42

11.1K 971 678
                                    

Sirius, James ile konuşmaya gelmişti. Evlatlıktan reddedilen birini tekrar aile soy ağacına almak kolay değildi ama imkansız da değildi. James'ten yaptığını geri almasını istemeye gelmişti. Ancak James inatla karşı çıkıyordu.

"O adamdan boşanıp gelene kadar asla onu Potter soy ağacına geri almayacağım."

"Peki ya hiç boşanmazsa?" diye sordu Sirius. Onun gördüğü Harry, Draco Malfoy'dan asla boşanmazdı. "O zaman ne yapacaksın? Oğlunu kaybediyorsun, farkında değil misin?"

"Hayır." dedi James. "Boşanacak. O çocuk onu üzdüğünde hatasının farkına varacak."

Sirius arkadaşına şaşkınlıkla baktı. Aklını kaçırmış gibiydi. Draco'nun Harry'i üzeceğine kafayı takmıştı. Başka bir şey düşünemiyordu.

Lily, James ve Sirius'un konuşmasına dahil olmadı ama James'ın söylediği her cümleye gözlerini deviriyordu. Bunları defalarca duymuştu. Kapının çalmasıyla birlikte kapıyı açtı. Uzun boylu, sarışın çocuğu kapısında bir kez daha görünce şaşırdı. Şaşkınlıkla Draco'ya bakıyordu. Onu beklemiyordu, hem de hiç.

Draco nazikçe gülümsedi. "İçeri girebilir miyim Bayan Potter?" diye sordu aynı nezaketle.

Lily geri çekilip onu içeri aldı. James gelen kişinin Draco olduğunu görünce kaşlarını çattı ve kızgınlıkla ayağa kalktı. "Senin burada ne işin var?"

"Merak etmeyin Bay Potter, uzun süre kalmaya niyetim yok. Sadece size bir cümle söylemeye geldim. Harry'den uzak durun Bay Potter."

James'in kızgınlığı mümkünse daha da artmıştı. "Sen kim oluyorsun da-" Sözü Draco tarafından kesildi.

"Eşiyim. Onun ailesiyim. Onunla ilgili her şey beni ilgilendirir, özellikle sağlığı. Ne zaman sizinle karşılaşsa hastanelik oluyor. Harry'nin bir daha sizin yüzünüzden hastaneye yatmasına izin vermeyeceğim." Bastırarak ekledi. "Size bir evlat feda ettim, başka bir evlat feda etmeyeceğim. Ailemden uzak durun."

"Ne?" diye sordu James şaşkınlıkla.

"Harry, onu evlatlıktan reddettiğinizi öğrendiğinde üzüntüden ilk bebeğimizi düşürdü. Aynı şeyin ikinci bebeğimizin başına gelmesine izin vermeyeceğim. Siz artık Harry ve benim için bir yabancısınız, tıpkı istediğiniz gibi. Lütfen tesadüfen karşılaşsak bile bizimle konuşma zahmetine katlanmayın."

Draco Lily'e döndü. Kadın öğrendiği yeni bilgi karşısında şoka girmiş görünüyordu, tıpkı James ve Sirius gibi. Draco, Lily'e kibar bir şekilde gülümsedi. "Verdiğim rahatsızlık için özür dilerim Bayan Potter. Harry ve bebek şu anda iyi merak etmeyin."

Lily, onu hülyalı bir şekilde onayladı. James, Harry'e onu evlatlıktan reddettiğini söylediğinde yanlarındaydı. Harry'nin nasıl yıkıldığını kendi gözleriyle görmüştü. Yavrusu o zamanlar hamileydi ve bebeğini kaybetmişti ve Lily bunu bilmiyordu. Yanında olamamıştı.

Draco, kapıya yönelmişti ki geri döndü. "Bu arada Bay Potter, Weasley Ailesi'nden uzak durun. Bize yaşattıklarınız yeter. Bir de arkadaşlarımızın ailelerine zarar vermeyin. İstediğinizi yapıp Weasley evinden ayrılacağız. Bizden ve sevdiklerimizden uzak durun artık."

Draco başka bir şey söylemeden Potter evini terk etmişti. Lily, gözleri dolu, nefretle James'a baktı. "Seninle evlilik yemini ettiğime o kadar pişmanım ki..."

**

Draco, ailesine yazdığı mektubun cevabını almıştı. Annesi, teyzesi Andromeda ile iletişime geçmesini istiyordu. Mektupta teyzesinin iletişim bilgilerini yazmıştı. Annesinin teyzesiyle görüşmediğini biliyordu. Asilzade olmayan, üstelik bir muggle olan, Ted Tonks ile evlenen teyzesi asilzadelikten atılmış ve ailesiyle iletişimini kesmişti. Eşiyle birlikte muggle dünyasında yaşıyordu. Muggle dünyasında onlara yardımı dokunabilirdi. Draco, annesinin teyzesinin iletişim bilgilerine sahip olmasına şaşırmıştı.

Challenge -DrarryWhere stories live. Discover now