Gröna ögon möter röda, när allt avslutas vid Hogwarts!

14 0 0
                                    

BOKENS TITEL: HARRY POTTER OCH DÖDSRELIKERNA

HANDLING: Harry, Hermione och Ron är ute och letar efter det som gör Voldemort odödlig, de sju horrokruxerna. Fast konstiga besök, tre urgamla reliker som är mäktiga envar men allsmäktiga tillsammans och det ständiga hotet från Voldemorts anhängare leder dem på avvägar. Hur kommer äventyret sluta?

ÅSIKTER:

Fluffy: Personligen anser jag att Harry Potter och dödsrelikerna är min favorit i Harry Potter-serien tillsammans med Harry Potter och fången från Azkaban. Jag älskar allt med boken. För att bara nämna en grej så.........upplägget! Jag gillar myter, eftersom att de talar om hur olika folkgrupper såg på världen. Jag tycker att trollkarlssagorna är i princip samma sak. Det jag gillar med upplägget då är att en av dessa trollkarlssagor visar sig vara av stor betydelse och dessutom ha en nära koppling till Harry. Vissa väldigt stora, detaljer i sagan tycker jag är missvisande. Men det kompenseras med all action. Boken har förutom mycket action också svek, romantik och sorg. Men sorgen kan bli för överväldigande ibland. Enligt mig finns det i alla böcker en "Osårbar krets". Kretsen består av de personer som tar upp mest plats i boken. Jag tycker att JK struntar i den här kretsen och därmed låter fel personer dö. En annan grej jag retar mig på är namngivningen. Om någon dör ska det nyfödda barnet självklart ha den dödes namn.

Pigmypuff: Jag tycker den här boken är bra i slutet men lite seg i början när de bara tältar. Men sedan när det börjar hända grejer så går det inte att sluta läsa. Jag blev väldigt ledsen när så många dog i slutet, men så måste det ju vara för att det ska bli spännande. Jag tyckte också det var dumt av Ron att lämna Harry och Hermione. Det var inte Harrys fel att Dumbledore var dum i huvudet nog att inte berätta allt.

BETYG:

Pigmypuff och Fluffy

10/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now