Fourty-three...

116 7 3
                                    

,,Co si pustíme dnes?" optá se Shawn netrpělivě, a s hlasitým dopadem si sedl na gauč.

,,Co navrhuješ?" zabručí Amy a promne si oči. Nebyl to důsledek únavy, spíše již dvě minuty bezdůvodně hleděla do prázdna.

,,Navrhuju...horror?" navrhne Shawn spiklenecky.

,,Na to zapomeň. Bojím se jít v noci na záchod, natož jít na záchod po horroru." prohlásí Amy a posadí se vedle něj.

,,Tak si můžem...pustit muzikál?" zkusí Shawn, dojde mu však že seznam všech sledovatelných muzikálů již vyčerpaly. ,,Jediný žánr který jsme doposud neozkoušely jsou horrory."

,,Ne. Pak nastane ta...typická, kýčovitá, slaďácká chvilka kdy se leknu..." pozastaví se, když zahlédne Shawnův pronikavý pohled. ,,A ty mě obejmeš, a...šeptat mi sladký nesmysly a budem sedět. Spolu. Ruku v ruce. Zamilovaní. Pusť to tam." zamumlá nakonec, načež Shawn vítězně vyskočí. Sehne se ke stojanu s filmy s zašmátrá po jednom z nich. Na dálku se blýskal červený nápis. Už jen to nevěstilo nic dobrého.

,,Ale prosímtě, hlavně nic extrémního." požádá jej Amy s varovným pohledem.

,,Tohle byl jeden z prvních horrorů, které jsem kdy viděl. Takže myslím že tak hrozné to není." prohlásí Shawn a film vloží do přehrávače. Ozvalo se cvaknutí, mezitím se Shawn odebral zpátky na pohovku.

Uběhlo pět minut když bylo i bez úvodního nápisu Amy jasné, na co se budou dívat.

,,To je Hellraiser?" zeptá se Amy se zájmem. Ve filmech se vyznala dobře, obzvláště v těch starých.

,,Správně." pokýval Shawn hlavou a přisunul se k dívce blíž. ,,Neboj. Starý americký horrory jsou nejlepší." řekne konějšivým hlasem.

Film se pomalu ale jistě krátil. Amy v něm však nenacházela takový požitek jako Shawn. Napětí však nechybělo. S dekou přitáhlou pod nos, s vyvalenýma očima sledovala televizi. V tom se objevila stará dobrá lekací scéna. Amy se snažila potlačit cuknutí. Stalo se ale hůř. Stiskla Shawnovi ruku. Tomu se na tváři vyrýsoval kulišácký úsměv. Amy ruku pomalu odtáhla, cítila rudou barvu která se jí studem nahrnula do obličeje. Ozval se Shawnův zvonivý smích, a Amy následně cítila Shawnovu ruku na svých ramenou.

Při konečných titulkách si s neutrálním pohledem povzdechla a pro sebe zabručela: ,,Není to sice můj žánr, ale nebylo to tak zlý."

,,Cože? Bylo to skvělý!" protestoval Shawn a zkřížil ruce na hrudi.

,,Já vím. Já radši muzikály." uculí se Amy. ,,Ale ne úplně přehnaný slaďárny kde se holka vzbudí s dokonalým účesem a makeupem." dodá a nakrčí nos. ,,Je to absurdní jak moc dokáží filmy zkreslit realitu."

,,Přitom stačí vzbudit se ráno vedle někoho jako jsi ty." namítne Shawn a přitiskne své rty na její. Jednalo se o rychlý jemný polibek.

,,Myslíš ty rána kdy mám rozcuchaný hnízdo na hlavě, chrápu a z pusy mi teče slina?" uchechtne se Amy a nadzvedne jedno obočí.

,,Přesně ty rána." usměje se Shawn. ,,Nejhezčí pohled který znám."

Byl tak upřímný, tak milý a pozorný. Dokázal ji vždy rozesmát. Amy Shawnovi opětuje polibek, a omotá mu ruce okolo krku. Posadí se na něj obkročmo a jeho jemnou tvář s ostrými rysy uchopí do dlaní.

,,Stejně jsi to nejšílenější co se mi kdy v životě přihodilo." zašeptá vesele.

Shawnova odpověď byla zřejmá i beze slov. Postačil k tomu vášnivý polibek, který jí věnoval. Jemně se dotkl její tváře, na jejímž povrchu vzplál oheň. Milovala ty velké jemné dlaně, na kterých se pokaždé v nečekaný okamžik zableskla kérka vyobrazující vlaštovku. Jakoby Shawn zničehonic zaplnil to prázdné místečko, které nebylo po dlouhé dva měsíce obýváno. A předtím vlastně celý život.

Life of the Party [S.M.]Where stories live. Discover now