Fourty-six...

71 5 2
                                    

Uběhlo pár dní a Shawn se měl sejít s Amy na Union Square. Když vyšel z bytu, nastoupil do auta a rozjel se přímo na místo setkání. Když vystoupil u chodníku, rozešel se směrem kde by měla čekat. V tom se na něj s obou stran seběhl roj fanynek. Vypadali přibližně stejně staré jako Amy. Křičeli přes sebe, tlačily se, ale přesto se Shawn každé z nich podepsal a vyfotil. Někdy sice byli šílené, ale měl je rád. Jako poslední k němu přistoupila blonďatá dívka s výrazným líčením a velkým výstřihem.

,,Pro Madisson." usměje se dívka a pozoruje jak se jí Shawn podepisoval přímo do bloku. ,,Pro Madisson, kamarádku od tvé přítelkyně."

V tom se Shawn zarazil. O téhle holce se Amy už zmínila. Ale ne zrovna v dobrém. ,,Kamarádku?" nadzvedl Shawn podezíravě obočí.

Madisson jen zaraženě otevřela pusu, a hned na to zavřela. ,,Ano, kamarádku." odvětí sebejistě. ,,N-ne třeba to tam přímo psát. Jen abys věděl."

,,Dobře, díky. Budu...si tě pamatovat." odpoví Shawn a na její žádost ji objal. ,,Mějte se, mám vás všechny moc rád." Naposledy se zářivě usměje a rozejde se směrem na smluvené místo.

Madisson spolu s dalšími třemi kamarádkami chvíli poté stála na místě. ,,To snad není možné, oni spolu doopravdy chodí." prohlásila popuzeně.

. . . . . . . . . . . . . . . . .

,,Shawne." vydechne Amy poté co jej konečně spatří a pevně ho obejme.

,,Ahoj zlato." usměje se Shawn a podívá se na ni. ,,Dneska ti to moc sluší." zašveholí.

,,Vážně? Děkuju." začervená se Amy a políbí Shawna na rty. ,,Tak co máme v plánu?" zeptá se zvědavě.

,,Viděl bych to na pláž." navrhne Shawn. ,,Co ty na to? Je teplo." dodá a proplete jejich prsty.

,,T-tak dobře." přitaká Amy. ,,Pláž bude moc fajn." pousměje se. Možná to mohla být dobrá chvíle na to říct Shawnovi o jejím strachu z bouřek. Předpověď totiž jednu z nich na dnešek hlásila. ,,T-ty, Shawne?" osloví jej nervózně.

,,Ano?"

Chvíli popřemýšlela. Jak to jen říct aby se jí nevysmál? Nebo aby to neznělo příšliš zbaběle?

,,T-totiž...napadlo mě....myslela jsem že když dneska m-má být t-ta bouřka....že bysme třeba...mohli..."

,,Ty máš strach z bouřek?" zeptá se Shawn klidně a pozvedne obočí.

,,Cože?" vypískne Amy. ,,Ne! Tss, nee. Jenom mě tak napadlo..." zapírala. Poté se na Shawna otočila. Tvářil se stále klidně, a propaloval ji pronikavým pohledem. Ten který uměl jen on, spojený také s těma jeho psíma očima.

,,Fajn! Ano! Mám hrozný strach z bouřek." prohlásí Amy se studem.

,,Amy, vždyť to není nic za co se člověk musí stydět. Každý má z něčeho strach. Někdo má strach z...výšek...někdo ze tmy." uchlácholí ji Shawn.

,,Já vím. Ty máš z něčeho strach?" zeptá se jej Amy zvědavě.

,,Totiž, jak to říct. Bojím se že sociální média změní pohled fanoušků na mě. Je to skutečný...strach." řekne ponuře.

,,Vážně?"

,,Jo. Někdy mám noční můry spojené s tím." dodá upřímně.

,,Tedy...hrozně moc si vážím toho že jsi se mi svěřil." usměje se Amy povzbudivě.

,,Teď už o mě víš do puntíku všechno." odvětí Shawn s úsměvem.

,,Tak to ty o mě zatím ne." odvětí Amy se smíchem.

Shawnovi úsměv poklesl, jakoby ji vyzíval mluvit dál.

,,Mám strach z pavouků, jakože fakt obrovskej strach. Jsem klaustrofobik a taky mám strach ze tmy..a-a taky...." zarazí se. ,,Teď už víš taky všechno."

,,No, už bylo na čase." zasměje se Shawn. ,,Půjdeme domů. Koukneme se na Sherlocka a mohli bysme si spolu zazpívat." navrhne Shawn a pohladí ji po rameni.

,,Mrzí mě že ti zrujnuju plány..." zabručí Amy.

,,Děláš si srandu? Na pláž můžeme jít zítra. Krom toho jsme spolu nezpívali dlouho." namítne Shawn a otevře jí dveře od auta.

. . . . . . . . .

Shawn stál u kuchyňského stolu a vařil Amy její oblíbený čaj, který pila téměř každý den. Na sobě měl jen tepláky, v bytě mu bylo většinu času horko a často využil toho že je jen doma.
V tom za sebou uslyšel kroky a následně ucítil jak jej kolem pasu objali dvě studené ruce. Usmál se a mírně se otočil.

,,Copak?" zazubí se.

,,Nepotřebuješ pomoct?" zeptá se Amy laskavě.

,,Tak hele, čaj ještě zvládám." ohradí se Shawn naoko uraženě a obrátí se čelem k ní. Stáli naproti sobě a hleděli si zamilovaně do očí. Chvíli bylo naprosté ticho.

,,Máš nádherný oči." zamumlá Amy zničehonic. Zamilovala se do nich už od první chvíle.

,,Fakt?" nadzvedne Shawn obočí a ušklíbne se.

,,Jo." odvětí Amy klidně a pohladí jej po tváři.

,,Ty jsi nádherná celá." dodá Shawn. Amy na něj chvilku tiše hleděla, poté jednu ruku položila na jeho hruď a věnovala mu ten nejsladší polibek.

,,Co budeme tedy dělat? Bouřka by měla být za dlouho, t-takže...." nedořekla to. Z venku se ozval hlasitý dunivý hvuk. Hrom. Amy nadskočila což dohnalo Shawna k smíchu.

,,Neboj se. Bouřka je tam venku, zatímco my jsme tady spolu." usměje se Shawn a položi jí ruce na záda. Ozvalo se zvoněnî Amyyného telefonu. Odtáhla se od Shawna a vběhla do ložnice, kde její mobil ležel na nočním stolku.

,,Haló?" promluví do telefonu.

Ozvalo se lehké odkašlání. Náhle jako by Amy přejel mráz po zádech a nohy se ne a ne odlepit od země.

,,Haló?" ozvalo se pisklavým vlezlým hláskem. Byl to ten samý hlas jako ten, který Amy slyšela během Shawnova turné. ,,Myslím že víš o koho se jedná."

,,A-ano. Přibližně vím." odpoví lehce vyvedena z míry.

,,Dobře. To je fajn. Mám pro tebe návrh. Dopředu ti říkám aby ses nepokoušela o tomhle hovoru zmínut jediným slovem Shawnovi, jinak by to mohlo mít fatální následky..."

Life of the Party [S.M.]Where stories live. Discover now