Tjejen med hår och hon utan hår möts i ett (inte så vänligt) möte

4 0 0
                                    

Titel: QUINTANA OF CHARYN

HANDLING:

Ända sedan Charyn gick in och erövrade Lumatere under de Onämnbara dagarna har läget mellan grannländerna varit spänt. I sista delen av serien rinner dock bägaren över och utloppet av alla känslor leder föga förvånande till tvister och missförstånd. Samtidigt som charynitiska vakter och Lumateres kungaätt drabbar samman i ravinen mellan länderna gömmer sig någon i skogen. Denna någon är ingen mindre än Charyns fördrivna prinsessa Quintana. Tillsammans med några nya bekantskaper försöker hon förgäves hålla sig själv, men också sitt ofödda barn, Charyns frälsare, oupptäckta.

ÅSIKT:

Den förra boken var förvisso lite långtråkig emellanåt men den här boken tar utan tvekan igen det. Jag var fast hela tiden för att inte tala om att de händelser som hände mellan stunderna är så pass minnesvärda att jag aldrig kommer glömma bort boken. Känner ni till hur en viss bok kan få ett affektionsvärde? Det har nämligen hänt här. Jag läste den här boken under en skidsemester i Tandådalen och kommer nog alltid förknippa dessa två framöver. Inte nog med det tänker jag dessutom direkt på boken när jag hör Sweet but Psycho av Ava Max. 

Måhända kanske det snarare är händelserna utanför boken än de som hände i boken vid samma tid som påverkar mitt omdöme, men det går inte att förneka att boken är bra. Något jag gillar är att det händer saker hela tiden, men också att Finnikin är tillbaka som berättare. Sedan utspelar sig också en stor del av berättelsen i skogen och vildmarken. Vad finns det mer att säga än att jag gillar skog, jag gillar vildmark? Alltså gillar jag den här berättelsen.

BETYG:

10/10 

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now