerblond, kort haar gestyled in een mowhoawk. Ik tilde het meisje op en zette haar op mijn schoot, op dat moment kwam ik er achter dat ik een witte jurk aan had, een witte jurk met een prachtig korset en volle rok, een trouwjurk. Naast mij zat Niall in een smoking, hij nam het jongetje op schoot. "Mama!" Het meisje haalde een doosje tevoorschijn en gaf het aan Niall, hij opende het doosje en liet mij twee prachtige trouwringen zien die hij vervolgens om mijn vinger schoof. "U mag nu de bruid kussen.." Voor ons stond een pastoor gekleed in wit, de locatie was veranderd van tuin naar kerk. Niall en ik gaven elkaar een kus en voor ik het wist klonk er applaus door de wat een Nigel kleine kerk leek. Ik opende mijn ogen en zag achter Niall de band staan, toen de kus verbrak keek ik achter mij, daar stonden Kathy, Rachel, Lola, Igonne en Wienowa. Wacht Lola? "Mama!" Mijn ogen gingen naar Kathy die ook in een witte jurk stond, dezelfde als de mijne. Harry kwam naast haar staan en de pastoor begon te spreken, wat gebeurt er hier?!

"Harry, wil jij Katharina Peterson in je leven als vrouw ontvangen en aanvaarden, en beloof je haar lief te hebben en trouw te zijn, haar te eerbiedigen en bij te staan, in goede en kwade dagen, in rijkdom en armoede, in gezondheid en ziekte, alle seizoenen van het leven,
in de geest van het Woord van God, totdat de dood jullie scheidt?
Wat is daarop je antwoord?" Het was even stil voordat Harry mij aan keek. "Ja."

"En Katharina-" "ach hou het kort, ja ik wil!" Kathy onderbrak de pastoor en smeet boos haar boeket tegen de grond. "Dan mag u nu de bruid kussen-" iedereen sprong op en begon te klappen, Kathy en Harry raakte verdiept in hun kus totdat zij het verbrak. "Oh en mam, ik was vergeten te zeggen dat ik zwanger ben! Tijd om wakker te worden!"

-Niet Bewerkt. Heel lang hoofdstuk met een stuk uit Daphne haar droom. Ja mijn week stond op zijn kop en de drukte is nog niet geëindigd, ik moet weer werken en paardrijden, kerst en oud en nieuw plannen, een verjaardag plannen en iets regelen voor mijn eigen verjaardag. Wauw wordt al bijna fucking 16. (Sorry voor het taalgebruik) tijd gaat snel. QOTD: hoe was jullie kerst?-

Our new English teacher (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu