27. Fejezet

95 4 0
                                    

09.28. Vasárnap

Vasárnap egészen 11-ig aludtam, vagyis aludtam volna, ha Bestia nem jön be a szobámba és mászik fel az ágyamra, hogy a fejét az én fejemhez nyomja. Addig addig mocorgott a fejével, míg fel nem keltem. Miután észre vette, hogy fent vagyok nagy csaholásba kezdett. Nevettem az izgatotságán, majd kikeltem az ágyból és elindultam a fürdőbe. Úgy gondoltam hogy most veszek egy nyugtató, hosszú fürdőt. Megengedtem a kádba a fizet és ameddig az folyt, minden szükséges dolgot elrendeztem a kád szélén és mellette is. Le siettem a konyhába egy pohár citromos teáért, majd vissza siettem fel a szobámban lévő fürdőbe. Az összhatás valahogy így nézett ki:

Miután elhelyezkedtem a kádban, hallottam ahogy Bestia becaplat a fürdőbe és elhelyezkedik a szekrény előtt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Miután elhelyezkedtem a kádban, hallottam ahogy Bestia becaplat a fürdőbe és elhelyezkedik a szekrény előtt. A telefonomon kapcsoltam be zenét, majd élveztem a csodás meleg fürdőt. Úgy egy óra elteltével éreztem, hogy kezd hűlni a víz. Kiszálltam a kádból majd körém tekertem egy törölközőt. Bestiával a nyomomban kimentem a szobámba és a szekrényben kutattam itthoni cucc után. A hosszan keresgélés után erre a szettre esett a választásom:

Miután felöltöztem lementem a konyhába, hogy reggelit csináljak magamnak

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Miután felöltöztem lementem a konyhába, hogy reggelit csináljak magamnak. Ekkor vettem észre a hűtőn a sárga cetlit.

"Reggelt kicsim. Steffel be kellett mennünk a céghez, de sietünk haza. Vigyázz magadra. Egyél. Ha baj van azonnal hívj. Puszi David."

Miutan elolvastam a cetlit, neki álltam reggelit készíteni magamnak. Nem volt kedvem most bajlódni a reggelivel, így összedobtam egy könnyű jughurtos, műzlis gyümölcs salátát. Mikor elkészültem vele, Bestiának is adtam enni, inni. Fogtam a salátát és bevittem a nappaliba és helyet foglaltam a kanapén. Bekapcsoltam a Tv-t és kerestem valami elfogadható filmet, ami végül a Grimm sorozat lett. Bestia is becammogot a nappaliba és felfeküdt a kanapéra, úgy hogy a feje az ölemben volt. Mikor ő is elhelyezkedett együtt néztük tovább a sorozatot. Olyan 14 óra lehetett, mikor csöngettek, megállítottam a sorozatot majd felkeltem és elindultam az ajtó felé. Kinyitottam az ajtót és a csajok álltak mögötte.

- Sziasztok! Hát ti? - döbbenek le.

-Jöttünk boldogítani. - mosolyognak össze.

-Gyertek be. Éppen sorozatozok. - tárom kijjebb az ajtót.

A lányok bejönnek majd leveszik a cipőjüket és a kabátjukat.

-Kértek valamit inni/enni? - kérdem őket.

- Én egy gyümölcsös teát kérek, ha nem gond. - néz rám Sarah.

-Nekem is jó lesz. - válaszolja Heather.

-Akkor 3 tea rendel. - megyek a konyhába.

Mindhárman beléptünk a konyhába, míg a csajok a széken foglaltak helyet addig én feltettem a vízforralóba vizet melegedni. Amíg a víz forrt, addig előkerestem a szekrényből a teafűveket. Elővettem a felső szekrényből három bögrét és bele tettem a teafűveket. Amíg vártunk a vízre, addig elhülyéskedtünk a csajokkal. Mikor már jónak találtam a vizet, levettem a helyéről és mindenkinek teletöltöttem a poharat. A lányok elé tettem a cukrot és a mézet, hogy maguknak izesítsék a teát. Miután mindenki beízesítette a teát át vonultunk a nappaliba és mindenki letelepedett valahova. Én leültem az eredeti helyemre, de előtte Bestia fejét felemeltem, nehogy ráüljek. Mikor sikerült leülni Bestia teljesen elnyújtozott a kanapén így a lányoknak már csak a két fotel maradt. Miután mindannyian elhelyezkedtünk elindítottam a sorozatot és tovább néztük együtt. Tudtuk a lányokkal, hogy nem kell mindig pletykázni, beszélgetni, elég ha csak együtt vagyunk és csendben vagyunk, vagy együtt nézünk sorozatokat. Már az is elég hiszen együtt csináljuk.
Mikor megint megállítottuk a sorozatot és kinéztünk az ablakot, döbbenten tapasztaltuk hogy már sötétedik. Megnéztem a telefonon az időt ami 17 órát mutatott.

- Uhh, csajok jó sokáig néztük a sorozatot. - csodálkozom.

- Jaja. - felel Heather.

- Maradtok még vagy már mentek?-kérdezek rá.

- Nekem mennem kell, 7-re jönnek a nagyiék. - mondja Sarah.

-Én is megyek. - felel Heather.

-Rendben, kikísérlek titeket. - állunk fel a kanapéról.

- Reggel menjek értetek?-kérdem őket.

- Igen. - felelik egyszerre.

-Oké. - mosolygok.

Miutan felvették a cipőjüket és kabátjukat, ki kísértem az ajtón őket majd egy ölelés után elköszöntek és elindultak haza.
Bementem vissza a házba és becsuktam az ajtót. Rá nézve az órára gyors összeszedtem a nappaliban hagyott bögréket majd bevittem őket a konyhába. Beleraktam a mosogatóba, utána felcspatam a szakács könyvet és neki álltam keresni valamit vacsorára. Hosszas keresgélés után úgy döntöttem, hogy gyrost csinálok. Elővettem a hűtőből és a szekrényből a hozzávalókat majd neki kezdtem a főzésnek, sütésnek. Egy bő fél óra után már a vége felé jártam, így úgy gondoltam hogy megteritem az asztalt. Éppen a szekrényből vettem elő a tányérokat és evőeszközöket, amikor betoppantak Davidék az ajtón.

- Itt vagyunk. - kiabál Stef.

- Konyha. - szólok vissza nekik.

Hallom, ahogy leveszik a cipőjüket és kabátjukat majd elindultak a konyha felé.

- Mmmm...isteni illatok vannak. - szagol a levegőbe David.

- Gyrost csináltam. - válaszolok a fel nem tett kérdésre.

- Uhh...jól hangzik. - les át a vállam felett Stef.

- David megterítenél kérlek, ott vannak a pulton a tányérok és evőeszközök. A húst nem hagyhatom itt. - kérem meg.

-Persze. - fogja meg a tányérokat.

- Mit kértek hozzá inni? - kérdi Stef.

-Nekem jó lesz a narancs. - felelem

-Nekem is. - hangzik David válasza is.

- Oké, akkor ma mindenki narancsot iszik. - nevet fel Stef.

Stef és David az asztalt intézik, addig én az utolsó adag húst sütöm éppen. Mikor kész vagyok azzal is, bele öntöm a többi sült húshoz, majd az asztalra viszem. Az összevágot zöldségeket és a szószt elővettem a hűtőből azokat is be vittem az asztalra. Mindhárman leültünk az asztalhoz és neki láttunk a vacsorának.

-Mmm...nagyon jó lett kicsim. - válaszolja két falat között David.

- Köszi. - mosolygok rá.

- Ugye nem voltál ma rosszul? Fájt a fejed? - kérdi Stef.

- Nem nem fájt. Egész nap pihentem, dél körül átjöttek a csajok és egészen 17ig filmet néztünk. - felelem.

Mikor végeztünk a vacsorával összeszedtem a tányérokat és betettem a mosogatógépbe. A maradék vacsit át szedtem egy kisebb tálba majd be raktam azokat a hűtőbe. David és Stef még a nappaliban maradtak és nézték a Tv-t. Úgy gondoltam jól esne nekik egy pohár bor, így levettem két borospoharat és félig töltöttem mindkettőt borral. Bevittem nekik a bort majd elköszönve tőlük felmentem a szobámba Bestiával. Fogtam a pizsimet és fehérneműt majd bementem a fürdőbe egy gyors tusolásra. Mikor kész voltam a tusolással felvettem a fehérneműt és a pizsit majd visszamentem a szobámba és befeküdtem az ágyba. Bestia is elhelyezkedett az ágyon majd gyors beállítottam az ébresztő. Mikor letettem a fejemet a párnára már el is aludtam egyből.

Egy új élet...Where stories live. Discover now