•16•

1.2K 78 9
                                    

«Y/n, από εδώ η μητέρα μου. Μαμά, από εδώ η y/n» ο Φιν μας συστήνει. Έχω μείνει έκπληκτη από αυτήν την απρόσμενη επίσκεψη, αλλά μου φαίνεται αρκετά συμπαθητική γυναίκα. Πιστεύω πως αξίζει να κάνω μια προσπάθεια για να την γνωρίσω.

«Γεια σας!» λέω χαρούμενη πλησιάζοντας προς το μέρος της και της δίνω το χέρι μου. Ανταποδίδει την χειραψία με ένα λαμπρό χαμόγελο.

«Γεια σου, κορίτσι μου. Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω» μου λέει ζεστά και φιλικά. Την συμπάθησα ήδη.

«Έχει συμβεί κάτι και ήρθες;» ρωτάει ο Φιν χωρίς όμως να φανεί απότομος.

«Όχι, παιδί μου. Απλά ήθελα να σε δω. Που να φανταζόμουν ότι θα γνώριζα κι ένα τόσο γλυκό κορίτσι» λέει ξανά κάνοντας το χαμόγελο μου να μεγαλώσει.

Αυτή η γυναίκα είναι σαν μια σκάλα που μας τραβάει μακριά από όλα αυτά που συνέβησαν.

«Ναι, αν και για να σου πω την αλήθεια... Μόλις επιστρέψαμε από το νοσοκομείο» της αποκαλύπτει.

«Σοβαρά; Γιατί τι έγινε;» ρωτάει εκείνη κοιτάζοντας μας και τους δύο προσεχτικά ψάχνοντας ίσως για κάποιο τραύμα που να απαντούσε στην ερώτηση της.

«Είχα ένα μικρό ατύχημα στο κομμωτήριο» της απαντάει και τον κοιτάω έκπληκτη. Αυτό βρήκε να πει;

«Τι είδους ατύχημα;» κάθεται στον καναπέ.

«Ο κουρέας που του ζήτησα να μου ξυρίσει κάποιες τούφες από τον σβέρκο έτυχε να γλιστρήσει με αποτέλεσμα η ξυριστική μηχανή να πέσει πίσω από τον λαιμό μου... Αλλά τώρα είμαι μια χαρά, χάρις στην y/n που πρόλαβε να με βοηθήσει» δικαιολογείται.

«Ευτυχώς ήταν μαζί σου» λέει εκείνη και σηκώνομαι όρθια πηγαίνοντας προς την κουζίνα. Αφού μένω πλέον εδώ θα πρέπει να είμαι ευγενική με τους επισκέπτες μας. Βάζω ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και αφού επιστρέψω στο σαλόνι της το προσφέρω μαζί με ένα πιατάκι με ένα κομμάτι κέικ. Με ευχαριστεί κι έπειτα κάνει μια ερώτηση που αισθάνθηκα σαν να με χτύπησε κατακέφαλα:

«Και, πόσο καιρό είστε ζευγάρι;»

Για κάποιον λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ξεροκαταπιώ και μπορώ να παρατηρήσω το δέρμα του Φιν να χλωμιάζει ακόμα περισσότερο.

«Δεν είμαστε ζευγάρι, απλά φίλοι» εξηγώ ευγενικά και μας κοιτάει έκπληκτη. Γιατί όλοι όσοι συναντάμε νομίζουν ότι τα έχουμε;; Τόσο σπάνιο είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι να θέλουν να είναι φίλοι;;

𝐓𝐫𝐮𝐬𝐭 𝐌𝐞ᶜᵒᵐᵖˡᵉᵗᵉᵈΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα