"Så länge vi båda andas"... kommer jag ångra att jag läst det här

7 0 0
                                    

Bokens titel: SÅ LÄNGE VI BÅDA ANDAS

HANDLING:

Efter att Edward och Bella gift sig åker de på smekmånad till en liten ö råkar Bella bli med barn. Volturi, som tror att det är ett Odödligt barn, alltså en minderårig som blivit vampyr och på grund av den ringa åldern riskerar avslöja vampyrerna existens. Ytterligare ett klimax nalkas och familjen Cullen tvingas samla ihop andra klaner mot Volturi. 

ÅSIKT:

Det märks att Så länge vi båda andas är en avrundning på en serie. Den innehåller inte mer än nödvändigt. Den skildrar liksom det som är kvar för att Edward och Bella ska få ett perfekt liv och kretsar kring tre viktiga händelser; Bröllopet, Renesmee och slutstriden. Renesmee ska jag försöka att undvika att avslöja vem hon är.

Vi tar det bok för bok. I bok ett äger bröllopet rum, något som jag från början till slut tyckte var pinsamt och därför hade svårt att sympatisera med Bella. Sedan får man också veta lite i förbifarten att det finns något som kallas odödliga barn. I början av andra boken inträffar en händelse som stör mig mer eller mindre hela tiden då varulvarna är lite kluvna i huruvida de borde upprätthålla alliansen med vampyrerna eftersom att det ändå inte leder till någonting. Sist men som vanlit absolut störst har vi tredje delen. Här får man reda på att Volturi tänker komma på grund av ett missförstånd som involverar Renesmee och odödliga barn och då de inte ens nämns i några av de andra böckerna kan Så länge vi båda andas närmas betraktas som en fristående fortsättning. Epilogen är väldigt snyggt gjord men slutstriden är för mycket som ett antiklimax.

Skillnaden mellan upplevelsen man får av världen som människa och som vampyr är emellertid väldigt bra gestaltad och det är något jag gillar. Ett exempel skulle kunna vara när Bella vaknar upp i tredje delen och i stället för ljusstrålar ser ett "spektrum av färger". Hon ser även "i utkanten av allt en åttonde färg hon inte kan namnet på" som jag antar bör vara antingen ultraviolett eller infrarött. Något som indikerar på en mycket mer exakt nivå hur olika vampyrens sinnen är våra.  

BETYG:

3/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now