«Hoofdstuk 16»

7.6K 300 30
                                    

"Dus nu woon je hier?" Ik knikte op de vraag van de man die tegenover mij zat. "Niet voor altijd, zodra het zomer is helpt Lola mij om hier weg te komen." Ik nam een slok van mijn thee, het was een goed gesprek. De man die tegenover mij zat heet Dylan, hij is Chantals vriend. Ze zijn nog niet getrouwd maar hij is aan het plannen om haar ten huwelijk te vragen. "Het spijt me voor wat er allemaal is gebeurt, heb je ook niets meer van je vriend gehoord?" Ik schudde mijn hoofd. Dylan hield zijn kop koffie in zijn handen terwijl hij mij aan keek, het leek alsof hij op zoek was naar iets in mijn ogen. "Je komt mij bekend voor." Zei hij opeens. Dat gevoel had ik ook, hij kwam mij ook bekend voor.

We keken allebei naar de gang toen we de deur open hoorde gaan. "Ik ben thui-uis!" Riep Lola terwijl ze haar spullen af deed in de gang. "Hey! Dylan?!" Ze liep snel de keuken binnen en zag Dylan en mij samen aan het kook eiland zitten en thee en koffie drinken. "Ah jullie hebben elkaar leren kennen?" Dylan en ik schoten in de lach. "Kon je mij niet wat eerder vertellen dat Chantal haar vriend de huissleutels heeft?" Dylan draaide zich naar Lola toe. "Ja Lola, ze heeft mij bijna neergestoken!" Terwijl Dylan en ik aan het lachen waren was Lola in shock. "Het slijt me!" Ze liep op Dylan af en drukte zijn hoofd tegen haar buik aan. "Arme jongen, het spijt me!"

Ik heb lang niet meer kunnen lachen, het voelde goed. Ik zette mijn kopje neer op de tafel en nam een koekje van het bordje dat tussen Dylan en mij in stond. "Voor ik het vergeet," Lola begint terwille Dylan los laat en om het kookeiland loopt naar de koelkast. "We gaan vanavond uit eten, en mijn oma gaat op Kathy passen dus je mag drinken," Lola haalde een flesje Vitamin Water uit de koelkast voor dat ze bij ons aan sloot. Ik heb Kathy en mezelf beloofd om nooit in Kathy's bijzijn alcohol te drinken, ze was bang dat ik net als Claudia en John dronken zou worden en iets doms zou kunnen doen.

Rond een uur of 6 besloot ik om mezelf klaar te maken voor het etentje. Ik nam een warme douche en liet mezelf lekker weken in hun bad. Chantal had de kelder omgebouwd naar logeer kamer met badkamer, het zag er heel erg mooi uit. Na de douche sloeg ik een handdoek om mezelf heen en liep terug naar de slaap kamer, daar haalde ik een setje lingerie uit de kast, een een kort, simpel, zwart jurkje dat strak op mijn lichaam zat en een paar zwarte pumps. Ik deed mijn haren in een knotje zodat mijn jurkje niet nat zou worden, rustig begon ik mezelf aan te kleden.

Na een tijdje was ik klaar met mijn outfit en make-up, ik deed alleen eyeliner op in een wing en wat mascara. Mijn haar was bijna droog, ik haalde het knotje er uit en föhnde het nog een keer door waardoor er mooie krullen ontstonden. Met pumps in mijn handen liep ik de trap op, ik had in de gang snel een luchtje van Lola opgespoten. "Klaar om te gaan?" Vroeg Lola terwijl ze haar lipstick deed. Ik knikte en leunde tegen de muur aan om mijn pumps aan te doen, uit mijn oog hoeken zag ik Kathy haar hoofd de gang in steken. "Kathy?" Ze liep op mij af en gaf mij een knuffel. "Mama?" Ze keek me niet aan maar ze hield me stevig vast. "Wat is er lieverd?" Ze was even stil voordat ze mij los liet, dat was de gelegenheid voor mij om op mijn hurken te gaan zitten en haar recht in haar ogen aan te kijken.

"Wordt ik later ook zo mooi?" Ze keek mij nieuwsgierig aan, ik wist even niet wat ik moest zeggen tot dat de woorden er zelf uit floepte. "Nee Kathy, jij wordt niet zo mooi," Kathy keek mij geschrokken aan, maar nog voor dat ze in tranen uit kon barsten ging ik verder. "Jij wordt nog veel mooier! Jij bent een prinses! Jij bent al heel veel mooier!" Kathy keek mij met traan ogen aan voordat ze om mijn nek voog en mij knuffelde, ik sloeg mijn armen om haat kleine lichaampje en hield haar stevig vast.

"Daph, we moeten gaan anders komen we te laat," ik knikte en liet Kathy los. Lola's oma kwam de woonkamer uit lopen met een Disney film in haar handen. "Wou je deze kijken?" Vroeg ze aan Kathy die enthousiast begon te knikken. Ik gaf haar een kus op haar voorhoofd voor dat ik de deur uit liep met Dylan, Lola en Chantal.

-nah ik heb inspiratie, er komt nog een hoofdstuk aan! Nog niet verbeterd hoofdstuk-

Our new English teacher (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu