Lite mer om farfars förflutna och hans inte så små upptåg

5 0 0
                                    

Titel: DAGARNAS KARTA

HANDLING:

Caul och hans tomgastar är besegrade men äventyret fortsätter. Jacob är tillbaka i Florida när miss Peregrines barn kommer på besök. Nu kan de vistas utanför loopar hur länge som helst utan att åldras i ultrarapid. Dessutom är de kända i den besynnerliga världen. En resa till Devil's Acre för ombyggnationerna slutar dock i besvikelse. Ingen av de uppgifter de besynnerliga barnen tilldelas låter särskilt roliga och istället bestämmer de sig för att gå på äventyr själva. Samtidigt har Jacob nämligen tagit kontakt med en mystisk man kallad H, som jobbade med hans farfar. H ger dem i uppdrag att föra den besynnerliga flickan Noor till en skyddad loop, men Noor visar sig vara mer speciell än väntat, och lagarna i nutida USA ser väldigt annorlunda ut från de i världskrigens Storbritannien. 

ÅSIKT:

Bara det faktum att den här boken existerar känner jag hade räckt för mig. Jag trodde nämligen att serien var slut med Själarnas bibliotek, men tydligen inte. Istället fortsätter det i USA. Just det miljöombytet, och att det till exempel kommer ett nytt problem, gör dock att denna serie verkar mer fristående. Att Dagarnas karta mer eller mindre är första boken i serie nummer två gör upplägget väldigt likt det i Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (boken). Det är dock inget tråkigt då det är roligt att läsa. 

Det enda jag hade önskat vore annorlunda är egentligen bara titeln. Det känns inte som om den fångar boken tillräckligt bra och ärligt talat mindes jag inte vad en Dagarnas karta var. Jag har för mig att den inte tog upp så stor del av berättelsen innan och jag hade gärna velat ha en djupare inblick och mer detaljerad förklaring vad det faktiskt var för något.

BETYG:

10/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now