Thirty-five...

127 8 4
                                    

Shawn se snad ještě nikdy necítil takto zmateně. Od Amy, totiž dostal zprávu, ve které stálo aby se v sedm hodin večer dostavil do parku Golden Gate. Bral to sice jako normální rande, ale proč okolo toho byly takové tajnosti? Nic jiného než vážný rozhovor ho nenapadlo, a proto ho tato představa trochu děsila. Přesně v půl sedmé zabouchl dveře od bytu, zamkl, a vydal se do ruchu velkoměsta. Nechtělo se mu jezdit autem. Dnes by ho snad nemuseli přepadnout roje fanynek.
Procházel po osvíceném městě a s hlavou plnou myšlenek, se rozhlížel kolem sebe. Nikde nikdo. Zvláštní. Co když to bude vážné téma. Co když jí konečně přestala mást láska, a zamyslela se nad tím co by doopravdy mohl jejich vztah způsobit jejímu životu. Miloval ji, proto pro ni chtěl jen to nejlepší. I kdyby měl poté on sám trpět.
.
.

Podle světel v dálce, které způsobovali pouliční lampy v parku poznal, že není daleko. Vkročil na pozemek trávnitého prostoru, kde za denního světla pobíhaly psi se svými páníčky, rodiny s neposednými dětmi, nebo si skupina přátel společně povídaly na dekách. Teď, v 6:54 pm zde nebyla téměř ani noha. Sem tam potkal pár zamilovaných párů, avšak Amy neviděl nikde. Když v tom zaslechl hudbu. V dálce zahlédl světla, velmi rozdílná s lampami. Mnohem menší a některá dokonce barevná. Nabral pomalejší tempo a očima zaostřil do dálky. Rozpoznal siluetu člověka. Okamžitě ji poznal podle vlasů. Prošel okolo pár stromů. Přestal kvůli vzrušení chodit po vyznačených cestách a jen tak si prodíral cestu mezi stromy.
Došel na malý plácek. Na stromech vysely barevná světla na dalších zase normální žlutá, a na některých bílá. Na zemi byla pikniková deka a menší stolek, se všemi jídly které Shawn miloval. V pozadí hrála akustická hudba na motiv jeho písní. A uprostřed toho všeho...stála ona. Na sobě měla ony šaty které měla na jejich úplně prvním rande a na tváři nedočkavý a napjatý úsměv. Podíval se na ni. Mohlo ho snad v životě potkat větší štěstí?

,,Př-překvápko." vydechla nervózně.

Shawn k ní pomalu přešel, a objal ji okolo pasu a pevně ji objal. Po dlouhé chvíli se odtáhl. Jejich tváře dělila velmi malá vzdálenost a vzájemně cítili horký dech toho druhého.

,,Lásko.." usmíval se Shawn. ,,Tohle jsi připravila..."

,,Jenom a jenom pro tebe, Shawny." zašeptá dívka a proplete jejich prsty. ,,Pro tebe." Opřela se čelo o to jeho a sledovala jeho upřímný úsměv, který se mu pomalu rýsoval na tváři. ,,Není to sice nic moc, ale chtěla jsem..."

,,Je to dokonalý." šeptne Shawn a spojí jejich rty. Byl to dlouhý a prohloubený vášnivý polibek plný lásky k druhému a plný upřímnosti. Když jejich rty odpojil, zadíval se do jejích hnědozelených očí, ve kterých bylo tolik laskavosti a dobrosrdečnosti, jako v žádných jiných. ,,Nikdo pro mě snad nikdy neudělal nic tak krásnýho. A romantickýho." pohladil ji po tváři. ,,Dokonalý..."

V pozadí zničehonic začala hrát Shawnova píseň, Like This. Shawn na dívku kulišácky pohlédl, a kousek se oddálil. Nabídl jí ruku na důkaz výzvy k tanci. Amy se nervózně podívala na jeho ruku a zavrtěla hlavou. ,,Ne. N-ne. Shawne já...neumím tančit."

,,Na vysoký, devatenáctiletá. Je načase." ušklíbl se a chytl ji jemně za zápěstí. Odkráčeli kousek do prava. To je konec. Pomyslela si Amy zoufale a sledovala Shawna. Položil její ruku na druhou chytl ve vzduchu. Shawn se začal pomalu pohybovat. Trvalo to, než se Amy konečně podařilo se do těchto prapodivných pohybů dostat. Po chvilce skutečně tančila. Povedlo se jí tančit. Tančila s Shawnem na jeho krásnou písničku, měla ho blízko u sebe. Cítila se miliony stop v nebi. Co miliony, bylo to jako by byla miliardy stop vysoko. S ním....se Shawnem.

.
.
.

Shawn za Amy zabouchl dveře. Oba byli stále v nebi z toho krásného večera. Bylo to tak romantické a tak...tak krásné, že se zatím ani jeden pořádně nevzpamatoval.

,,Zítra půjdu brzy za tátou. Každou neděli mu pomáhám s úklidem." pousměje se Amy a zuje se z nepohodlných bot, na které její nohy nebyli opravdu zvyklé. Při sundávání se zapotácela, neudržela rovnováhu a přepadla dopředu. Záchranou jí však byl Shawn, který ji včas zachytil. Zvedla hlavu, a dívala se mu přímo do očí. Zrudla studem a hned se pokoušela postavit na nohy. ,,P-promiň. Jsem jak slon v porcelánu."

,,Nejsi. A nemluv o tom co bude zítra. Dnešek ještě nekončí." ušklíbne se Shawn a pomalu se k ní přiblíží. Amy si zastrčí pramínek kudrnatých vlasů za ucho a s očekáváním na něj pohlédne. Shawn jí položil ruce okolo pasu. A opatrně ji políbil na rty. Když se odtáhl, dívka se mu podívala do očí a poté její pohled sklouzl k jeho rtům. Tentokrát jej jemně políbila ona. Nikdy tohle nedělala. Nikdy se takto neodvázala, nikdy....nikdy předtím.
Vzájemně se začnou obdarovávat polibky, které postupně nabíraly na vášnivosti. Shawn jí vjel rukou do jejích kudrnatých vlasů a druhou ruku jí položil na tvář. Poprvé snad za celý svůj život, mohla Amy konečně říct...líbala jsem se. Poprvé! Poprvé....po-pr-vé? Zatraceně!
Amy byla nyní opřená o zeď a dlaněmi se opírala o Shawnovu vypracovanou hruď. Ten polibky sjel k jejímu krku, kde si našel jedno malé místečko. Až po pár sekundách Amy došlo co Shawn dělá. Nikdy neměla cigaretu, nikdy neměla přítele...a už vůbec nikdy neměla cucflek.

,,A hele, už jsem si tě i označil." ušklíbne se. ,,Teď už nepatříš nikomu jinému." pousměje se svůdně

Opatrně se jí podíval do očí. Jakoby...jakoby čekal na svolení. Nač čekat? Co je brzdí? A jako důkaz jejího svolení ho znovu políbila. Tentokrát s tou největší láskou kterou dokázala do polibku dát....

Life of the Party [S.M.]Donde viven las historias. Descúbrelo ahora