30.

603 30 5
                                    

,,Itachi, ale já nechci." dupla jsem si umanutě.
,,Sakuro, prosím. Je to pro mě strašně důležitý." prosil Itachi.
,,Ne, do toho já prostě nejdu." zkřížila jsem paže na prsou.
,,Je to jen jeden večer." snažil se mě přesvědčit.
,,Jeden večer s tvoji rodinou je jako jeden večer v pekle." zamračila jsem se na svého přítele.
,,Bude tam celá rodina Uchiha, ty znáš jen moji nejužší rodinu. Kromě toho budou tam i jiný lidi, naši partneři a taky někteří zaměstnanci našich firem. Je to ohromná událost, Sakuro. Je to výročí založení naší společnosti a tenhle večírek bude jedinečný. Prosím." žadonil Itachi.
,,Ale bude tam i Sasuke, tvůj otec a tvoje matka, to je úžasná vidina." trvala jsem si na svém.
,,Je to společenská událost, nikdo z nich si nedovolí tě tam konfrontovat. Ztrapnili by sami sebe." přesvědčoval mě dál Itachi.
,,Ale já je nechci ani vidět." zakňučela jsem zničeně.
,,Zařídil jsem ti i šaty." nedal se a z pracovny vytáhl černý vak, který přede mnou rozepl. Když jsem uviděla nádherné dlouhé šaty červené barvy, zatajil se mi dech.
,,Líbí?" nepatrně se usmál Itachi nad mou reakcí.
,,Strašně moc, to jsi vybíral ty?" vytřeštila jsem oči na mého přítele.
,,Spíš jsem je vybral z užšího výběru. Zkus si je." odkašlal si Itachi a podal mi šaty.
,,Itachi, ale já k nim nemám ani boty." stačila jsem ještě argumentovat, než se Itachi sehnul a zvedl boty ve stejném odstínu jako šaty.
,,Můžu ještě nějak protestovat?" povzdychla jsem si.
,,Asi už ne." zasmál se Itachi a položil boty vedle na stůl.
,,Já musím jít, máme před večírkem ještě v budově velkou poradu. Musí se využít hojná účast manažerů. Nechám pro tebe poslat auto, ano?" políbil mě do vlasů Itachi.
,,Fajn. Ale mám to u tebe." zabořila jsem svůj naštvaný pohled do země.
,,Dobře. Třeba to ještě dneska odčiním." mrkl na mě a zmizel za dveřmi. Co tím jako myslel? To si myslí, že večírek s jeho rodinou zamázne jedním sexem a je to? Tak na to ať zapomene. Svou červenou tvář jsem schovala do dlaní, i přestože mě už nikdo nemohl vidět. Už jsme s Itachim spolu nějakou chvíli a i tak mi zrudne tvář, když naznačí nebo mluví o intimnostech. Chovám se s ním jak puberťačka, ale prostě mi to jinak nejde. Vysprchovala jsem se, načančala si vlasy, nalíčila se a než jsem si stihla obléct, už mi volal na mobil řidič, že stojí před bytem. Jako téměř každá holka v mým věku jsem zkrátka podcenila čas a honila detaily na poslední chvíli. Po téměř půlhodinovém zdržení jsem nastoupila do černého auta a nechala se odvést před velký hotel, kde se večírek pořádal. Vešla jsem dovnitř a hned naproti vstupu se ze dveří začali rozcházet do všech stran lidé v drahých oblecích či společenských šatech. Viděla jsem mezi lidmi Shisuie, který si mě hned všiml. Lehce jsem na něj mávla rukou a on se hned vydal ke mně.
,,Sakuro, tobě to sluší!" usmál se na mě vřele.
,,Děkuji." oplatila jsem mu úsměv.
,,Teď nám skončila velká firemní porada, takže už konečně můžeme do hlavního sálu." vysvětlil mi.
,,Tak ty jsi měla tu drzost vážně přijít, jo? Tak to bych od tebe nečekal." přešel k nám nejmladší účastník z Uchihovic rodiny.
,,Sasuke! Je to Itachiho partnerka a ty ji budeš respektovat. A je mi jedno, jaký na to máš názor." řekl ostře, ale velmi potichu Shisui. Sasuke si jen odfrkl. Když ze dveří vyšel i Itachi, rozlil se mi na tváři šťastný úsměv.
,,Ita-"
,,Itachi!" zaslechla jsem jeho jméno, ale ne z mých úst. Překvapeně jsem se podívala na mladou ženu , která k němu s úsměvem šla.
