En berättelse om flickan som trotsade sitt blod

21 0 0
                                    

BOKENS TITEL: RÖD DROTTNING [MAKT ÄR ETT FARLIGT SPEL]

HANDLING: Mare, en flicka med rött blod, blir anställd som tjänare vid de silverblodigas hov. Genom en olycka visar det sig att Mare, trots sitt röda blod, har silverförmågor. Den nya upptäckten hotar landets hierarki och för att rädda sin familj måste Mare, på kungens uppmaning, låtsas vara en försvunnen silverprinsessa. Kommer hon lyckas? Vad vill blodsvärnet? Vad är Elaras problem?

ÅSIKTER:

Fluffy: Jag tycker att världen, magin och hierarkin är intressant. Fast karaktärerna är rätt tråkiga som personer. Några klassiska drag, som triangeldraman, förekommer. Men det och mycket annat som exempelvis relationer gör boken farligt lik andra böcker. Boken var väldigt seg i början och spänningen kommer inte förrän i kapitel 20 (Det är tjugosju kapitel tolalt) och det är en grej jag tror jag kommer avsky med Victorias böcker. Som kompensation för den sega starten och mitten är det en spännande vändning som kan avgöra hela trilogin mot slutet. Den vändningen är min favoritscen.

Pigmypuff: Jag tycker att allt förutom världen karaktärerna lever i är som taget från andra böcker, som Hungerspelen och De utvalda. Men jag älskar världen de lever i. Karaktärerna är tråkiga och fantasilösa, men allt som allt så var den ganska bra.

BETYG:

Pigmypuff och Fluffy

8/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now