Thirty-nine...

117 10 0
                                    

,,Čau opičáku." zašveholí Will, když uvidí svoji kudrnatou kamarádku vcházet do kampusu Californské univerzity.

,,Nazdar prde." pozdraví nazpět a odemkne si skříňku, ve které se začne přehrabovat, aby se celý její obsah nevysypal ven.

,,Aby sis mohla udělat pořádek v životě, někde bys měla začít. A ideální by bylo začít tímhle zmenšeným skladem kterému ty říkáš skříňka." prohlásil Will seriózně a nahlédl.

,,Neboj, udělám to zítra." zabručí Amy a skříňku prudce zabouchne. Když se chystala odejít pryč, černoch ji stihl chytit za rameno.

,,Nevzala sis ty učebnice." upozornil ji s dušeným smíchem a zakroutil hlavou.

Amy se zastydí za svoji roztržitost a vezme si potřebné učebnice.

,,Doufal jsem že ti ten vztah pomůže se toho tvýho zapomínání zbavit." protočí očima.

,,Nepomohlo, jak vidíš." uchechtne se a upraví si rozházené vlasy. Cestou do třídy ji pozastavilo pár lidí, poptalo se na Shawna a hned odešlo. Někteří stále nevěřili že dívka jako Amy vede milostný vztah s někým jako je Shawn a někteří se naopak jen pohrdavě podívali a šli dál svojí cestou.

,,Ve školních novinách se nepíše o ničem jiném jak koukám." povzdychne si Amy když viděla na nástěnce titulní stranu. Pak se však zarazila. ,,Kde proboha sehnali tuhle fotku?" zeptá se tiše a noviny si vezme do rukou. Byla to totiž fotka, na které Shawn s Amy procházejí parkem a drží se za ruce.

,,Wille, vždyť...nás někdo pozoroval." vydechla Amy, vytáhla telefon z kapsy a vyfotila si článek.

,,Jo. Třeba novináři, paparazzi, Shawnovi fanoušci..." začne Will vyjmenovávat, Amy ho však přeruší.

,,To jo, s-spíš jde o to že nás sledoval někdo odsud." namítne a rozhlédne se po okolí. ,,Nevěděla jsem že je bude tolik zajímat..."

,,Haló! Jsi obyčejná studentka co randí s hvězdou." namítne Will. Měl pravdu. Nemohla přeci čekat že to bulvár jen zamete pod koberec.

,,Máš pravdu. Když já jen...nikdy jsem nebyla zvyklá na pozornost. A teď...teď jakoby se na mě snesla ze všech stran." postěžovala si zoufale.

,,Vzpomínám si že jsi se ve druhé třídě schovala pod křoví když měl každý ve třídě předstoupit a říct čím chce být až vyroste." zasměje se Will vzpomínce. ,,Chtěl jsem být policistou." uchechtl se.

,,Sama jsem v tu chvíli nevěděla co bych chtěla být!" ohradí se a skříží si ruce na hrudi.

,,Ostatní chtěli být princezny a veterinářky. Jen malá Amélie Cooperová chtěla studovat se zaměřením na ekologii. Učitelka na tebe koukala jak na magora." vysmál se jí Will.

,,Musel jsi mě tam dostat násilně." zastydí se. Přitom si vzpomněla na své vystoupení na nádraží kam ji musel Shawn dotáhnout. Jeden z nejlepších okamžiků jejího života, který se jí navždy vryl do paměti. To jí připomnělo, že dnes večer chtěla Shawnovi zavolat. V té chvíli však nevěděla, co všechno může jeden hloupý hovor pokazit...

....

Chyběla mu. Chyběla mu víc než si předtím dokázal představit. Chyběly mu její kudrnaté vlasy, ďolíčky ve tváři, a především její úsměv a objetí. Chyběly mu i její rty, které doufal že si za tu dobu dokázal přivlastnit. Měl však pocit, jakoby je zprovoznil právě on. A moc dobře věděl že nikomu před ním nepatřily. Dokonce i ta její roztržitost mu chyběla.

,,Shawne, měl by ses jít převléct, za hodinu máš  běžet na stage." oznámila mu Hannah, jedna z jeho stylistek. Vytrhla ho z přemýšlení, proto se jen rozpačitě ohlédl.

,,Už jdu." zabručel a zvedl se z železných schodů. Hannah byla velmi temperamentní dívka. Byla mladá, nedávno jí bylo dvacet let, tudíž stejně stará jako Shawn. Nepracovala zde příliš dlouho, ale za tak krátkou chvíli na Shawnovi vyzkoušela spousty flirtovacích metod. Ten ji však stále bral jen jako kamarádku, a členkou jeho týmu. Stále se však snažila dosáhnout svého cíle, a i přes vědomí že Shawn si našel svoji drahou polovičku při oddechovém měsíci v San Franciscu nemá v úmyslu se vzdát. Byla totiž velmi ambiciózní a hlavně neodbytná.

,,Co takhle po koncertě někam zajít?" optala se s hranou nesmělostí a opře se o futra. Shawn se na ní nechápavě a s úšklebkem podíval.

,,Jako kolegové, přátelé." vysvětlila a pohodila svojí blonďatou nalakovanou hřívou.

,,Ještě uvidím, jak moc budu po koncertě unavený. Ale děkuju." usměje se a opustí místnost.

.........

Hned jak Amy dojela domů, vyběhla schody do své komnaty. Rozrazila dveře, tašku hodila do rohu místnosti a rozsvítila si všechna světýlka. Poté si lehla do měkké postele a popadla mobil.
Tolik chtěla slyšet jeho hlas, alespoň tímhle způsobem. Vytočila jeho číslo a netrpělivě čekala než majitel svůj telefon zvedne. Dlouhou chvíli nikdo hovor nezvedal, ale po chvíli se tak stalo. Jenže Shawnův telefon nezvedl Shawn, nýbrž někdo úplně jiný. Byla to...dívka.

,,Ano?" ozvalo se přesládlým hlasem.

Amy chvíli ztuhle držela mobil u ucha, po chvíli se konečně vzpamatovala.

,,H-haló? Um...j-je tam někde Shawn?" zeptala se koktavě.

,,Ano, Shawn je teď ve sprše a potom máme v plánu jít na večeři. Co potřebujete? Kdo vlastně jste?" zeptá se hlas nevědomě.

V té malé chvíli jako by Amy puklo srdce. Roztříštilo se na malé kousíčky. Jakoby ho někdo zadupal do země. Bylo to jako by vás přejel náklaďák. V krku se udělal knedlík, a vám nezbylo nic jiného než zoufale a bezmocně hledět před sebe se slovy zaseklými v krku. V tuto chvíli nemůžete dělat vůbec. Jen cítit srdce, o které vás někdo pomalinku obírá.

,,Ehm...můžete mu prosím ř-říct...ž-že jsem volala?" vydá ze sebe z posledních sil.

,,Ale jistě. Nashle." řekne hlas a hovor se přeruší.

Co to mělo být? Další s Shawnových aférek? Copak to s ní nemyslel vážně? Copak to není skutečné? Kde je Shawn? A proč má pocit jako by se její hvězda vytrácela?

Life of the Party [S.M.]Kde žijí příběhy. Začni objevovat