,,Už jsi schválil budget na projekt ve druhém kvartálu?" zeptala se ho dlouhovlasá brunetka ve fialových šatech.
,,Ano, návrh mi pod rukama prošel, ale rád bych si s tebou vysvětlil nějaké úpravy rozpočtu jednotlivých položek. Některé věci mi tam moc nesedí. Domluv se s mou asistentkou, dá ti termín na schůzku v příštím týdnu." odvětil jí Itachi.
,,Proč najednou tak formálně, Itachi? Myslela jsem si, že si na mě čas uděláš." založila paže na hrudi.
,,K-Kdo je to?" šeptla jsem směrem k Shisuiovi, který se podíval stejným směrem jako já.
,,Izumi. Naše marketingová ředitelka. Na to jak je mladá je velmi schopná a můžu vzhledem k její pozici i říct, že úspěšná." vysvětlil mi Shisui.
,,A taky Itachiho bejvalka. Zapomněl jsi dodat, přijde mi to docela důležitý. No nic, bavte se." řekl Sasuke a se škodolibým úsměvem odešel pryč. Marketingová ředitelka. Proč tedy je s květinářkou? Posmutněla jsem. Najednou jako by ze mě veškeré sebevědomí vyprchalo.
,,Nemusíš se bát. Itachi velmi dobře odděluje pracovní život od toho soukromého. S Izumi fungují už jen na pracovní úrovni." snažil se mě uklidnit Shisui, ale když jsem se na Itachiho znovu otočila, hnědovláska mu zrovna upravovala kravatu a pak ho jednou rukou pohladila po rameni.
,,Řekni Itachimu, že se mi udělalo špatně. Jedu domů." otočila jsem se na podpatku a vydala se zpět ven z budovy hotelu.
,,Sakuro! Sakuro, počkej, tohle vůbec nic neznamená. Copak tak žárlíš? Vždyť Itachi neustále mluví jen o tobě, na jinou by už ani nepomyslel." chytil mě za ruku Shisui a přitáhl si mě blíž k sobě.
,,Jen jsem si znovu připomněla něco, co vím už dávno. Já sem do tohohle nepatřím." řekla jsem rozhodně.
,,Možná nepatříš do tohohle, ale patříš k Itachimu a on tě tu dnes potřebuje." zamračil se na mě Shisui. Já vím, je to Itachiho nejlepší přítel. Hodně nám pomohl oběma, když jsme byli na dně a chmurná nálada byla na denním pořádku. To on do našeho bytu chodil s dobrou náladou a optimismem, který potupně přenesl i na nás. Asi to dlužím nejen Itachimu, ale i Shisuiovi. Přikývla jsem tedy. Shisui se usmál a pohladil mě po vlasech.
,,Takže všechno dobrý?" podíval se mi zpříma do očí a já mu jeho pohled oplatila. Je Itachimu tak podobný.
,,Sakuro!" vytrhl mě z myšlenek utopených v očích Shisuie hluboký hlas Itachiho.
,,Vypadáš nádherně." usmál se na mě a zvláštně přísným pohledem se podíval na Shisuie, který ze mě okamžitě sundal svou ruku.
,,Děkuji." hlesla jsem.
,,Itachi, nepředstavíš nás?" vykoukla za ním hnědovláska, která se s ním doteď bavila.
,,Jistě. Sakuro, to je ředitelka marketingu naší společnosti Izumi. Izumi, to je má partnerka Sakura." představil nás Itachi.
,,Formální jako vždy. Jsem Uchiha Izumi, těší mě, Sakuro." usmála se a podala mi ruku. Uchiha? Nosí jméno Uchiha? Sasuke řekl, že je to Itachiho bejvalka, ale neřekl jestli přítelkyně nebo manželka. A v tak konzervativní rodině jako je ta Itachiho, bych se nedivila, kdyby Itachi byl ženatý už třeba v Sasukeho věku. Vlastně je to dost pravděpodobný. Proč jsem se o tohle nikdy nezajímala? Jak jinak by asi měla Itachiho příjmení? Ale vždyť i Itachiho matka říkala, že se o žádnou ženu dřív nijak moc nezajímal. Mohl to být domluvený sňatek?
,,Sakuro? Jsi v pořádku?" zeptal se mě Itachi.
,,Jsi nějaká bledá." ozval se Shisui.
,,Dobrý, jsem v pořádku." vydechla jsem a snažila se chovat co nejvíc normálně.
,,Sakuro, musím jít a pozdravit naše partnery a jiné hosty. Pak si tě hned najdu, slibuju." usmál se na mě Itachi a s Izumi v závěsu se vydali přivítat hosty.

How I feel it [Sasusaku/Itasaku]Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang