En diktator som gör allt för att behålla makten

17 0 0
                                    

BOKENS TITEL: FATTA ELD

HANDLING: President Snow tvingar Katniss att stoppa revolten som hon omedvetet startade genom att överlista regimen i de senaste Hungerspelen. Det sågs som en upprorshandling och nu hotar en revolution. Katniss är dock långt ifrån bra på att lugna ner folkmobar och hennes försök till att hindra en revolution får motsatt verkan. Samtidigt är det snart dags för de 75:e Hungerspelen och då vart 25:e Hungerspel är en kvartsekelkuvning kommer även det 75:e bli det. Kvartsekelkuvningar brukar alltid vara något utöver det vanliga, men vem hade räknat med det Snow skulle göra? Kommer Katniss och Peeta mista varandra?

ÅSIKT:

Fluffy: Det här är nog min favoritbok i hela serien. Jag gillar hur Coins konstruerar en viss, väldigt viktig, grej och jag gillar att boken har action rätt igenom sig själv. Boken är mörkare än föregångaren, men det är också det som gör den så bra. I början av del två inträffar något som är av stor vikt i Revolt och som jag finner intressant. Dock gillar jag inte Gales karaktärsutveckling.

Pigmypuff: Den var lite sämre än den förra, men fortfarande väldigt bra och kreativ , speciellt med kvartsekelkuvningen. Jag gillar faktiskt när folk dör, det blir lite mer spännande då. Och jag gillar hur Gale reagerar på huruvida Katniss kommer dö eller inte. (SPOILERVARNING, Läs spegelvänt!) (-: nessyk rallig gaj, dro ardna deM.                                                            

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now