9

15.4K 1.2K 1.6K
                                    

Noel tatilinin gelmesiyle birlikte Harry ve Damien eve dönmüştü. Bu yıl Sirius onları noel yemeği için kendi evine davet etmişti. Harry daha önceden de gördüğü ancak önemsemediği duvarı görmek için Sirius'un çalışma odasına girdi. Duvardaki Black soy ağacına baktı. Şimdiki 12'li Asilzadelerin 6'sının adı bu duvarda geçiyordu.

"Bende seni arıyordum." dedi Sirius içeri girerek. "Burada ne yapıyorsun Harry?"

"Black soy ağacına bakıyordum. Onları özlüyorsun değil mi Sirius?"

Soru karşısında şaşıran Sirius kapıyı kapattı ve içeri girdi. Harry'nin yanında durup soy ağacına baktı. "Evden kaçtığımda tek bir resim bile almamıştım. Aptallık etmişim. Şimdi onları görebilmemin tek yolu bu büyü. Neyse ki ailemin evinin duvarındaki soy ağacını hatırladım."

"Neden onlarla tekrar görüşmüyorsun Sirius? Her şeye rağmen senin ailenler. Kardeşin..."dedi Harry Regulus Black'in resminin üzerinde durup. "Yeğenin Edward Black." dedi onun resmine geçerken, sonra yana kaydı. "Kuzenlerin Bellatrix Lestrange ve Narcissa Malfoy." Eli bir alta kaydı. "Ve Draco Malfoy."

Harry güldü. "Malfoy bu resimde gerçeğinden çok farklı görünüyor."

"Nasıl farklı?" diye sordu Sirius.

"Gerçeği daha iyi. Bu sadece komik."

"Malfoy çocuğuyla iyi anlaşıyor musun Harry?" diye sordu şüpheyle Sirius. Harry'nin sesinde ona karşı sevecenlik hissetmişti.

"O bir Slytherin bense Gryffindor sence böyle bir şey mümkün mü? Üstelik o Slytherin arayıcısı. Aramızda ezeli bir rekabet var ama o kadar da kötü değil. Bir keresinde beni korumuştu."

"Nasıl korudu?" diye sordu Sirius şaşkınlıkla ve Harry ona senenin başında olan olayı anlattı. Nasıl arkası dönükken başka bir Slytherin'in ona saldırdığını ve yaptığı kalkanla Draco'nun onu koruduğunu anlattı.

"Savunmasız ve arkası dönük insanlara saldırmak asilzadelere yakışmazmış."

Sirius gözlerini devirdi. "Asilzadeler her zaman kendileriyle böbürlenip kendilerini üstün çıkarmanın bir yolunu bulurlar."

Harry şaşkınlıkla Sirius'a söyledi. "Sirius aynı şeyi ben yapsaydım ve gelip sana anlatsaydım, benimle gurur duyduğunu söylerdin. Bunu bir asilzade yapınca neden suçluymuş gibi tepki veriyorsun?"

Sirius kaşlarını çattı. "Harry ona seni koruduğu için minnettar olmanı anlıyorum ama onun hakkında söylediklerine dikkat etmelisin. Sen bir Gryffindorsun. Bir Slytherin'i savunamazsın, özellikle de bir asilzadeyi. Hele ki bu asilzade Malfoysa hiç savunamazsın. Baban böyle şeyler dediğini duymasın. Sakın onun yanında da saçmalama."

"Ben sadece adil olmadığını düşündüğüm bir şeyi söyledim Sirius. Neden bunu bu kadar abartıp büyük bir tepki veriyorsun ki?"

"Adil mi? Sen bir Hufflepuff değilsin Harry, bir Gryffindorsun. Bir Gryffindor gibi davran. Gryffindorların içinde asilzadeleri savunamazsın."

"Sen öyle mi yaptın Sirius? Gryffindorlar tarafından dışlanmamak için ailene sırt mı çevirdin?"

"Harry! Sana neler oluyor böyle? Ben ailemden kaçtım çünkü onlar benim bir Gryffindor olmamı kabullenemediler. Bir asilzadenin dışlamasının ne kadar korkunç olabileceği hakkında en ufak bir fikrin yok."

"Özür dilerim Sirius, seni incitmek istemedim."

"Biliyorum evlat ama unutma Slytherinler, özellikle asilzadeler çok tehlikelidir. Zayıf bir tarafını yakaladıklarında sana karşı kullanmaktan çekinmezler."

Challenge -DrarryWhere stories live. Discover now