När Cornelius Fudge bästa vän "Monstret" besöker Hogwarts

17 1 0
                                    

BOKENS TITEL: HARRY POTTER OCH FENIXORDEN

HANDLING: Cornelius Fudge, trolldomsministern, har vänt Albus Dumbledore, Hogwarts rektor, ryggen. Trots det håller fenixorden, en grupp häxor och trollkarlar som vigt sina liv åt att bekämpa Lord Voldemort, att mobiliseras. Rektor Dumbledore och Cornelius Fudge är fortfarande osams. Därför tvingas Dumbledore anställa ett "monster" som lärarinna i försvar mot svartkonst. Med tiden urartar situationen och blir allt mer livshotande,

ÅSIKTER:

Pigmypuff: Jag tycker verkligen att Umbridge ("Monstret") är hemsk, jag ville nästan att hon skulle dödas mer än Voldemort skulle det. Jag tycker att Cornelius Fudge är dum i huvudet, punkt slut.

Fluffy: Även jag anser att Cornelius sjunker i mina ögon. Jag menar, i tredje boken framställs han som en vänlig farbror eller liknande. Han skyller inte missödet med faster Marge på Harry. Å andra sidan kan det ju bero på Harrys berömmelse. Sedan gillar jag Harrys, Hermiones och Rons lösning på problemet med bristen på lärorika Försvar mot svartkonstlektioner. Men i början känns lösningen lite fjantig. Vem kan inte avväpningsbesvärjelsen? menar jag.

BETYG

Pigmypuff och Fluffy

10/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon