Fourty-eight...

54 6 1
                                    

Běžela tmou. Nehledě na to že byla velká bouřka a vítr, neviděla na cestu přes slzy. Milovala ho tolik, že byla ochotna se ho vzdát.
Jestli by se nějaký den dal považovat za ten nejhorší, byl by to právě tenhle. Neměla sílu na to s někým mluvit. Jediné na co se zmohla bylo sednout si na lavičku v onom parku kde Shawnovi připravila překvapení, a propuknout v pláč. Nevnímala ani to jak k ní pomalu přibíhal její nejlepší kamarád, tehdy poté co ji pevně obejmul pocítila příjemnou přítomnost někoho koho v tu chvíli potřebovala.

Seděl stále na tom stejném místě, nejradši by ji šel hledat. Po tvářích se mu kutálely slzy a do roztřáslých rukou uchopil telefon. Na tapetě ji viděl. Jak se smála. Byla to fotka z třetího rande. Co se s nimi stalo? Proč odešla z místnosti telefonovat, a po návratu zpět ukončila jejich budovaný vztah? Co se sakra stalo? Byl odhodlaný to zjistit.



2 weeks later.....

Dny ubíhali. Smutek přetrvával. Dokončila školu a nyní ji čekali dva měsíce volna. Nedělala si ale žádné plány. Věnuje ten čas na sebrání se a na zapomenutí. Jenže to bylo nemožné.

,,Proč mu to neřekneš?!" vztekal se Will. ,,Nesmíš tu krávu nechat zničit váš vztah! Tohle bych řekl do dřívější Amy. Ale Amy kterou teď znám by se takhle jen tak nevzdala." zmírní Will. ,,Společně to vyřešíte."

,,Wille ty to nechápeš." mumlala se zarudlýma očima od celonočního pláče. ,,Nechci aby ho ta....ta Hannah připravila o všechny sny. Z tohohle rozchodu se za pár dní srovná. T-tedy...já určitě ne, ale on....ona mu s tím pomůže." usměje se smutně. Tvář se jí pak po chvilce opět zkroutila do smutku.

,,Teď jste zlomení oba dva. Oba dva trpíte. Oba dva! Bylo by mnohem snažší to spolu vyřešit." odvětí Will vážně. Myslel to s ní dobře, a bylo mu hrozně za ní. ,,Zlato, proč jsi to udělala takhle?"

Amy si jen povzdechla a po tváři jí stekla slza. ,,P-protože ho miluju tak moc.....že nesnesu jenom pomyšlení že by ztratil svoje sny."

,,Ahhh. Ty hromádko neštěstí." Will ji obejmul kolem ramen. ,,Vyřešíme to. Dobře?"

,,Dobře...."

. . . . . . . . . . . .

,,Moc mě to mrzí." promluvil Andrew, když hleděl na naprosto zničeného Shawna sedícího na pohovce. Hleděl do prázdna s tmavými kruhy pod očima, které měl stále zarudlé. ,,Nic ti neřekla?"

Shawn zakroutil hlavou. ,,Nic. Odešla...telefonovat a když se vrátila, plakala." Při té vzpomínce cítil slzy.

,,Takže myslíš že ten hovor mohl něco změnit?" zapřemýšlí Andrew. ,,Že jí třeba...někdo řekl že jsi jí údajně podvedl?"

Shawn se prudce napřímí. ,,Ne! Zaprvé by to nikdo neudělal, a za druhé bych to hlavně nikdy neudělal já!" ohradil se popuzeně.

,,To samozřejmě nepopírám. Ale nikdy nevíš kdo z tvého okolí by ten vztah mohl zničit." přitakal Andrew.

,,Telefonovala a když jsem se zeptal co jsem udělal špatně, řekla že já nic. Že ona. Nechápal jsem to...já....to stále nechápu. Nevím co mám dělat. Pořád na ni myslím."

,,Volal jsi jí?" zeptal se Andrew.

,,Samozřejmě. Jo, hodněkrát. Moc dobře vím že i ona se trápí. Je...nesmírně křehká bytost." prohlásí Shawn. ,,Kdo myslíš že to mohl být?" optá se Shawn tiše. Nevěřil tomu že by někdo mohl být tak zákeřný a něco takového udělat.

,,A co Hannah?" nadhodil zničehnoci Andrew.

,,C-cože?" zakoktal. ,,Proč by..." Přes prosklenou stěnu se ohlédl na místo kde právě teď stála. Se vší umělostí a krásou se ohlédla také a poslala Shawnovi vzdušný polibek.  ,,Je trochu...sebestředná, ale proč by dělala něco takového?"

,,Protože po tobě jede Shawne. Krom toho už se o tohle jednou pokusila. Proč by to neudělala zase? Abys věděl, téhle holce nevěřím ani nos mezi očima."

Shawn se zamyslel. Mohla to být pravda. Rozhodně nechtěl nikoho křivě obviňovat. Ale pravda to být skutečně mohla. ,,Zvážím to. Kdyžtak si s ní opatrně promluvím. Asi už půjdu." zamumlal.

,,Jasně, jen běž. Vzkážu zbytku týmu že se musíš dát dokupy." usměje se Andrew smutně.

,,Díky." odvětí Shawn a zvedne se z pohovky. Otevře prosklenné dveře a rozejde se směrem k východu. Celé dny chodil jako tělo bez duše. Míjel úsměvné starostlivé tváře svých kolegů.
Nikdo z nich Shawna takto neznal. Vždy byl veselý, laskavý a milý ke svému okolí. Nyní se před světem naprosto uzavřel. Ostatně jako druhá strana. Úplně tentýž vztah k okolí měla totiž i Amy....

Life of the Party [S.M.]Where stories live. Discover now