"Ljudet av ditt hjärta"... låter hemskt, men boken är helt okej

8 0 0
                                    

Bokens titel: LJUDET AV DITT HJÄRTA

HANDLING:

Edward har kommit tillbaka och helt plötsligt finner sig Bella i ett triangeldrama mellan Edward och Jacob. Samtidigt som dramat blir större närmar sig Victoria och därmed det egentliga klimaxet. I och med Jacobs flirtar får Bella också reda på mer om varulvarnas förflutna. 

ÅSIKT:

Den här boken är min favorit i serien. Det beror på att det är i den det mesta händer. De andra böckerna är så enkelriktade, i Om jag kunde drömma handlar det bara om att vinna Edwards uppmärksamhet och i När jag hör din röst att överleva utan den. Transportsträckor i bemärkelsen av en bok som är mellan två mer viktiga böcker brukar inte vara särskilt bra och rent av långtråkiga. Men det är just egenskapen som transportsträcka som utmärker denna boken. Betyder det att den är bra? Tja, låt oss säga att den i alla fall hittills är den bästa.

Behovet av att förklara saker och binda samman grejer får boken att bli händelserik. Edward och Bellas orimliga lilla romans tar inte riktigt lika mycket plats och istället får man veta saker som för mig är mer intressant såsom hur Rosalie blev vampyr, hur Jasper blev vampyr och var varulvarna egentligen kommer ifrån. Bella blir återigen aningen mer handelskraftig nu när Edward är tillbaka men det är sällan särskilt actionspäckat. Det kompenseras dock av lite drama här och var. Den största haken med boken är att klimaxet kommer för snabbt.

BETYG:

4/10

Bokrecensioner av Fluffy och Pygmy PuffWhere stories live. Discover now