Det är nästan förvånansvärt, allt det vi kan göra för de vi älskar

15 0 0
                                    

BOKENS TITEL: HUNGERSPELEN

HANDLING: Katniss Everdeen, tjuvjägare och invånare i distrikt 12, Panem, anmäler sig som frivillig till de vedervärdiga hungerspelen när hennes älskade lillasyster Primrose Everdeen blir utvald. Hungerspelen är den tv-sända tävlingen där regimen tvingar föräldrarna i varje distrikt hjälplöst se på när deras barn torteras, mördas eller förvandlas till hänsynslösa mördare. Allt detta för att hålla distrikten i schack och förebygga ett liknande revolutionsförsök som det för 74 år sedan....Nu är det Katniss tur att delta. Tillsammans med handledaren Haymitch Abernathy, bagarsonen Peeta Mellark och eskorten Effie Trinket far det iväg mot huvudstaden.

ÅSIKTER:

Pigmypuff: Den var riktigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Beskrivningarna var ingående och jag kände en skugga av Katniss känslor, eller törst t.ex. Slutet tog en oväntad vändning som var riktigt bra!

Fluffy: Jag älskar den här boken. Det är välutvecklade miljöer, gestaltningar och problem/hinder. Som den naturmupp jag är uppskattar jag alla mutanter, eller muttar som de kallas, deras historia och egenskaper. Jag gillar de komplicerade relationerna, ur handlingen hela tiden återkommer till revolten för 74 år sedan och karaktärerna som personer. Min favorit karaktär är nog Rue. Ska jag säga något mindre bra får det bli att den är lite seg i början och då inte blir lika gripande som andra recensenter kan få den att framstå som - Dock är det få böcker det går att säga motsatsen om.

BETYG:

Pigmypuff och Fluffy:

10/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now