20. fejezet

124 12 15
                                    

Mielőtt Evy kiosztotta volna a késeket, megmutatta még egyszer, hogy hogyan kell eldobni őket, de ezúttal lelassította a mozdulatsort, közben hasznos instrukciókkal ellátva társait. Majd összeszedte az általa eldobott pengéket (az egyiket alig bírta kiszedni a céltáblából, mert tövig belefúródott), és kijelölte mindenkinek a helyét. Will a bal szélső táblát kapta, Horác a középsőt és Halt a jobb szélsőt.

- Mindenki kap 4 kést - osztotta ki a fegyvereket. - A feladat az, hogy mind a 4-et a céltáblán belül különböző helyekre dobjátok! Az elsőt a közepébe, a másodikat a legszélső körvonal tetejébe, a harmadikat a középponthoz legközelebbi körvonal aljába, a negyediket pedig ugyanannak a vonalnak a bal szélébe! Ne dobjatok kétszer ugyanoda! Elsőre nem biztos, hogy minden sikerülni fog, de majd bele fogtok jönni!

Miután ezeket elmondta, jelt adott nekik, hogy kezdhetik. Nem telt sok időbe, mire eldobták mind a 4 kést. Elsőnek, minden meglepetés nélkül, Halt végzett, aki halálos pontossággal találta el a megadott célpontokat. Will lett a második, aki szintén hibátlanul teljesítette a feladatot, itt-ott egy centivel elcsúszva, de ez még bőven belefért. Csak Horác számára jelentett ez igazi kihívást, mivel a hadiiskolában nem igazán foglalkoztak a késdobálással. Ám ennek ellenére ő is egész szépen teljesített. Ugyan nem találta el az összes pontot, de az irány megvolt, csak a célzásán kellett csiszolgatni. Ehhez Evening adott neki néhány hasznos tippet.

A dobássorozatot megcsinálták még 30-szor, minden körnél helyet cserélve. Az utolsónál Evy jól szemügyre vette a dobások eredményét, és magában bólintott egyet. Mindannyian sikeresen eltalálták a megfelelő célpontokat. Horác egész ügyesen felzárkózott Will és Halt mellé.

Összeszedték a késeket, és Evy visszatette őket a tartóba. Ismét egy szünet következett, ami alatt a kicsi pihenés után a Fantom vezetésével bementek az erdőbe gyújtóst és száraz fadarabokat gyűjteni, amiket az istálló melletti fészerben halmoztak fel. Majd megkezdték az ugyanitt felhalmozott, már előre lefűrészelt farönkök egy részének a feldarabolását. Mivel ez elég fárasztó fizikai munka volt, Evy egy lazább feladattal folytatta az edzést.

Felnyergelték a lovakat és kilovagoltak a sötét erdőbe, ahol a lány elmondta nekik részeletesen, hogy hogyan kell tájékozódni a csillagok és a Hold segítségével.

- És hogy jegyezzük meg, hogy melyik ösvényen jöttünk? - kérdezte Will. Ő többször is próbálta megjegyezni a különféle tereptárgyakat, ahogy azt Halttól tanulta, hogy azok segítségével találja meg a helyes utat visszafelé. De mivel sötét volt, a szeme többször is átsiklott az adott tárgyon, így csak sokkal később vette észre, hogy körbe-körbe mennek.

- A lényeg az, hogy ne a távolban kutasd a biztos pontokat. Az ösvény mentén, vagy magán az ösvényen érdemes keresgélni. Emellett arra is figyelned kell, hogy lejt vagy emelkedik az út. Ha szemmel nem is látszik, vagy épp nem arra néztél és elszalasztottad, attól még érezni érezheted a lovad mozgásából. És arra is érdemes odafigyelned, ha megbotlik. Ez általában kiálló követ, gyökeret, vagy mélyedést jelent. Ilyenkor jó, ha hátrafordulsz és megnézed mi lehetett az. Ez is segíthet, hogy megjegyezd a megfelelő utat - magyarázta. - És ami nagyon fontos: mindegy mit jegyeztél meg, tudonod kell, hogy mi mi után következik. Előlről hátulra, hátulról előre, fel kell tudnod sorolni!

Will bólintott egyet.

- Remélem most már mindenki felfedezte, hogy körbe-körbe megyünk - mondta Evy.

- Ami azt illeti igen. És válthatnánk végre irányt. Szeretném látni az erdő többi részét is - dünnyögte Halt.

- Ahogy gondolod - mondta a lány, majd az egyik elágazásnál egy keskenyebb ösvényre terelte a társait. - Jegyezzétek meg merre megyünk, mert miután kiérünk egy tisztásra, egyenként foglak visszaküldeni titeket ehhez az elágazáshoz! Ha ne adj Isten valaki eltéved, az álljon meg ott, ahol van, és várja meg, amíg megkeresem!- szólt hátra a válla felett.

A Vadonjáró Tanítványa : A Fantom  [BEFEJEZETT]Where stories live. Discover now