Ett nytt land, en ny förbannelse, en ny tjej (med hår)

6 0 0
                                    

Titel: FROI OF THE EXILES

HANDLING:

Froi har bestämt sig för att han ska viga sitt liv åt att beskydda Isaboe och Finnikin. Det är bara det att han har ingen aning om vem han är. I alla fall inte förrän budbäraren kommer. Budbäraren berättar att Charyn, en fiende, varit drabbat av en förbannelse. Landet och dess befolkning har varit sterila enda sedan prinsessan föddes, men man tror att om prinsessan träffar en utvald kommer förbannelsen att hävas. Den utvalda tros vara Froi. Lumatere är inte långsamma med utnyttja denna möjlighet och det bestäms att Froi ska döda Charyns kung. Han märker dock snart att han inte är ensam i sitt hat och efter ett antal komplikationer befinner han sig istället på flykt - med prinsessan i släptåg.  

ÅSIKT:

Den här boken var lite halvdan. Jag gillar att man får återvända till världen och återse alla karaktärer. Dock gillar jag inte lika mycket att man följer Froi. Att man byter karaktär mellan böcker har jag egentligen aldrig gillat, om jag vant mig vid en berättarröst blir de andra så bleka och tråkiga i jämförelse. Dock var det inte bara det. Det är också att det är just Froi som är berättaren. Jag gillade honom inte så mycket i förra boken då han mest är skum, konstig och irriterande. Nu växer han förvisso och får ett bättre djup, men jag hade ändå lite svårt för honom i början av boken, varför inlevelsen led lite. 

Början var väldigt seg och händelselös. Jag hade inte vant mig vid Froi än och dessutom blev handlingen till slut ganska repetitiv. Det som hände var i princip att Froi fick reda på något nytt om hovets ganska upprörande historia, han konfronterar någon, de grälar, Froi rider hem och ångrar sig mer eller mindre bara någon kilometer innan landgränsen. Medan den här helhetsbilden man får av hovet, och historierna, är intressanta blir det till slut ganska tråkigt och man vill ha något annat. Därför gillar jag den senare delen av boken mer. Det finns en del, ganska omvälvande, vändpunkter som får det att kännas som om man läst fler än en bok när man är klar.  

BETYG

5/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now