"Om jag kunde drömma"... hade den här boken enbart använts som ved

9 0 0
                                    

Bokens titel: OM JAG KUNDE DRÖMMA

HANDLING:

Bella flyttar till staden Forks på USA:s västkust. Där träffar hon familjen Cullen och blir genom en rad "sammanträffanden" kär i den enda familjemedlemmen som är singel. Efter ytterligare en rad händelser  blir de ihop och allt eskalerar i att Bella blir jagad av en annan vampyr genom ett gäng andra delstater.

ÅSIKT:

Nej! Usch! Blä! Det är så jag känner. Boken lyckades hålla kvar mitt intresse nästan hela tiden utan under ett kapitel och jag erkänner att jag även gillade dem lite. Men det var innan jag började granska dem. Det är ett lite mer avancerat ordval men sättet Stephenie Meyer skriver på känns fel. Sedan vad som står. Kärlek är fint att läsa om, men det här är bara löjligt. Edward känns först och främst arrogant, det är inte vad han säger. Det är hur han säger det. Sedan känns det som om han leker lite med Bella och hon är för korkad för att fatta någonting. För hon är nog faktiskt lite korkad. Och tillsist när han säger att han har börjat bryta mot reglerna och därför kan börja dejta henne, och när det, fastän att han "bryter mot reglerna", inte händer någonting börjar man bli irriterad.

Men vi får inte glömma Bella. Alla som säger att de inte har ett liv, eller måste skaffa sig ett liv borde genast tänka om såvida de inte är som Bella. Vad gjorde hon egentligen i Phoenix innan hon flyttade till Forks? Ingenting verkar det som, och då menar jag ingenting! Så, såvida man inte är som Bella har man ett liv. Sedan att det är så himla ytligt. I ett senare skede av serien säger Bella till Jacob att det inte är ytligt men jo. Just nu är det ytligt. Såvida man inte är tankeläsare som Edward är "kärlek vid första ögonkastet" ytligt. Man vet inte hur någon beter sig och personens personlighet genom att kolla på den en enda gång.

Sedan, sist men absolut det största skälet till att boken är dålig, har vi försöket till fantasy. Bella ska vara förälskad i en vampyr. En flicka som är kär i någon som vill döda henne. Det låter väl inte så farligt? Problemet är att Edward inte är en vampyr. I alla fall inte det där odjuret varenda människa beskriver som en vampyr. Han beskrivs som en helt perfekt och störtsnygg kille. Ser ni problemet? Det här ska föreställa vampyrromans men skulle lika gärna kunna vara en berättelse om världens populäraste kille och en obetydlig tjej. Som jag sade i början: Usch! Nej! Blä!

BETYG:

2/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now