45

13.9K 980 937
                                    

Harry ve Draco, sihir dünyasına geri döneli altı ay oluyordu. İkinci oğulları Scorpius Malfoy'u kucaklarına almışlardı. Percy de dahil tüm Malfoylar ufaklığın çevresinde dönerken büyü dünyasının dedikodu kazanı kaynamayı bırakmıyordu. Harry ve Draco, döndüğünden beri gündemden düşmüyordu. Pek çok baloya davet edilmiş, uzaktan uzağa dedikoduları yapılmıştı.

Bazıları Harry'i bir asilzade olarak kabul etmezken bazıları sonradan görme bulup burun kıvırıyordu. Fakat hiç kimse yüzüne karşı saygısızlık yapamıyordu. Zira Varis Malfoy'un eşiydi. Onların ne düşündüğü Harry'nin zerre umurunda değildi. Ailesiyle birlikte mutlu bir şekilde yaşamaktan oldukça memnundu.

Günlerden bir gün, eski öğretmenleri, şimdiki Sihir Bakanı Tom Riddle onları görüşmek için çağırmıştı. Onların evlilikleri Slytherin ve Gryffindor arasında bir dostluk kurulabileceğinin en büyük kanıtıydı. Daha fazla insanla bir araya gelip onlara mutluluklarını göstermelerini rica etmişti. Kısacası büyü dünyasından pek çok insanın seyirci olarak katılabileceği bir röportaj vermelerini istiyordu.

Draco ve Harry, bu teklif karşısında şaşırsalar bile kabul etmişlerdi. Bakanlıkta yapılacak olan bu röportaj-toplantıya bir çok meraklı insanla birlikte Harry ve Draco'ya değer veren pek çok tanıdık da katılmıştı. Weasley ailesi, Severus, Remus, Sirius, Lily, Damien, Pansy, Blaise... James Potter ise görünmezlik pelerinin altındaydı ama oradaydı. Karşılarına çıkmaya yüzü yoktu.

Onlara soru soracak olan kişi Hufflepuff mezunu Elizabeth Smith adlı bir muggle doğumluydu. Büyü Dünyası'nın efsane çiftini ağırlayacağı için oldukça heyecanlıydı. Seyirciler merakla Draco ve Harry'i beklerken onları çağırdı.

"Merhaba, büyü dünyasının saygıdeğer hanımefendileri, beyefendileri... Hepimiz burada son yıllarda dillerden düşmeyen, efsane çifti görmek, onlara sorular sormak için toplandık. Sizi daha fazla bekletmeden onları çağırıyorum. Harry ve Draco Malfoy!!!"

Harry ve Draco, içeri girdiğinde büyük bir alkış kopmuştu. Arkadaşları ıslık bile çalmıştı. Onları bu şekilde utandırdıkları için daha sonra hesap vereceklerdi. Percy, Hermione ve Ron'un yanında oturuyordu. "Anne! Baba!" dedi ve el salladı. Bunu gören Harry büyük oğluna küçük bir el salladı. Küçük oğulları ise evde dedesi ve babaannesi ile birlikteydi.

"Heyecanlı mısınız?" diye sordu Elizabeth.

Harry "Biraz." diye yanıtladı onu.

"Ben sizden daha heyecanlıyım. Sizden üç yaş küçüğüm, ben dördüncü sınıftayken siz okula evli bir çift olarak döndünüz. Bunun ne kadar şaşırtıcı olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Biz Hufflepufflar sizi her zaman destekledik."

Harry ona garipçe baktı. Hufflepuffların doğası böyle değil miydi? Her zaman sevgiden ve dostluktan yana... "Teşekkürler..." dedi Harry.

Elizabeth onları çift kişilik koltuklara oturturken kendisi karşılarındaki tek kişilik koltuğa oturdu ve ilk sorusunu sordu. "Ben öncelikle Harry'e bir soru sormak istiyorum. Son altı aydır bir asilzade olarak yaşıyorsun. Kendini nasıl hissediyorsun?"

Harry düşündü. "Aslında öncesinden pek farklı hissetmiyorum. Draco Malfoyla evliyseniz, zaten bir asilzade olarak yaşıyorsunuz demektir. Yani son altı aydır pek değişen bir şey yoktu."

"Yani Draco, asilzadelikten atılmasına rağmen asilzade kurallarına uymaya devam etti."

Harry onu onayladı. "En başından beri... Onun bozduğu tek kural benimle evlenmekti."

"Vay canına!" dedi Elizabeth. "Ne aşk ama! Kurallara bu kadar bağlı olmasına rağmen sadece senin için bozdu."

Harry bu anlamda söylememişti ama Elizabeth'in dedikleri de doğruydu. Elizabeth devam etti. "Sıradaki sorum ikinize, bir Slytherin ve Gryffindor olmaktan nasıl "buna" dönüştünüz?"

Challenge -DrarryOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz