Quidditch, drakar, undervattensutmaningar och labyinter. Nu blir det tävlingar!

22 1 0
                                    

BOKENS TITEL: HARRY POTTER OCH DEN FLAMMANDE BÄGAREN

HANDLING: På sommarlovet så hämtar Weasleys Harry så att Harry kan bo hos dem resten av lovet. Det blir en av Harrys bästa somrar och han åker bland annat till quidditch-världscup, Irland mot Bulgarien. Men när en främling kommer och förstör efterfesten skapas det kaos och oreda. Med hjälp av en husalf lyckas ministeriet att få ordning på situationen men också så får de fler problem. Väl tillbaka i sitt paradis, Hogwarts, märker Harry att allt där inte heller står riktigt rätt till. Det kommer nämligen att inträffa en stor händelse där och helt oväntat blir Harry vald att delta i händelsen. Är det ens möjligt? Vad ska hända nu? Kommer Harrys och Rons vänskap någonsin att läkas?

ÅSIKTER:

Fluffy: "Händelsens" koncept är väldigt roligt och intressant. Kapitlen i boken är lite fler, fast har fängslande kapiteltitlar så man blir inte uttråkad. Jag förstår att det antagligen är viktigt för bokens spänning, handling och dramatik att Ron och Harry blir osams. Men Harry Potter och den flammande bägaren är lite för dramatisk, enligt min mening. Jag retar mig som sagt väldigt mycket på Rons beteende. För att Ron vet ju att Harry är berömd, fast inte gillar det. Men han är ändå arg på Harry. Jag tycker att Ron reagerar fel genom hela boken och sammanfattningsvis kan vi säga att han är korkad.

Pigmypuff: Jag håller med Fluffy men tycker också att det kan bli lite tjatigt och långtråkigt när den letar efter lösningar på hindren de stöter på. Jag tycker också de kunde nämnt Cho Chang lite oftare.

BETYG:

Fluffy och Pigmypuff

10/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang